• Anime: 10361
  • Uživatelů: 28082
  • Hostů: 202

Hodnocení anime od uživatele enevy

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  3  >  

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 15.06.2013     Anime: Sennen Joyuu

Hned po shlédnutí bych hodnotil vyšší známkou, avšak po pár dnech jsem jemně procitl a dávám slušných 7. Animace se mi velmi líbila, nápad v pojetí interview i přes to, že se mi ze začátku až tak nezamlouval, nakonec dopadl slušně (:

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 24.06.2013     Anime: Tenchi Muyou! GXP

Moje první zkušenost s touto sérii, první díl byl chytlavý, a tak nějak to s občasným zaškobrcením pokračovalo. Poslední díly pořád nabízely něco nového a konec měl nejsladší tečku(: Tvůrci se nesnažili násilím něco cpát divákovi, některé díly byly opravdu bravurně zvládnuty, prostě Ecchi, které mělo hlavu a patu. Moje nejoblíbenější postava byl bezesporu NB, který některé scény posouval o level výš, a tudíž také posouvá mé hodnocení na tuhle metu.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 24.06.2013     Anime: Sky Crawlers

Ve vzduchu jsem se cítil dobře na zemi bohužel ne, a přesto poslední zhruba půl hodinka vše zachránila skvělým závěrem! Bohužel bylo zde docela dost hluchých míst, které mi ještě k tomu neseděli s Face Animací!! Dva dny jsem přemýšlel, jak ohodnotit tohle anime a nakonec lepší 7, čí horší 8 (potřeboval bych 1/2), taky za to může charakter postav, do kterého jsem se dostal až na konci, ale nakonec byl dobrý.... a ta animace (nejvíc mě iritovalo zpracování dveří) -....-

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 25.06.2013     Anime: Steamboy

Škoda toho amerického závěru, který mi nakonec připomínal trapárnu Iron Mana. A ještě jsem se nepohodl úplně s hudebními efekty. Lepších 5, ...

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 30.06.2013     Anime: Senjou no Valkyria: Valkyria Chronicles

Začátek byl trošku sušší, avšak hlavní představitelka, mě dokázala udržet před droppnutím. Příběh pak začínal trochu nabírat na síle, bitvy se mi také líbily, bohužel občas na mě působily docela komicky. Milostné zápletky chválím, jelikož mám rád, když se charakter postupem času mění. Ale ten konec.... jedná velká špatnost a nakonec fraška, škoda.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 2.00/10.00     Přidáno: 01.07.2013     Anime: Tegami Bachi

po 6 dílech droppuji, strašná nuda, celkově to na mě působí, jak pro "kodomotachi", dějově mě to nenadchlo, charaktery mě navíc vůbec nebaví a tím myslím především hlavního hrdinu, který mi absolutně nesedl !!! Jediná slušnější věc, je zajímavé prostředí a věřím, že kdybych překousl úvod, tak to může mít určitý potenciál.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 07.07.2013     Anime: Tokyo Godfathers

Líbilo se mi ztvárnění prostředí "homelessaku", které bylo precizně zpracováno a to především kresbou, což se vlastně také dalo čekat, ale to bylo skoro vše. Příběh mi nepřišel nějak zajímavý, možná jsem čekal nějakou větší zápletku a možná také bylo na mně moc shod okolností neboli náhod. Jen vlastně na samém konci byla nějaká rychlejší scéna u které mně nebralo spaní. Myslím, že na tento film brzy zapomenu, působil docela suše a bez nějakého větší hloubky (taková pohádka vlastně). Většina v tom vidí něco víc mně se bohužel to " něco" nechce hledat. Lepších 6, hlavně za pěknou práci animátorů.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 07.07.2013     Anime: Shigurui

Absolutní brilantnost, vše bylo nádherně vykreslováno, atmosféra skvělá.... (: Anime, kde se postavy neusmívají a jestli ano, tak je to úsměv zoufalství, bezmocí nebo šílenství. Chápu, že někdo má problém s tímhle anime a to hlavně kvůli mozaikovému systému scén, ale po dvou, třech dílech se dá krásně dostat do všech krutosti, které se zde vyskytují. Mám rád symboliku a ta se tu vyskytovala hodně, němé scény za kterýma se ukrývá mnohem víc a ten pomalu vlekoucí příběh byl nakonec úžasný, ještě se silným ozvučením. Čistých 10 !!!!! Chci pokračování.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 07.07.2013     Anime: K-On!

