• Anime: 9556
  • Uživatelů: 30468
  • Hostů: 205

Hodnocení anime od uživatele Vlnik

Datum Abecedně Hodnocení
1  

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 02.08.2015     Anime: One Piece

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Na One Piece mě hodně štve věčné natahování děje, kdy na nějakou podstatnou událost čekáte i desítky dílů a taky zbytečně časté návraty k dílům předchozím. Troufám si říct, že minimálně polovina toho šíleného celkového času seriálu je naprosto zbytečná. Naštěstí je to asi jediný, i když velký, problém tohoto seriálu. Jinak jednoznačně patří k nejlepším, co jsem kdy viděl. Výhody se mi asi bez spoilerů moc vypsat nepodaří, takže to by bylo asi vše :)

(psáno někde kolem 440. dílu)

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 15.12.2015     Anime: Mahou Shoujo Madoka Magica

Seriál měl rozhodně potenciál, snad i docela velký. Bohužel když to konečně začalo být zajímavé, se to kdosi rozhodl rychle a z mého pohledu mizerně až zoufale ukončit, takže ve výsledku je to jen zdlouhavý úvod, nějaká šílenost na konci a mezi nimi na nějaký hlubší děj ani nezbylo místo.

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 28.03.2016     Anime: Another

Another trochu trpí bohužel docela běžným problémem geniálního nápadu, který už nikdo nedotáhl do konce. Z počátku dost nadějně založený na záhadnosti postav, místy i prostředí a samozřejmě i toho "jevu", ze kterého celý seriál vychází. Postupně však přechází do celkem běžného hororu, kde víc než na v druhé polovině už celkem předvídatelném ději záleží na počtu mrtvých a množství krve. Děj navíc začíná plynout výrazně rychleji, z čehož má člověk pocit, že se umírá podstatně častěji než tomu opravdu je a ke konci si už říká, kde se tam vůbec ještě nějaká postava vzala. I tak za nápad a mírně děsivou atmosféru, kterou si seriál udržel skoro po celou dobu 70%. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 20.05.2016     Anime: Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Rozhodoval jsem se mezi 60-70%, nakonec dám 60%, protože se mi zdá, že zatím je průměr přehnaně vysoký. Ne že by to bylo úplně špatné, ale přijde mi, že je tam hodně nevyužitého potenciálu zejména v oblasti hororu, když už se to tedy za ten horor vydává. Na tu trochu krve jsem si už dávno zvykl, na vzhled parazitů po chvilce taky, takže jediné, co zbývá, je  nějaká děsivá atmosféra a ta tu prostě chyběla. Přišlo mi, že se všechno odehrává až moc v pohodě, možná místy trochu moc pomalu a taky je nám toho dost vykecáno zbytečně dopředu. A pak je tu samozřejmě ten závěr, vůbec celý poslední díl si už mohli odpustit, ale o tom se raději moc rozepisovat nebudu.

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 31.08.2016     Anime: Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Jelikož nepředpokládám, že by se to ještě stihlo zkazit: Pár prvních dílů jsem měl obavy, jestli se děj vůbec někdy posune, ale posunul a nakonec je tohle zatím bezkonkurenčně nejlepší anime, co jsem viděl. Je to zážitek, který neumím moc dobře popsat, tak tedy alespoň doporučuji :-) 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 08.04.2017     Anime: Fairy Tail (2014)

Podle počtu dílů hádám, že jsem skončil někde v polovině. Začátek byl ještě docela dobrý, i to slibovalo celkem zajímavé události budoucí, jenže čekat desítky dílů, jestli už teda konečně laskavě začne něco dějově podstatného, na to jsem už nervy neměl. Jinými slovy jede se tu na počet dílů a je asi dost jedno, jestli o něčem zajímavém budou. Zrovna u Fairy Tail je to opravdu škoda, ale co se dá dělat...

 

EDIT: Takže po nějaké době jsem se k Fairy Tail vrátil, přeskočil tu nekonečnou prostřední část a dostal se k Tartarosu. Tedy k tomu: Dá se na to dívat, je to celkem i napínavé a i když i tady se děj protahuje, jak se dá, není to úplně nuda. Nad dějem byste ovšem v žádném případě neměli přemýšlet. V zásadě celým seriálem se táhne snaha přidávat silnější a silnější nepřátele se zachováním ničím rozumně neopodstatněné neporazitelnosti Fairy Tail a zde je to dotaženo opravdu do extrému. I když pár pokusů o jistou logiku tu bylo...

Zdá se, že na téhle stránce je zde zahrnut i Fairy Tail Zero, takže: Myslím, že z toho se dalo dostat opravdu mnohem víc. Spíše to působí jako úvod k těm zajímavým částem, které jsou odbyté akorát asi minutovým výčtem "historických faktů". Na obranu třeba říci, že seriál taky nic jiného ani nesliboval. Přesto si myslím, že pár příběhů z historie Fairy Tail by bylo mnohem zajímavějších než to někonečné protahování hlavního děje...

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 21.04.2017     Anime: Higurashi no Naku Koro ni

Po 13 dílech (ještě snad doplním)

Celkově mi přijde, že čím větší potenciál daná část má, tím hůře je využitý. Abych to rozepsal:

1. část - Tady se asi nejvíce vydařila ta atmosféra kterou od hororu očekávám. Od vyobrazení celkem poklidného života na vesnici se přes záhady a podivné situace dopracovává až ke krvavému konci. Kazí to hlavně začátek, který se spíše tváří jako špatná komedie a postavy mi přijdou docela otravné, ale celkově bych hodnotil tak na 80%

2. část - Řekněme průměr, k téhle části není mnoho co říct, atmosféra je trochu horší, ale stále se to na to dá koukat.

