• Anime: 10354
  • Uživatelů: 28016
  • Hostů: 182

Hodnocení anime od uživatele Vlnik

Datum Abecedně Hodnocení
1  

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 02.08.2015     Anime: One Piece

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Úprava někde za 500. dílem

Na úvod patří autorům obrovské uznání za množství originálních propracovaných postav, skvěle promyšlený systém schopností, občas úžasné souboje a neuvěřitelné množství humoru. Tenhle seriál má ale jednu obrovskou vadu a tou je ta šílená délka, navíc ani po 500 dílech nevypadá, že by se byť malinko přibližoval ke konci a i když je stále na slušné úrovni, tak prostě všeho moc škodí a člověk si stále častěji klade otázku proč? Proč trvá 20 dílů než se konečně stane něco podstatného? Proč si seriál pokládá otázky, na které zřejmě nikdy nehodlá odpovědět? Proč se od už tak šíleně natahovaného děje musí ještě odbočovat? Proč to ještě sleduju? A v neposlední řadě, Už tam budem?

A to je důvod, proč tenhle seriál nemohu hodnotit lépe, ale pokud vám nevadí strávit čekáním na konec zbytek života, směle do toho, nudit se nebudete :-) 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 15.12.2015     Anime: Mahou Shoujo Madoka Magica

Seriál měl rozhodně potenciál, snad i docela velký. Bohužel když to konečně začalo být zajímavé, se to kdosi rozhodl rychle a z mého pohledu mizerně až zoufale ukončit, takže ve výsledku je to jen zdlouhavý úvod, nějaká šílenost na konci a mezi nimi na nějaký hlubší děj ani nezbylo místo.

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 28.03.2016     Anime: Another

Another trochu trpí bohužel docela běžným problémem geniálního nápadu, který už nikdo nedotáhl do konce. Z počátku dost nadějně založený na záhadnosti postav, místy i prostředí a samozřejmě i toho "jevu", ze kterého celý seriál vychází. Postupně však přechází do celkem běžného hororu, kde víc než na v druhé polovině už celkem předvídatelném ději záleží na počtu mrtvých a množství krve. Děj navíc začíná plynout výrazně rychleji, z čehož má člověk pocit, že se umírá podstatně častěji než tomu opravdu je a ke konci si už říká, kde se tam vůbec ještě nějaká postava vzala. I tak za nápad a mírně děsivou atmosféru, kterou si seriál udržel skoro po celou dobu 70%. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 20.05.2016     Anime: Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Rozhodoval jsem se mezi 60-70%, nakonec dám 60%, protože se mi zdá, že zatím je průměr přehnaně vysoký. Ne že by to bylo úplně špatné, ale přijde mi, že je tam hodně nevyužitého potenciálu zejména v oblasti hororu, když už se to tedy za ten horor vydává. Na tu trochu krve jsem si už dávno zvykl, na vzhled parazitů po chvilce taky, takže jediné, co zbývá, je  nějaká děsivá atmosféra a ta tu prostě chyběla. Přišlo mi, že se všechno odehrává až moc v pohodě, možná místy trochu moc pomalu a taky je nám toho dost vykecáno zbytečně dopředu. A pak je tu samozřejmě ten závěr, vůbec celý poslední díl si už mohli odpustit, ale o tom se raději moc rozepisovat nebudu.

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 31.08.2016     Anime: Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Jelikož nepředpokládám, že by se to ještě stihlo zkazit: Pár prvních dílů jsem měl obavy, jestli se děj vůbec někdy posune, ale posunul a nakonec je tohle zatím bezkonkurenčně nejlepší anime, co jsem viděl. Je to zážitek, který neumím moc dobře popsat, tak tedy alespoň doporučuji :-) 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 08.04.2017     Anime: Fairy Tail (2014)

Podle počtu dílů hádám, že jsem skončil někde v polovině. Začátek byl ještě docela dobrý, i to slibovalo celkem zajímavé události budoucí, jenže čekat desítky dílů, jestli už teda konečně laskavě začne něco dějově podstatného, na to jsem už nervy neměl. Jinými slovy jede se tu na počet dílů a je asi dost jedno, jestli o něčem zajímavém budou. Zrovna u Fairy Tail je to opravdu škoda, ale co se dá dělat...