Jo tak tohle anime jsem si pouštěl jen tak ke kávičce, když jsem chtěl nějak vypnout. Jako odreagovačka výborné, takže jsem si rád s tímto ani ne tak hudebním klubem, jak by se vlastně měl tvářit, dával dýchánky s kouskem zákusku.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 13.07.2013     Anime: Kotonoha no Niwa

Dlouho mně to k tomuhle snímku netáhlo a to hlavně kvůli Šinkaje, jelikož jeho předchozí filmy mně neoslovily, ale díky délce filmu a animace u které šlo vidět, že bude vyvolávat jisté povznesení, jsem si našel večer, shodou okolnosti zrovna také deštivý. Když už jsem se zmínil o délce, tak jsem ani nepostřehl, že uběhlo pouhé 3/4 hodiny a může zato hlavně krásná melancholie příběhu, která mně vtáhla během pár minut a to hlavně díky skvělému prostředí a nesmím opomenout ani hudební doprovod (ending však byl pro mně jisté zklamání) . Vše plynulo naprosto čistě, no a nějak se to muselo samozřejmě rozuzlit. Avšak zde vidím malinkou trhlinku, ale tu si nechám pro sebe, jelikož spoilerovat nebudu. Jinak poslední scéna byla skvělá, výlev emocí  15 letého v tomto případě už dospívajícího mladíka se mi také líbil a proto dávám tučnou 9, kterou jde osladit 2 dl. dobrého vína.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 14.07.2013     Anime: Gekijouban Hagane no Renkinjutsushi: Shambala o Yuku Mono

Viděl jsem pouze brotherhood, ale i tak jsem pochopil téměř vše a na druhou stranu, nejsem až tak ovlivněn pokračováním na původní FMA. Hodnotím kladně, protože celá zápletka, propojení dvou paralelních světů se mi líbila (: a ač jsem nečekal nic moc od filmu, tak musím pro příznivce vřele doporučit.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 15.07.2013     Anime: Mahoromatic

První díl je docela chytlavý a to hlavně díky skvělé Mahoro. Celkově bych řekl, že díly nabíraji vzestupnou tendenci zábavy, ale pak přijdou poslední 3 díly, kde se objeví záparok a čekání na final battel se mi nelíbil jelikož do téhle série mi moc souboje nesedí, ale třeba takový krátký souboj s krabem s mi líbil a i z hlediska animace byl dobře zvládnut. Celkově hodnotím jako solidní anime

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 23.07.2013     Anime: Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead

Vše začalo skvěle a chytlavě, prvky ecchi při soubojích byly skvělé, atmosféra díl od dílu byla ponurejší, jenže pomalu se vše začalo zvrhávat a s napínavé akce o přežití se stala jakási perverznost, kde míra ecchi už překračovala hranici lidského chápaní (jedná scéna byla už opravdu ujetá). Nakonec se ze slibného anime stala lepší podívaná u které se dobře dá dobře vypnout.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 23.07.2013     Anime: Kami-sama no Memo-chou: It`s the Only NEET Thing to Do.

Tákže začnu hned postavami, které mi vůbec, ale vůbec nesedly, byly úplně divné prostě o ničem. První díl, který měl 3/4 hodiny byl také o **** a celkově tohle anime nemá, co nabídnout. Zápletky byly suché a když už mělo přijít finální rozuzlení s nějakou akčnější scénou, tak lze vidět jen statická animace, což mi u jinak dobré animace vůbec nesedí. Ale abych pořád nehateval, tak jsou zde občas dobré scény, které tohle anime nehází do žumpy, ale naopak věřím, že si najde i nějaké příznivce. Držet se neustále vysokého standartu tahle série však bohužel nedokázala a proto 6.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 28.07.2013     Anime: Le Chevalier D`Eon

První díl mně přímo překvapil a nějakým způsobem zajistil, za poměrně krátký čas celkem rychle toto anime dojet až do konce. Co vlastně tento první díl nabízí ? Akci, vše má rychlý spád, Versaillské zahrady a celkem dobrý nášlap na zajímavý příběh. Jenže hned od 2 dílu je vše jinak, příběh se vleče, moje oslnění se ztrácí a hlavně nejvíc mně irituje animace pohybu postav. Přijde mi jako kdyby to byla nějaké adventura, postavy nehybně stojí, mají divnou mimiku, a celkově ty pohyby jsou mi úplně proti chuti (např. když si sedají všichni tak nějak divně, bez duše až moc uměle). Žalmy mi taky moc neříkají a proto dávám 5,5 a navíc konec nebyl úplně tak nejhorší.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 03.09.2013     Anime: Shin Angyou Onshi