 

3. část - Tady mi právě přijde, že měla největší potenciál, ale jakákoliv atmosféra zůstává někde hluboko za myšlenkou "Bože, ten Keiichi je ale idiot". To nebudu rozepisovat, myslím, že hlavně u posledních 2 dílů pochopíte. Celkově děj nedává moc smysl, působí spíše jako zlý sen, ale to asi nebude to pravé vysvětlení, jsem zvědav, jestli se ho v dalších dílech podaří aspoň trochu objasnit

 

Celkový dojem tedy, na to jak je seriál hodnocený, docela zklamání, no uvidíme dál...

 EDIT: 

Tak vysvětlení 3.části jsem se dočkal jen z velmi malé části, jinak ale druhá polovina seriálu není špatná, v průměru asi o něco lepší než první. Celkově se tento seriál těžko hodnotí jako celek, ale řekněme, že ten průměr 60% by z toho vylézt mohl....

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 07.05.2017     Anime: Digimon Adventure

Digimoni jsou jednoduše kravinka pro děti, jako takoví se musí brát a jako takoví jsou naprosto dokonalí :-)  I když bych v dnešní době našel celou řadu nedostatků a nejspíš skončil po pár dílech, ty týdny čistého času strávené u blbé jedné videokazety v dětství jim nikdo nevezme. Tohle je prostě výjimka, kterou vzpomínky nedovolí hodnotit hůř :-D 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 24.06.2017     Anime: Higurashi no Naku Koro ni Kai

Tak pro začátek, hororu jsem se opět nedočkal, možná si to slovo špatně vysvětluji a spolu se mnou i wikipedie a slovník cizích slov nebo nevím... Nicméně oproti první sérii je děj celkem záživný a hlavně konečně dává smysl, postavy v těch "pohodových" scénách přestali působit otravně a i těch pár pokusů o vtip se docela povedlo, takže rozhodně zlepšení a stojí za shlédnutí :-) 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 4.00/10.00     Přidáno: 07.08.2017     Anime: Gekijouban Fairy Tail: Houou no Miko

Tak tedy...pozitivní je, že se tentokrát tvůrci nebáli zobrazit i krev (samozřejmě ne u členů FT, ti jsou nezranitelní, tam na to nesmíme ani pomyslet). Další až zázračné pozitivum je, že vám na shlédnutí bude stačit jeden den, dokonce jeden večer. No a tím to asi končí. Ono když z děje, který by v seriálu zabral minimálně 12 hodin, máte udělat film na 85 minut, tak to asi nemůže dopadnout dobře a samozřejmě taky nedopadlo. Asi nejvážnější dopad to mělo na souboje, které se z 2 a více dílů zkrátili asi na minutu a nevyhnutelná absence proslovů o přátelství tak vzala tvůrcům i tu nejmenší naději vysvětlit výsledek, nehledě na to, že za tu chvilku nic moc nepředvedete. Lucy byla ještě o něco zbytečnější než normálně a jinak v zásadě nic moc neobvyklého. Jako bonus ani animace nedopadla nejlépe. Ale tak ještě se to dalo dokoukat, když nic jiného. 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 07.08.2017     Anime: Shiki

Přiznávám, že jsem se tomuto anime celkem dlouho vyhýbal. Od tématu upírů jsem si moc nesliboval a pravda je, že po příběhové stránce jsem moc ani nedostal. Děj je víceméně už situací na začátku daný, kdyby nebyl, nebude dávat moc smysl. Co se za to hodně povedlo jsou postavy. Je jich tu celkem mnoho na obou stranách, kterým se seriál věnuje, které máte možnost poznat, pochopit a soucítit s nimi, chtít stát na straně každé z nich, i když víte, že jsou předem odsouzeny bojovat proti sobě, tohle je na tom anime úžasné :-) Taky je fajn, že se nesnaží ty krvavější scény nacpat, kde se dá, ale jen tam, kam logicky zapadají, přijde mi, že tohle dělá tvůrcům hororů často problém :D

 

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 07.11.2017     Anime: Hotaru no Haka

Jako jakési varování před válkou asi fajn, bohužel jiný smysl v tomto filmu nevidím, takže v době, kdy je nějaká válka bohudík v nedohlednu, celkem o ničem. Děj se docela vleče, zajímavá, tedy spíše hlavně smutná, je až poslední cca čtvrthodina, což je celkem málo. Ono mi celkově přijde, že filmy studia Ghibli mají největší potenciál v žánru fantasy a to se do reálného vyobrazení války propašuje dost blbě :-)

    Přidal: Vlnik     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 10.11.2017     Anime: Made in Abyss

Na 10 to ještě není, ale případné pokračování by to už mohlo dotáhnout. Ze začátku jsem měl trochu pochybnosti, ale s každým dílem se z průměrné pohádky více a více stává velmi slušný dobrodružný, místy až hororový příběh, zároveň se ale daří začlenit i komické a jiné prvky. Za zmínku určitě stojí významnější vedlejší postavy, kde dlouho není jasné, co od nich čekat a tak docela dobře udržují napětí. Celkově tedy velmi dobré a pevně doufám v pokračování (přeci jen je tu dost nezodpovězených otázek).