 

EDIT: Takže po nějaké době jsem se k Fairy Tail vrátil, přeskočil tu nekonečnou prostřední část a dostal se k Tartarosu. Tedy k tomu: Dá se na to dívat, je to celkem i napínavé a i když i tady se děj protahuje, jak se dá, není to úplně nuda. Nad dějem byste ovšem v žádném případě neměli přemýšlet. V zásadě celým seriálem se táhne snaha přidávat silnější a silnější nepřátele se zachováním ničím rozumně neopodstatněné neporazitelnosti Fairy Tail a zde je to dotaženo opravdu do extrému. I když pár pokusů o jistou logiku tu bylo...

Zdá se, že na téhle stránce je zde zahrnut i Fairy Tail Zero, takže: Myslím, že z toho se dalo dostat opravdu mnohem víc. Spíše to působí jako úvod k těm zajímavým částem, které jsou odbyté akorát asi minutovým výčtem "historických faktů". Na obranu třeba říci, že seriál taky nic jiného ani nesliboval. Přesto si myslím, že pár příběhů z historie Fairy Tail by bylo mnohem zajímavějších než to někonečné protahování hlavního děje...

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 21.04.2017     Anime: Higurashi no Naku Koro ni

Po 13 dílech (ještě snad doplním)

Celkově mi přijde, že čím větší potenciál daná část má, tím hůře je využitý. Abych to rozepsal:

1. část - Tady se asi nejvíce vydařila ta atmosféra kterou od hororu očekávám. Od vyobrazení celkem poklidného života na vesnici se přes záhady a podivné situace dopracovává až ke krvavému konci. Kazí to hlavně začátek, který se spíše tváří jako špatná komedie a postavy mi přijdou docela otravné, ale celkově bych hodnotil tak na 80%

2. část - Řekněme průměr, k téhle části není mnoho co říct, atmosféra je trochu horší, ale stále se to na to dá koukat.

 

3. část - Tady mi právě přijde, že měla největší potenciál, ale jakákoliv atmosféra zůstává někde hluboko za myšlenkou "Bože, ten Keiichi je ale idiot". To nebudu rozepisovat, myslím, že hlavně u posledních 2 dílů pochopíte. Celkově děj nedává moc smysl, působí spíše jako zlý sen, ale to asi nebude to pravé vysvětlení, jsem zvědav, jestli se ho v dalších dílech podaří aspoň trochu objasnit

 

Celkový dojem tedy, na to jak je seriál hodnocený, docela zklamání, no uvidíme dál...

 EDIT: 

Tak vysvětlení 3.části jsem se dočkal jen z velmi malé části, jinak ale druhá polovina seriálu není špatná, v průměru asi o něco lepší než první. Celkově se tento seriál těžko hodnotí jako celek, ale řekněme, že ten průměr 60% by z toho vylézt mohl....

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 07.05.2017     Anime: Digimon Adventure

Digimoni jsou jednoduše kravinka pro děti, jako takoví se musí brát a jako takoví jsou naprosto dokonalí :-)  I když bych v dnešní době našel celou řadu nedostatků a nejspíš skončil po pár dílech, ty týdny čistého času strávené u blbé jedné videokazety v dětství jim nikdo nevezme. Tohle je prostě výjimka, kterou vzpomínky nedovolí hodnotit hůř :-D 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 24.06.2017     Anime: Higurashi no Naku Koro ni Kai

Tak pro začátek, hororu jsem se opět nedočkal, možná si to slovo špatně vysvětluji a spolu se mnou i wikipedie a slovník cizích slov nebo nevím... Nicméně oproti první sérii je děj celkem záživný a hlavně konečně dává smysl, postavy v těch "pohodových" scénách přestali působit otravně a i těch pár pokusů o vtip se docela povedlo, takže rozhodně zlepšení a stojí za shlédnutí :-) 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 07.08.2017     Anime: Gekijouban Fairy Tail: Houou no Miko

