akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Anime: 11014
  • Uživatelů: 33166
  • Hostů: 186 + 380

Hodnocení anime od uživatele VelkyBubak

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  3  >  

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 05.07.2011     Anime: Seikai no Senki II

Nedokážu určit, zda je lepší než první díly. Můžu jen říc že příběh pěkně zapadá do série a přestože se mi líbil, myslím že nejsilnější zážitek má člověk když se kouká od začátku. Je to jeden z těch seriálů, které vám řeknou, že není důležité mít prvotřídní a hlavně novou animaci, ale hlavní je příběh.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 18.03.2012     Anime: Gokudou-kun Man`yuuki

Grafika je celkem dobrá, ale není tím, co tenhle příběh táhne (někomu se může zdát zastaralá). Postavy ... až na jednoho sebestředného maníka (kolem kterého se to všechno točí) je většina hrdinů celkem kladná. Ale zdá se že i jeden takový člověk stačí, aby se něco dělo. Celý příběh je protkán ztřeštěnými situacemi, velmi často způsobenými právě sebestředností hrdiny. Ale za všechno asi opravdu nemůže. Řekl bych, že je tu tolik vtipu, že si z toho snad vybere každý.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 13.08.2013     Anime: Little Witch Academia

Úžasná pohádka o jedné čarodějné škole a jejím osazenstvu.
Líbila se mi kresba, hudební doprovod i postavy, a to přesto, že tam není téměř žádný zloduch.
Jediné co mi trochu vadilo, byla délka - na film moc krátké. Ale i díky tomu se těším na pokračování, které by se snad mělo objevit někdy příští rok (2014).

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 05.06.2016     Anime: Majokko Shimai no Yoyo to Nene

Zajímavý náhled na katastrofální střet magického světa s naším. Nevšiml jsem si žádné úmyslně zlé postavy. Nebál bych se to pouštět i menším dětem (než těch 13 co tu někdo zmiňoval), jako pohádku. Už od začátku (opening) mě upoutala grafika, dobře podkreslená hudbou.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 22.07.2016     Anime: 69 Pink Riders 18+

Úžasný. Takhle jsem se u hentai už dlouho nezasmál. Několik příběhů, některé na sebe navazují a v každém je vtip.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 23.07.2009     Anime: Saki

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Hrdinkami příběhu jsou hráčky Mahjongu, a kolem nich a hry se vlastně točí celý příběh. Možná si teď myslíte, Mahjong to jsou přece ty kostičky co odebírají po párech s cílem mít prázdnou plochu. Inu není to ono. Pokud Vás tento seriál nepřesvědčí, že na Mahjongu něco je, alespoň Vás přesvědčí že to není ten pasians, co jste možná hráli na počítači. Popravdě hned po shlédnutí prvních dvou dílů jsem dával do vyhledávače slůvko Mahjong a s překvapením zjišťoval, že to opravdu, ale opravdu není to co jsem si dlouhá léta myslil...

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.09.2010     Anime: Zero no Tsukaima

Nemohu si pomoci, ale přijde mi to jako zábavná parodie na Harryho Pottera. Ale i kdyby tomu tak skutečně bylo, nijak to nesnižuje uměleckou hodnotu příběhu - je jen pár seriálů, které se s tímhle mixem smíchu, romance a dobrodružství mohou měřit

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.09.2010     Anime: Toaru Majutsu no Index

Dobře smixovaný příběh. Město plné esperů, nějaká ta magie a smůla ... A pokud se vám bude líbit, má i pokračování.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 02.12.2010     Anime: One Piece

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Komediální příběh s počtem dílů směle konkurující telenovelám (momentálně okolo 480). Uznávám, že z oněch převelice dlouhých anime je to zatím to nejlepší co jsem potkal - kam se na tohle hrabe Naruto, Gintama, nebo Bleach. Na druhou stranu, je spousta dobrých anime, co nemají tak veliký počet dílů a stejně se u nich moc bavím. Tomuhle strhávám bodík za fillery (ty co mi opravdu nesedly jsou až po 275 dílu)

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.01.2011     Anime: Break Blade

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Zajímavý příběh a celkem dobrá grafika. Po shlédnutí dvou částí se jen těžko hodnotí jak bude příběh vypadat dále, ale pokud si udrží svou úroveň máme se na co těšit (a pokud se někdy dočkáme dalšího dílu)

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 26.04.2011     Anime: Hikari to Mizu no Daphne

Napínavý příběh o hledání. Najdete tu strhující akci, smutné chvilky, překvapivé zvraty... No dobrá, z mých oblíbených postav nikdo nezemřel, ale to mi nijak nevadí, nejsem z těch co si přejí aby postavy umíraly. A rozhodně se podle prvních epizod nedá posoudit, jak to nakonec dopadne.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 15.05.2011     Anime: Spiral: Suiri no Kizuna

Příběh je poněkud temnější, než na co jsem zvyklý, navíc není vůbec jednoduchý. Pokud hledáte oddychovku, tak jděte jinam. Z detektivek jsem před tímhle viděl jen pár dílů (45) z Conana, a tohle mě daleko víc vtáhlo do děje. Navíc je děj celkem uvěřitelnej, dokážu si představit, že by se to mohlo stát. Přestože se jistě najdou otázky, na které tohle anime neodpovídá a i po shlédnutí se mohu jen dohadovat, jaké by na ně mohli být odpovědi, myslím, že ty nejpodstatnější odpovědi tu jsou. Co se dětí týče nemyslím, že moc záleží na tom, čím se odlišují. Důležité je, že se vždychky najde nějaký ten fanatik, který řekne seš jinej, zemři. Stejně jako se kdysi upalovali `čarodějnice`.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 24.11.2011     Anime: Musekinin Kanchou Tylor