Dobrý film, který ničím neuškodí, dokonce si ho po nějakých 2 měsících pořád pamatuji. Hlavní hrdina byl v pohodě, ale nejvíc se mi líbil jeho neporazitelný osobní strážce. Myslím, že by klidně mohli udělat seriál, ale pokud je hlavní náplň přimět diváka ke čtení mangy, tak se mu to z části podařilo. Souboje se mi líbili i když je pravda, že příběh není tak ohromující. Takže je to děláno spíše pro ty, co čtou mangu a nebo pro typy jako jsem já, kteří sáhnou po všem a mrknou raději na anime film, než na hraný.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 03.09.2013     Anime: Speed Grapher

První a druhý díl byl nesmírně chytlavý, ale pak už to bylo horší, jakmile jsme zjistil z čím vlastně mám tu čest. Ono by to mohlo být pořád skvělé, ale většinou akce byla suchá a scházela jí dynamika. Obával jsem se, že závěr bude zpackenej, ale nakonec aspoň tohle mně velmi příjemně a možná i nečekaně překvapilo. Na závěr bych ještě podotkl, že hudební doprovod mi občas také neseděl.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 05.09.2013     Anime: Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Sešla se parta lidí, kteří si nemůžou najít kamarády (některým se ani nedivím) a vlastně postavy mě spíše vytáčely než bavili. Nevím, co bych dělal, potkat takové lidi v realu. Občas, ale opravdu OBČAS se zde najde pár lepších záblesků, které mne držely ... a vlastně může za to i jedna postava, která se objeví v pozdějších dílech (: Dívčí rivalitu, která nás provází hned od počátku jsem později začínal spíše chápat jako trapnou šikanu, než nějaký stěr a celkově nenašel jsme důvody k zasmání. V posledním díle si už ani moc dobře nevybavuji, co se vlastně dělo :/ Suma sumárum, není žádný důvod pokračovat v druhé sérii.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 09.09.2013     Anime: Sora no Otoshimono: Project Pink

Slabší OVA, které nic nepřinese, pouze je zde již zažitý koncept bazénových scén (:

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 09.09.2013     Anime: Sora no Otoshimono Forte

Druhá série staví na eventech předchozí, ale na druhou stranu posouvá je o třídu výš. Nenajdeme tadyk nic zcela přelomového či originálního, ale občas jsou zde takový ty střípky, u kterých jsem se hodně zasmál. Zvrhlost Tomokiho je však ještě větší :D a pomalu jsem si začínal myslet, že jde o menší poruchu, no dobře... červenou hranici ještě nepřekročil. Jinak zápletka je také trochu více propracovanější a neděla žádnou velkou přítěž, takže v celkovém součtu o něco lepší než první série a uvidíme kam bude tohle anime dále směřovat.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 09.09.2013     Anime: Pukapuka Dudu

Animace je pěkná, jedná se o pohádku, jak říkám pro kodomo obecenstvo s nějakým tím rodinným problémem.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 27.10.2013     Anime: Another

Jako horor si představuji trochu něco jiného, ale i tak mě to docela bavilo. Na druhou stranu během jednoho dílu se toho nic moc nestane, příběh nijak nepokročí, scéna na pláží a další některé momenty byly víc než předvídatelná apod...a  o posledním dílu mám rozporuplné pocity, které na mě spíše působí negativně. Postavy mě nějak zvlášť neoslovily, max tu holku s páskou ještě budu mít chvíli v paměti, avšak aspoň, že animace stála za to a občasný hudební doprovod.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 27.10.2013     Anime: Clannad

Nuda, ani nevím proč jsem to shlédl celé. Asi proto, že jsem čekal fakt nějaký závěr na způsob Kanon 2006. Postavy o ničem, zápletka ?!? taktéž, scény většinou nudné a trapné, určené spíše (s nadsázkou) pro děti. Sunohara + 0,5

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 27.10.2013     Anime: Discipline 18+