Tak tedy...pozitivní je, že se tentokrát tvůrci nebáli zobrazit i krev (samozřejmě ne u členů FT, ti jsou nezranitelní, tam na to nesmíme ani pomyslet). Další až zázračné pozitivum je, že vám na shlédnutí bude stačit jeden den, dokonce jeden večer. No a tím to asi končí. Ono když z děje, který by v seriálu zabral minimálně 12 hodin, máte udělat film na 85 minut, tak to asi nemůže dopadnout dobře a samozřejmě taky nedopadlo. Asi nejvážnější dopad to mělo na souboje, které se z 2 a více dílů zkrátili asi na minutu a nevyhnutelná absence proslovů o přátelství tak vzala tvůrcům i tu nejmenší naději vysvětlit výsledek, nehledě na to, že za tu chvilku nic moc nepředvedete. Lucy byla ještě o něco zbytečnější než normálně a jinak v zásadě nic moc neobvyklého. Jako bonus ani animace nedopadla nejlépe. Ale tak ještě se to dalo dokoukat, když nic jiného. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 07.08.2017     Anime: Shiki

Přiznávám, že jsem se tomuto anime celkem dlouho vyhýbal. Od tématu upírů jsem si moc nesliboval a pravda je, že po příběhové stránce jsem moc ani nedostal. Děj je víceméně už situací na začátku daný, kdyby nebyl, nebude dávat moc smysl. Co se za to hodně povedlo jsou postavy. Je jich tu celkem mnoho na obou stranách, kterým se seriál věnuje, které máte možnost poznat, pochopit a soucítit s nimi, chtít stát na straně každé z nich, i když víte, že jsou předem odsouzeny bojovat proti sobě, tohle je na tom anime úžasné :-) Taky je fajn, že se nesnaží ty krvavější scény nacpat, kde se dá, ale jen tam, kam logicky zapadají, přijde mi, že tohle dělá tvůrcům hororů často problém :D

 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 07.11.2017     Anime: Hotaru no Haka

Druhá úprava hodnocení, tenhle film člověku fakt nejde z hlavy, ale nevím jestli je to dobře nebo špatně. Abych pokročil k hodnocení samotnému, film se evidentně rozhodl pro realistické zobrazení války z pohledu běžných lidí. I když jsem válku nezažil a snad nezažiji, mám pocit, že se to nejspíš povedlo velice dobře. Jenže to je tak všechno. Děj, přestože je film poměrně krátký a obsáhlý, se překvapivě vleče, postavy včetně hlavní dvojice jsou dost nesympatické, takže je těžké si k nim vytvořit nějaké pouto aby vás vůbec jejich osud nějak výrazněji zajímal. Těsně ke konci se to celkem vylepšuje, ale to je hodně málo. Celkově je tedy dost těžké hodnotit, jelikož když vezmu jak byl film zamýšlen, funguje nejspíš dokonale, jenže když vezmu svůj zážitek jako diváka, je to tak 30-40%. Zůstanu tedy přibližně u průměru 70%, jelikož lepší nápad nemám. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 10.11.2017     Anime: Made in Abyss

Na 10 to ještě není, ale případné pokračování by to už mohlo dotáhnout. Ze začátku jsem měl trochu pochybnosti, ale s každým dílem se z průměrné pohádky více a více stává velmi slušný dobrodružný, místy až hororový příběh, zároveň se ale daří začlenit i komické a jiné prvky. Za zmínku určitě stojí významnější vedlejší postavy, kde dlouho není jasné, co od nich čekat a tak docela dobře udržují napětí. Celkově tedy velmi dobré a pevně doufám v pokračování (přeci jen je tu dost nezodpovězených otázek).

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 01.05.2018     Anime: No Game No Life: Zero

Stejně jako u seriálu i zde je naprosto skvělá animace. Je to tak skoro všechno, co má seriál a film společné, ale to vůbec není na škodu. Zatímco seriál mi přišel zaměřený spíše do žánru komedie, film je poněkud vážnější, drsnější, mírně zabrušuje i do romantiky, o vtip se v menší míře snaží taky, bohužel ne moc úspěšně. Děj mi přišel dobrý, jen začátek by možná mohl být kratší, druhá cca polovina filmu je rozhodně záživnější, finále hlavního děje naprosto super, úplný závěr z prostředí seriálu možná už zbytečný.

