akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Anime: 11014
  • Uživatelů: 33166
  • Hostů: 156 + 359

Hodnocení anime od uživatele muu

Datum Abecedně Hodnocení
1  

    Přidal: muu     Hodnocení: 8.25/10.00     Přidáno: 05.06.2014     Anime: Binbougami ga!

Hodnocení příběhu: 7/10.00

Co se týče příběhu tak se jedná o epizodické anime a v TV sérii se k příběhu moc nedostaneme. To však tumuto anime nic neubírá a možná naopak v tomhle případě přidává. Člověk u toho pěkně zarelaxuje a sem tam se přidusí brambůrky. Hlavním motivem je přátelství. Je  to celkem cliche, ale provedení je natolik dobré, že to většina přehlédne a bude se jen bavit. Další ze silných stránek je tu humor. Ten, i když někdy opravdu hloupý, se však drží celkem na úrovni a do toho všeho bych řekl, že v každém díle najdeme nejméně 5 referencí na jiná anime. Někdy jich najdeme 5 v jedné scéně. Je však důležité říct, že humor nemusí sednout každému, protože je v nějakých případech opravdu šílený. Každopádně hnacím motorem Binbougami ga! příběh není. Jsou to postavy a humor!

Hodnocení postav: 10/10.00

Postavy jsou naprosto skvělé a troufám si říct, že i unikátní. Jsou jak jsem výše uvedl, hnacím motorem tohoto anime. Ichiko je krásný příklad arogantního do sebe zahleděného člověka obklopeného penězi a „štěstím“, ze pomalu stává něco, čemu by se dalo říkat lidská bytost. Momiji, ač se na první pohled zdá jako záporačka, je celkem fajn holčina, která ráda používá svoje „udělátka“. Spolu svádí epické bitvy a je mezi nimi taková ta zdravá rivalita. Další vedlejší postavy jsou taky celkem originální a několik z nich je naprosto šílených. Postavy spolu šlapou jako hodinky. Další silnou stránkou je jejich vývoj. Ichiko, momiji, ale i vedlejší postavy rostou. A nerostou jentak za účelem účelného vývoje postav, ale prostě tak přirozeně, že Vám to ani nepřijde a na konci anime nebudete věřit, jak se některé změní, aniž byste to zaznamenali. To je ještě mnohonásobě více znát na manze, kde si v půlce řeknete, „sakra, já ty lidi vůbec nepoznávám!“ Takový vývoj postav co tu nastává by mohla závidět kdejaká „slavná top über anime věků“.

Hodnocení hudby: 7/10.00

Opening a ending jsou celkem kvalitní. Obzvlášt opening byl docela velký hit a v paměti Vám určitě zůstane nějakou tu dobu. Jinak co se týče zbylé hudby, celkově příjemně doplňovala atmosféru anime a dočkáme se i oppai songu, který snad každému zvedne náladu a otevře slzné kanálky.

Hodnocení kresby: 9/10.00

 Zde si zrovna na hodnocení moc netroufám, ale i tak jsem byl příjemně překvapen a jak kresba, tak animace jsou na vysoké úrovni, vzhledem k tomu, že to není akční bojovka, je přesto znát, že nikdo práci neodflákl a rozpočet taky malý zrovna nebyl. Je prostě vidět, že na tom pracoval Sunrise. Dobře se na to kouká a při parodizování jiných anime to vše pěkně funguje.

Celkové hodnocení: 8.25/10.00

Celkově bych tedy řekl, že Binbougami Ga! nabízí notnou dávku zábavy. Pokud Vám sedne humor, budete se bavit, budete řvát smíchy a někteří si do toho budou broukat opening. Lidé  co mají už něco nakoukáno se budou bavit ještě o něco více, protože těch referencí na jiná anime je tam opravdu hodně a jsou tak trefné, že nejde se alespon nostalgicky nezasmát. Doporučuji těm co mají rádi parodie, šílenství a nebo se prostě jen rádi baví. Vzhledem k epizodičnosti se u toho dá i celkem pěkně zarelaxovat. Za sebe mohu doporučit pokračovat v příběhu čtením mangy (5. volumem), která je již kompletně přeložená.

Binbougami Ga! tedy řadím mezi ty lepší kousky roku 2012 a mohu ho vřele doporučit.

    Přidal: muu     Hodnocení: 6.25/10.00     Přidáno: 06.06.2014     Anime: Buddy Complex

Hodnocení příběhu: 6/10.00

Příběh tohoto anime se zdá jednoduchý a zpočátku takový i je. Dostaneme hlavního hrdinu, cestování časem, mecha válku, nějaké to politikaření a přidáme špetku romance. Prostě Sunrise v celé své kráse. Anime používá velice podivných termínů (coupling, etc.), pravděpodobně aby přiblížilo obsah dívkám, to však nic nemění na tom, že příběh tak nějak funguje, stačí a diváka posouvá do finále, kde do sebe všechny kousky zapadnou a vše vysvětlí. V tomto případě mohu říct, že jsem očekával vážně crappy ending a byl jsem mile překvapen a za to musím přidat bodík.