Je fakt že u některých pasáži jsem se hodně pobavil, ale jinak nic tak extra. Nudil mě stereotyp těl, přišlo mi, že každá ho má téměř stejný. Jsem však potěšen, že za svůj život jsem mohl vidět tak absurdní věci, které prostě nikde jinde neuvidím, tím bych vyzdvihl 5 díl a jednu scénu z 6 fakt paráda.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 19.11.2013     Anime: Gekijouban Slayers

Takový průměr. Nic, co by oslnilo, ale na druhou stranu žáden propadák. Klasika na odpočinek.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 30.11.2013     Anime: Lupin Sansei: Cagliostro no Shiro

Myslím, že tohle je klasika, která by měla být spatřena... Zábavy je spousty, akce taktéž a co si vlastně více přát ?  Ti, co neviděli seriál nechť nezoufají, předchozí znalost není až tak vyžadována.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 06.02.2014     Anime: Akira

Určitě ze všeho nejdřív budu vychvalovat skvělou animaci, která mě do cyber světa hned pohltila. Co dál ? Hudba, ano ta se opravdu povedla a tvoří spolu s animací skvělou symbiózu. Také se mi líbí vykreslovaní pozadí, které dává celkový nádech přirozenosti. Na dobu vzniku tohle všechno musela být lahoda. Jenže, co se týče příběhů, tak zde nevidím nějaký extrém a u postav taktéž. Náprav světa v podání  Akiry, které  se toho chopila po svém. Co tím chci říct ? Závěr nebyl můj šálek, ale třeba taková první hodina, kterou hodně lidí kritizuje byla naopak pro mě skvělou podívanou, Suma sumárum 7,8 a rozhodně doporučuji shlédnout, pač každý si může udělat úplně jiný obrázek a vytvořit si svojí vlastní hodnotu pro Akiru.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 15.02.2014     Anime: Aoi Bungaku Series

Ep1-4: No Longer Human Dazai Osamu
Tento první příběh hodnotím ze všech zpracovaných za ten nejlepší. Setkáme se zde z autobiografickými prvky autora. S problémy, které vždy byly, jsou a budou. Tím myslím rozdvojená osobnost, která se nedokáže zařadit do současné společnosti a hledání ztraceného Já. Člověk, který stojí na dvou březích a celý život bojuje se svou existencí. Jinými slovy: pohybuje se na tenkém ledě a drobný náraz vede k prolomení.
Ep5-6: In the Forest, Under Cherries in Full Bloom  Sakaguči Ango
Druhý příběh už zcela jiného charakteru na mě působil ze začátku hodně krkolomně a to hlavně díky dabingu hlavní postavy. Sakai Masoto (dabér) se vecpal i do dalších příběhů :/ a hlavně v takovém obrazu pekla (opět v roli hlavní postavy) mi už opravdu těžce neseděl. Budiž, tohle se musí překousnout, bohužel já osobně přes to jen tak nedokázal přejít. Vrátím se k dílů. Knihu jsem zatím nečetl, tak nemůžu říct kolik odchylek se zde objevilo, každopádně se opět jedná o bravurní kousek se špetkou expresionistických prvků. Charaktery postav jsou perfektní a komediální část taktéž. Rozhodně doporučuji.
Ep7-8: Kokoro  Nacume Sóseki
Tak tohle je přesně "to" ,co můžete pustit plně nezasvěceným lidem do anime. Mám to ozkoušené, jedná epizoda a každý z mých známých si jí chválil. Bohužel druhý díl už nikomu nedoporučuji. Za prvé není to podle předlohy, za druhé mi to zkazilo celkový dojem.
Ep9-10: Run, Melos! Dazai Osamu
Co je horší? Čekat na někoho nebo někoho nechat čekat? Zajímavý příběh v podání dvou prolínajících se linií.
Ep11: The Spider`s Thread Ep12: Hell Screen  Akutagawa Rjúnosuke
Tyhle dvě epizody spojím a to z toho důvodů, že se odehrávají ve stejném prostředí. V epizodě 11 mi to nedělá žáden problém, bohužel v obrazu pekla mi tahle krajina opravdu vadila a taktéž celkové vykreslení císaře, bylo to nejspíš tím, že jsem už byl obeznámen s knižní předlohou. Také jsem se bál, jak bude z adaptován právě obraz pekla, jen přeci toto dílo bylo na můj vkus dost osekané a tvůrci ho mohli bez problému udělat na dva díly. Závěr mi také bohužel nesedl.