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 04.07.2018     Anime: Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Před posledním dílem, jsem si říkal, jak tohle chtějí za 20 minut dokončit. Odpověď byla jednoduchá, nechtějí. Musím říct, že po 4 letech od původního seriálu dostat příběh stále neuzavřený je celkem zklamání. Celkově z toho mám pocit, že se autor moc zamotal do vlastního příběhu a teď se ho snaží natahovat než ke všem otázkám najde vysvětlení a že jich tam zůstává :-) Jinak celkově je zážitek o něco slabší než z první série, dost věcí je už ohraných. Nicméně má i světlé stránky, on je určitě fajn už samotný návrat oblíbených postav na obrazovku, o něco více se tu odkrývá historie, najde se pár vtipných scén a některé souboje taky stojí za to (jiné jsou bohužel v rychlosti odbyté nějakou dosud utajovanou supersílou :D ). Celkově tedy zatím dobré, ale případným dalším pokračováním by to fakt už mělo raději skončit. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 02.08.2018     Anime: Majo no Takkyuubin

Viděl jsem zatím asi polovinu Miyazakiho filmů a tenhle mi zatím přišel, nechci říct nejlepší, ale pro mě asi nejzáživnější, což přisuzuji hlavně postavě Jijiho, která skvěle oživuje jinak ne zas tak zajímavou první polovinu filmu. Jinak celkově velmi sympatické postavy, tradičně slušná animace a dobře využité, byť zdánlivě ne moc zajímavé, téma. Vytkl bych snad jen z mého pohledu jednu ne moc objasněnou změnu (nechci moc spoilovat :D ) a možná místy trochu přehnanou idealizaci a předvídatelnost děje (ale co taky chtít od víceméně pohádky :-) )

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 12.08.2018     Anime: Sen to Chihiro no Kamikakushi

Miyazakiho problém je, že vždycky natočí dobrý film, i když vychází prakticky z ničeho. Nejspíš by natočil dobrý film i kdyby měl za předlohu návod ke kávovaru, takže byste čekali, že z tak promyšleného a bohatého děje i světa, jaký má Cesta do fantazie, stvoří něco naprosto úžasného, jenže to se neděje. Cesta do fantazie je prostě taky jenom dobrá, má skvělou animaci, má spoustu pozoruhodných postav a míst, jenže to je všechno. Tenhle film měl prostě na víc, pokud se bavíme o celkovém zážitku. Dávám 70%, ale neříkám tím, že je film horší než jiné od Miyazakiho, které jsem hodnotil nebo budu hodnotit lépe, říkám jen, že má mnohem víc nevyužitého potenciálu. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 25.08.2018     Anime: Shinseiki Evangelion

K velmi slavným filmům i seriálům neodmyslitelně patří velká očekávání na straně diváka a k nim zase ještě větší zklamání. Nicméně to není chyba anime, takže ho za to ani nemohu odsuzovat. Za co ho ale odsuzovat můžu je neuvěřitelně otravná postava Asuky (což byl sice asi účel, ale co je moc, to je moc) a hrozně divný konec. Jinak děj by celkem i šel, pár zajímavějších a záživnějších míst by se určitě našlo, ale upřímně, pokud vám jen nevadí, že jste ještě neviděli to, co všichni ostatní, kašlete na to. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 26.08.2018     Anime: Darker Than Black: Ryuusei no Gemini

Jak jsem u první série skončil někde za půlkou a fakt dlouho uvažoval, jestli má cenu se k ní vracet, ta druhá mě opravdu zaujala. Své chyby sice má, místy dost velká proměna hlavních postav z první série, jen částečně vysvětlená v Gaiden (zde vedené jako speciál) a pak stejně jako u první série je tu velké množství postav a organizací a člověk se poněkud ztrácí v tom kdo co pro koho proč vlastně dělá a konec by zasloužil celý další vysvětlující díl. Ale jinak zajímavé téma, děj hezky odsýpá, postavy jsou celkem sympatické, animace je na slušné úrovni, po dlouhé době hodně slušný opening i ending a obecně jedno z hodně mála anime, kde mě, i když jen na chvíli, zaujala hudba. Dokonalé to není, ale moc nechybí :-)

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 26.08.2018     Anime: Bakuten Shoot Beyblade

Vrátil jsem se k tomuhle seriálu abych ho po mnoha letech dokoukal a...no po dějové stránce je to naprostá kravina i na poměry anime pro děti. Možná kdyby se to pojalo prostěji jen jako cesta za vítězstvím v nějaké hře a nesnažili se z toho ke konci dělat něco víc, to už bylo dost absurdní. Ale jinak celkem slušně zvládnuté souboje, docela působivý konec a hlavně jako dítě mě to dost bavilo :-)