Hodnocení postav: 5/10.00

Postavy jsou průměrné, obyčejné a ničím obvykle nevyčnívají. Sunrise nám vytvořil opravdu úžasného antagonistu, kterého budete buď litovat, nenávidět nebo se mu budete smát. V tomto směru Buddy Complex jasně zabodoval. Jinak se dočkáme nějaké té romance a občasného stupidního jednání postav bez nějakých pozdních následků.

Hodnocení hudby: 6/10.00

Hudba v pozadí je skvělá. Sunrise nám ukázal, že soundtrack dělat, jako vždy, umí a bitvy jsou jím nádherně dokreslené. Je třeba říct, že se pár písniček docela často opakuje a občas je to opravdu okaté, ale není to zas tak neúnosné. Každopádně přidat jeden, či dva jiné songy by určitě nevadilo. V některých případech Vám budou nějaké situace připomínat Gundam Seed a celkově člověk na první poslech pozná, tvůrce anime. Opening a Ending nejsou vůbec zapamatovatelné a jelikož nehodnotím bezprostředně po zhlédnutí, absolutně nevím jaké byly. Takže tolik k nim.

Hodnocení kresby: 8/10.00

Opět se budu opakovat a už s tím doufám končím, ale je vidět, že anime je od Sunrise. Vizuální stránka je skvělá, vše vypadá a hýbe se hezky. V tomto ohledu opravdu není co vytknout.

Celkové hodnocení: 6.25/10.00

Celkově tedy musím říct, že ačkoliv jsem k Buddy Complexu přistupoval se značnými obavami, byl jsem celkem příjemně překvapen. Neočekávejte žádné veledílo. Je to prostě klasická mechárna, která neurazí a ke konci možná i některé překvapí. Jinak je ohlášena 2. série, které zde položili celkem dobré základy a celkově autoři vyvolali, jak jinak než nekonečné debaty o time paradoxech a hledání skrytých náznaků. Za mě tedy lepší průměr.

    Přidal: muu     Hodnocení: 8.5/10.00     Přidáno: 11.06.2014     Anime: Jinrui wa Suitai Shimashita

Hodnocení příběhu: 10/10.00

Toto anime je značně potrhlé, ztřeštěné a divné, přesto ho považuji za jeden z klenotů posledních let. Příběh je celkem originální, ale občas těžko pochopitelný a to je umocněno ještě tím, že epizody nejsou řazeny chronologicky. Přesto doporučuji sledovat tak, jak anime vycházelo a ne chronologicky, protože už to přispívá kouzlu světa a celkově ztřeštěnosti a zajímavosti této série. Určitě to však není pro každého, někomu styl vyprávění a celkově tempo nemusí vyhovovat. Pro mě to však byla jedna ze silných stránek anime, protože svět je nám tímto způsobem představován po kouscích a většina situací při chronologickém sledování ztrácí půvab a smysl.

 

Hodnocení postav: 10/10.00

Co se týče postav, máme tu v podstatě pouze hlavní hrdinku, která plní roli vypravěčky, hlavní postavy a neustále brblající sarkastické mladé dámy, která se stává jednou z nejlepších hlavních postav za poslední léta. Je opravdu jedinečná, ale i chytrá a pohodová a ne jednou se Vás položí do kolen. Ostatní postavy již tak důležité nejsou a příliš se zde nevyskytují, ale toto je jeden z těch příkladů kdy jedna postava utáhne celé anime. Ještě musím vyzdvihnout kvalitu namluvení hlavní hrdinky. Nevím jak je to možné, ale její reakce, komentáře, ale i normální debaty jsou naprosto fenomenální. Vše zde sedí jak má a kvalitu můžu srovnat například s Nichijou.

Hodnocení hudby: 6/10.00

Hudba nebyla špatná, nebyla však ani nijak vynikající. Do anime se však hodila a nepůsobila jako rušivý element.

Hodnocení kresby: 8/10.00

Animace a kresba jsou celkem unikátní. Není úžasná, není špatná. Je přesně taková jaká by měla být. Opět záleží na vkusu a může se stát, že někomu se líbit nebude, vdechuje však tomuto dílu život a s jinou animací a kresbou si to snad nelze představit.

Celkové hodnocení: 8.5/10.00

Celkově tedy hodnotím velice pozitivně a nebojím se to označit za jedno z nejlepších anime 2012. Všechny aspekty tu spolu fungovaly naprosto perfektně a je jen těžké hledat výrazná negativa. Jediné takové negativum by mohlo být, že někomu opravdu nesedne tempo.

    Přidal: muu     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 20.06.2014     Anime: Ryuugajou Nanana no Maizoukin

Hodnocení příběhu: 7/10.00

Na úvod musím říct, že Nanana se opravdu povedlo. Neočekával jsem absolutně nic a nakonec jsem byl mile překvapen a stalo se z toho jedno z nejlepších anime jarní sezony. Možná to bude tim, že všechen hype na jaře epicky failnul? Mahouka hepčík! Příběh je tak nějak normální a nezajímavý, nejsou zde však žádné hlouposti a všechno co se děje dává smysl. Jelikož je to jen 11 dílná  serie, tak ne vše je bohužel na konci ukončeno.