Suma sumárum Aoi Bungaku Series bych určitě každému doporučil, bohužel ne všechny epizody dosahují, bravurního zpracování jako knižní předloha. Největší mínus vidím v animaci poslední epizody a opět v dabingu. Snad vyjde pokračování a s tím další mistrovská díla.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 13.04.2014     Anime: Gin no Saji

Osobně mně tento žánr moc neoslovil, jak tématikou, tak i celkovým příběhem. Avšak věřím, že se najdou i fanoušci této série. Jsou zde některé momenty, které toto anime neřadí mezi tuctové průměry. Mně však nepřinutilo k rozjetí druhé série. Lidi, co maj rádi jiné než jen exotické zvířata, tématiku kamarádství, školní život a farmaření spojeno s malými životními úspěchy si nejspíš toto anime oblíbí.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 03.06.2014     Anime: Sakasama no Patema

Lepší průměr, mohlo to mít mnohem větší potenciál, ale budiž. Konec nebyl nejhorší a přiměje vás aspoň trochu se nad tím zamyslet, pokud už od začátku nemáte tušení, že to vlastně může být všechno obráceně (: 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 03.06.2014     Anime: Casshern Sins

Dílo jež si zasluhuje být opěvované. Jsem naprosto spokojen, že jsem měl tu možnost toto shlédnout a určitě se k tomu ještě jednou vrátím. Charaktery byly skvělé, prostředí, hudba, animace rovněž (japonštinu jsem si také užíval). Sice po prvním dílu jsem měl asi týdenní pauzu, protože mě ne zcela oslovil. Ale každému doporučuji shlédnout 3-4 díly a udělat si vlastní představu, 1 díl opravdu nestačí. Je zde položeno hodně zajímavých otázek, které mají hlubší podstatu, což mi naprosto vyhovovalo a neřešily se jen z jednoho úhlu pohledu. Divák se musí předem připravit, že děj plyne pomalu a je třeba do toho dát i část sebe sama, což je docela náročné a nemusíte najít cestu (možná žádná není).  Díky tomuto anime jsem se dokázal dostat do světa, který byl zcela jiný a přitom se zde řešili základní lidské problémy, ač se jednalo o roboty. Pro mě toto anime má svou originalitu a vyniká. Mám-li srovnávat s Ergo Proxy, tak Casshern zvítězí. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 06.06.2014     Anime: Samurai Champloo

Příběh je docela jednoduchý: dívka, co hledá samuraje vonícího po slunečnicích, od první až do posledního dílu. Do toho se k ní připletou shodou náhod další dva "samurajové" zcela odlišných povah. Takže máme zde 3 profily postav, zcela odlišných nátur, které cestou zažívají podivuhodná dobrodružství. Občas hodně ujetá, někdy vám přijde pod ruku zbytečný díl, ale většinou to jsou díly u kterých se bavíte. Takové typické období Edo, které staví na netypických prvcích :D Do toho skvělá práce vypravěče a celková promyšlenost některých dílu + hudba, které se mi zamlouvala. Spokojenost a nevadilo by mi ani pokračování. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 06.06.2014     Anime: Samurai 7

Takže zhruba do toho +- 13 dílu to bylo celkem poživatelné. Přišel první mecha útok na vesnici a řekl jsem si " tohle není možné, na takovou hovadinu se opravdu dívám" poté přišlo jednorázové rozhodnutí, že "to" už nezapnu! Jenže jsem byl teprv v půlce a můj obranný systém mi říkal "horší to už nebude" ... no horší už to nebylo, ale ani lepší. Jedná se o úplně zbytečné anime, které vychází z předlohy zcela unikátního filmu, jejž dokázalo bravurně zprasit. Občas se nějaké světlejší místo najde, ale i tak bych nikomu, kdo očekává "něco" víc nedoporučoval.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 05.07.2014     Anime: No Game No Life

V současné době trochu nadhodnocené anime xD ... snad to nějak klesne. Věřím, že hodně lidem sedla dvojice "prázdných" , ale tak cool mi zase nepřijdou :D Možná jsou na mně až moc chytří a přemýšlí nemyslitelným způsobem moc do předu, čímž mne neoslovili. A nebo mi spíše vadí ty jejich výkyvy v chování ?  Každopádně každému sednou jinak, každý jest z jiného těsta.  Příběh je až moc jednoduchý a snad nabídne další série nějaký zvrat a ne jen tupé stoupání v žebříčku společnosti. Hry v podstatě nemaj pravidla, protože  se zde potkáváme s magii a tak je to o tom, kdo lépe podvádí ten také vyhraje. Na druhou stranu zvykl jsem si v pozdější fázi na barevnou animaci a s hudbou jsem také spokojený. Škoda, že nemůžu hodnotit v 0,5, takže slabších 8. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 05.07.2014     Anime: Toshokan Sensou: Kakumei no Tsubasa

Nudný film... seriálu, který je překvapivě také nudný. Přemýšlím jestli jsem na krátkou chvíli neusnul. Každopádně zde převládá má zaujatost, kdo měl rád původní sérií nechť mrkne i na film.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 27.07.2014     Anime: Madlax

První díly byly docela fajn, občas se objevily scény, u kterých jsem byl víc než spokojen, ale zhruba od druhé poloviny seriálu mně začalo hodně věci iritovat. Příběh se mi nelíbil a celkově konec mi přišel příliš přímočarý a nudný. Navíc Madlax alias terminátor mi začala opravdu vadit. Co víc... hudba, která byla fajn mi nakonec v posledních dílech začala také vadit a celkově musím říct, že jsem měl velký problém dokončit toto anime :/ 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 28.07.2014     Anime: Slayers

Čím si mě toto anime získalo ? Prvními díly, či celkovým dějem určitě ne. Bylo to hlavně kvůli postavám, které sednou snad každému. Vtipné scény spojené s dalšími vtipnými zápletkami + do toho povedená animace mě neudržely být chladným. Navíc všechny ostatní všední věci a nedorozumění, které se točí okolo Slayers mě hodně bavili. Určitě všem doporučuji.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 28.07.2014     Anime: Chaos;Head

První dva díly byly absolutně bezchybné. Hlavní postava byla hodně vypsychovaná a strašně moc mi připomínala Okarina. Opravdu, smývání reality s přeludy, kdy vlastně divák není jistý, co se to právě děje, co je realita apod... to se mi velice líbilo. Tím narážím na to, že zpracování hlavní postavy se opravdu povedlo (o proti jiným). No, přišli další díly a první šok v podobě Di-swordu. Tohle mi opravdu nesedělo, ale budiž. Celá myšlenka přenášení umělé vytvořené reality do hlav mas lidí není špatná, jenže podle mne autoři nezvládli celou druhou polovinu. U posledních dílů už mi bylo lhostejné to, jestli se na ně dívám v pohodli z domova nebo ve vlaku. Konec mě zklamal a do toho mě začaly iritovat další různé věci, kterých jsem si doposud nevšímal. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 28.07.2014     Anime: Hikaru no Go

Strašně rychle zhlédnuto, téměř bez přestávky. Líbilo se mi vykreslení postav. Především to, jak Hikaru stárnul a Sai ztrácel svůj obraz. Vlastně celkový koncept uchopení, v podobě vtělení byl hodně zajímavý. Jako určitě všem doporučuji a to ne jen těm, co mají rádi sportovní žánry. Rád bych se k tomu ještě jednou vrátil. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 29.07.2014     Anime: Katanagatari

Katanagatari je opravdu fajn anime spojeno s pěknou animaci a hudbou a dalšími netradičními prvky, které fungují na jedničku + do do toho vypravěčské pojetí, které přidává na celém příběhu tajemnou mýtičnost. Jednu postavu jsem podezíral hned or 1. dílu a také právem. To co jsem si o ním myslel od počátku se potvrdilo na konci, takže osobně nebyl jsem u konce nějak zvlášť šokován. Bojové scény jsou také dobře provedeny avšak čeho jsem si nejvíc cenil byly dialogy. Některé díly budu mít ještě dlouho v paměti. Záporné postavy nepůsobily tak jako v jiných anime poruchou zničení celého světa, ale naopak měly svojí čest a osobité myšlení. Ač se mi nelíbil konec, tak i přesto se jedná o výborný kousek, kde některé díly, či scény stojí opravdu za zhlédnutí celé série.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 08.08.2014     Anime: Angel Beats!