Hodnocení postav: 9/10.00

Postavy jsou nadprůměrné. Juugo je docela dost originální hlavní postava. Nevíme jeho pohnutky, neznáme moc jeho minulost a je naprosto normální (tj. nechová se jako retardovaný ňouma, ale ani to neni pán pekel a neřesti co všechno klátí pohledem.) Není to prostě žádnej vořech a ví co chce. Ostatní postavy však nezaostávaj. Většina je naprostým archetypem, ale anime si na nic nehraje a bere to s nadhledem, takže to kupodivu vůbec nevadí a postavy nejsou vůbec, takže je možnost, že si své nenáviděné archetypy zrovna tady zamilujete.

Hodnocení hudby: 7/10.00

Soundtracku v anime nevyčnívá, takže i zde byla dobře odvedená práce. Co se však povedlo byl ending a opening. Opening je, řekl bych na celkem vysoké úrovni a dokážu si představit, že dost lidem utkví v hlavě, každopádně to byl jeden z mála openingů, které jsem nepřeskočil.

Hodnocení kresby: 9/10.00

Nanana vypadá velmi dobře. Vše se pěkně hýbe a vypadá to tak jak má, takže nemám co vytknout. Je třeba říct, že u puzzle animací se někdo opravdu hodně snažil, protože ty jsou na tak vysoký úrovni, že to vypadá někdy až neskutečně reálně.Takových scén je sice málo, ale jsou to opravdu vizuální orgie.

Celkové hodnocení: 8/10.00

Celkově tedy Ryuugajou Nanana no Maizoukin považuji za velice příjemné překvapení jarní sezony a všem vřele doporučuji.

    Přidal: muu     Hodnocení: 8.75/10.00     Přidáno: 21.06.2014     Anime: Bokura wa Minna Kawaisou

Hodnocení příběhu: 7/10.00

Kawaisou. Tohle anime mě naprosto dostalo, proto je možné, že tohle hodnocení bude celkem subjektivní. Nepamatuji si kdy jsem se naposledy takhle křenil, smál a měl tak super pocit po každý epizodě. K příběhu bych řekl, že vpodstatě žádný není. Máme tu slice & life epizodickou komedii, která pro mě ukradla tuhle sezonu a nepustila nic před. Jinak anime má celkem pomalé tempo a je to skvělá odpočinkovka. Myslím si, že Kawaisou nasadilo do budoucna romcom laťku hodně vysoko, protože si nemohu vzpomenout na něco na podobné úrovni + to není harem což je další pluss. Vztah našich hlavních protagonistů se vyvíjí celkem pomalu, je to však logické, když k sobě dáme introvertku, normálního kluka a přidáme pár šílenců, přecijen to chování je celkem uvěřitelné vzhledem k situaci v jaké jsou.

Hodnocení postav: 10/10.00

Postavy jsou zde hlavní silou. Ač jsou celkem archetypické, tak jsou skvěle vytvořené a udělaly z Kawai Complexu naprosto živé místo. Vedlejší postavy tedy dost často zastiňují ty hlavní a nejsou vůbec nudné. Hlavní hrdina se někomu může zdát otravný a někomu nemusí sednout, je to celkem slaboch, ale zase to s ním není tak strašný, protože i tak je celkem v pohodě. Nyní k hlavní hrdince. Platí zde železné pravidlo "Kawai senpai is kawai!" Tahle věta naprosto vystihuje Ritsu. Nevím jestli se mi jen trefili do noty nebo je tak skvělá, ale už několik let jsem neviděl takhle skvělou roztomilou hlavní hrdinku, která by mi téměř každou scénou vytvořila úsměv od ucha k uchu.

Hodnocení hudby: 8/10.00

Hudba v anime je dobrá a splývá s pozadím. Opening a Ending se opravdu povedly a jsou celkem dost chytlavý, ne jednou se stalo, že jsem si je pouštěl ještě po skončení anime. Postavy jsou namluvený naprosto perfektně a na vysoký úrovni.

Hodnocení kresby: 10/10.00

Vizualizace je naprosto špičková. Nevšiml jsem si žádných statických částí, jsou zde skvěle vložené chibi verze dialogů a celkově i když někdy vtipy nejsou vtipné, tak jejich zpracování je naprosto skvělé. Ritsu dostane během anime šíleně moc scén, které jsou na úrovni hodně kvalitních artworků.

Celkové hodnocení: 8.75/10.00

Kawaisou mohu všem vřele doporučit. Pro mě je to jednoznačně nejlepší anime sezóny a to jsem od toho nic nečekal. Již dlouho mi nevyvolalo anime na tváři tak srdečný a radostný úsměv a dobrou náladu po zhlédnutí. Chvíli jsem přemýšlel nad hodnocením a nakonec si myslím, že možná trochu slabší 9 je odpovídající vzhledem k pocitu jaký ve mně anime zanechalo. Každopádně bezprostředně po zhlédnutí každé epizody bych hodnotil 10.