Chvílemi strašná nuda a ještě jednou nuda. Zábavné prvky v tomto anime  skončily na poli poražených. Celkový koncept a příběh nepatří mezi ty nejhorší nápady, jenže je tu tolik zbytečných a NUDNÝCH momentů, proč? Ano, posledních 10 minut celého anime nebylo na škodu. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 08.08.2014     Anime: Towa no Quon

Hned po prvním díle jsem si připadal v silně zavádějícím prostředí X-Menů. Od počátku jsem se bál toho, že celý děj se nemůže vyvinout během 6 filmů a proto jsem upustil od prvotního plánu a nakonec jsem jednorázově shlédl všechny filmy. A ano.. v konečném výsledku jsem byl spokojený a kdybych měl srovnávat právě se zmiňovanými X-Meny ve kterých mě nic moc neudiví, tak právě u Towa no Quon jsem byl párkrát příjemně překvapen. Co však mi bylo trochu proti srsti? Jednoznačně transformování na způsob strážců vesmíru v podobě hlavního hrdiny, škoda... Film od kterého jsem zázraky nečekal mne v konečném součtu udržel neusnout a zpříjemnil celý večer. Poslední věc, která mi sedla byl opravdu skvělý ending.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 24.12.2014     Anime: Ergo Proxy

Bude to nejspíš tím, že jsem viděl před tímto titulem Casshern Sins, který mě oslovil po všech stránkách více. Od animace přes charaktery až po příběh. Ano nápad je zde dobrý, ale zpracování už není 2x nejlepší, navíc některé díly mě vůbec nebavily. Slabších 7, hold nevyužitý potenciál. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 24.12.2014     Anime: Aldnoah.Zero

Tuctové mecha, které nenadělí nic extra originálního. Spíše zde najdu prvky nelogičnosti + zdlouhavé a zbytečné DÍLY. V podstatě se zde nic moc nestane, ale věřím, že druhá série může být lepší.  Co bych však vyzdvihl, by mohla být určitě hudba. Lepších 6.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 24.12.2014     Anime: Arakawa Under the Bridge

Arakawa under the bridge  bych definoval jako výstřední komedie s prvky romance + se skvělým obsazením podivných až jedinečných postav, které vytváří všemožně různé aktivity u kterých se člověk rozhodně zasměje.  Anime pro ty, jejž mají rádi komedii s ujetými random prvky (:

    Přidal: enevy     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 24.12.2014     Anime: Sono Hanabira ni Kuchizuke wo: Anata to Koibito Tsunagi 18+

Pro ty co mají rádi yuri asi dobrý. Mě to však nebavilo. Holky mě 2x moc neoslovily, děj nestál za nic a celkově to vlastně  bylo o ničem. Spíše to ocení mladší obecenstvo.

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 30.12.2014     Anime: Zankyou no Terror

Zklamání roku. Bohužel, další z mnoha anime titulu, které nedokázalo udržet tempo prvních dílů a od nějaké druhé poloviny šlo výkonnostně rapidně dolů. Hřebíčkem do rakve byl 9 díl, kde mi nesedla hudba, animace, dialogy a vlastně všechno působilo hrozně fádním dojmem. Škoda. Z nadějného anime se stala druhořadá mašinérie, která se "snažila" zahrát na city. Závěr byl taktéž hrozný. Jenom díky první polovině hodnotím, tak jak hodnotím. 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 30.12.2014     Anime: Shingeki no Kyojin

První den zhlédnutá první polovina, druhej den dokončeno. Blik cvak. Co se vlastně v tomto anime stalo ?!? Nic ... pramálo. Uječené, ubrečené postavy, které mají spoustu komplexů. 25 Dílů, které vám nedokážou nic krom zabíjení titánů předat je opravdu bída a ti kteří si toho nevšimli nejspíš hodnotili v průběhů či  hned po ukončení série. Ono je třeba trochu vystřízlivět z toho "boomu" a podívat se na to z druhého či třetího úhlu pohledu. I já jsem však byl polapen a nedokázal se od toho 2 dny odtrhnout. Aspoň za to udělím né úplně podprůměrné hodnocení.  

    Přidal: enevy     Hodnocení: 3.00/10.00     Přidáno: 22.01.2015     Anime: Tokyo Ghoul Root A

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Po tragickém prvním díle jsem si dal ještě jeden a KONEC. Animace podprůměrná, nemluvě o zvukovém doprovodu. Všechno působí tak nesnesitelně lacině a tuctově.... Nedoporučuji ! 

    Přidal: enevy     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 25.01.2015     Anime: Aldnoah.Zero (2015)

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Měl jsem větší mínění o pokračování, ale bohužel. Všechny postavy samozřejmě žijí, dějová linka je  jedno velké omývané klišé a nelogičnost postav mě vedly k droppnutí. Avšak pro valnou hromadu diváků dostačující, hudba +1.