Na našeho nového kapitána se štěstí lepí. Nebo bych možná měl říci, že má talent dělat správná rozhodnutí. Je radost sledovat jak se věci dějí. Jinak přezto, že to nepotřebuji, zkusil jsem odkaz od Sirnise, s nulovým výsledkem. Takže říkám - mě pomohl bakabt.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 04.02.2012     Anime: Madlax

Ze záčatku jsem měl problém, koukat se na to najednou (prokládal jsem to jinými) - vlastně až do 14té epizody, pak už to šlo hopem. Pěkná hudba, po celý seriál (Op,Ed i doprovod), dobrá grafika a celkem zajímavý příbeh, jehož plné rozuzlení se dozvíte až k závěru. Zažijete spoustu bojů, uvidíte spoutu kulek, smrtí a ani krvi se nevyhnete. Možná se budete, stejně jako Sovereign ptát sama sebe, co vlastně vidíte. Občas to jsou vzpomínky, ale po většinu děje jsou to spíše odlišně postavy.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 22.05.2012     Anime: Wellber no Monogatari: Sisters of Wellber

Na pozadí příběhu o tom jak zabránit válce, sledujeme putování, radosti a strasti a v neposlední řadě i vývoj postav. Pěkná grafika s hudbou co sedí - přestože je OP téměř beze slov, nějak mi k tomu pasoval.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.07.2012     Anime: Toaru Hikuushi e no Tsuioku

Hezký romantický příběh s dobrou kresbou i zvukovým doprovodem. Já ho zhlédl nadvakrát, protože jsem se bál konce. Mám rád šťastné konce a tohle se tomu vlastně blíží.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.01.2013     Anime: Cobra The Animation: The Psychogun

Dobrá animace, akce, sci-fi a nějaké ty sexy scénky okořeněné i nějakým tím zajímavým nápadem a to všechno jen ve čtyřech dílech. Tohle se mi opravdu líbilo.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 11.10.2013     Anime: Ippatsu Kikimusume

Úžasné anime. Hlavní hrdinka se dokáže nejen dostat do nepravděpodobných situací, ale většinou najde i způsob jak se z nich dostat.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 23.11.2013     Anime: Witch Hunter Robin

Propracovaný příběh se spousto zvratů, pochmurný a přesto (či právě proto) uvěřitelný. Slušná kresba - kterou jsem si v průběhu příběhu, společně s postavami oblíbil a dobrý zvukový doprovod.

 

 

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 10.12.2013     Anime: Yakushiji Ryoko no Kaiki Jikenbo

Nejprve pár dílů, svázaných vpodstatě jen hlavními hrdiny. Pak zajímavý romantický příběh s překvapením na konci...

Grafika i muzika se mi líbila. Postavy ... hlavně ty kladné také.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.12.2013     Anime: Ou Dorobou Jing

Není to příběh, co spojuje všechny epizody, nýbrž hlavní hrdina. S vtipem a schopnostmi se úspěšně probíjí epizodami, v nichž většinou získá co si zamane.

Ale tomu ani tak, že by vůbec nebyl příběh, je jich víc a často jen jednoepizodní.

Na můj vkus používá svou živou magickou zbraň poněkud často, ale to je také asi jediná věc, která mi na tomto anime lezla na nervy - a když se to tak vezme, není to vlastně tak hrozný.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 29.01.2014     Anime: Magical Twilight 18+

Líbily se mi postavy (jak charaktery tak kresba) i příběh. Na hudbu si moc nevzpomínám, což znamená něco kolem průměru. Hodně se mi ztvárnění venkovní scenerie a zajímavý byl i způsob, kterým se autoři poprali s cenzurou (průhledné až neviditelné nádobíčko). A na scénu čarodějky předstírající že je ... (co? koukněte se a uvidíte) a proto musí pryč, jen tak nezapomenu.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 16.05.2014     Anime: Wake Up, Girls!

Plynule navazuje na úvodní film. Hrdinky mají za sebou první konzert a rády by se zpěvem pokračovaly.

Zatím nejrealističtější pohled na skupinu idol zpěvaček co jsem potkal. Příběh není jen o zpěvu ale i o zákulisí.

Miluju jejich písničky.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 26.10.2014     Anime: The Samurai

Ačkoliv jde o poněkud postarší kresbu (a jak by taky ne, že?), je to úžasný kousek, který stojí za shléhnutí. Mě tedy určitě ta třičtvrtěhodinka stála za to. Příběh je vpodstatě jednoduchý a během epizody se ho podaří více než uspokojivě uzavřít.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 27.06.2016     Anime: Elf o Karu Mono-tachi

Hlavní příběh je o tom jak se hrdinové dostali do jiného světa a chtějí se vrátit. Nicméně každá z epizod má své vlastní kouzlo a svůj vlastní příběh. Vyskytuje se tu mnoho elfů a je s nimi zábava. Víc než hlavní postavy, se mi líbí ty ostatní a hlavně miluju elfy. Zvláště se mi líbí jejich miniaturní verze. Grafika je pěkná, srovnatelná se Slayers Next, vydanou zhruba ve stejné době. Hudba - op/ed se mi líbí.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 22.05.2017     Anime: Jinkou Shoujo: Henshin Sex Android 18+

Úžasné hentai. Moc jsem se u toho pobavil. Nejlepší je Seri, zvláště pak její proměny a napodobování ostatních.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8.75/10.00     Přidáno: 13.06.2016     Anime: Cobra the Animation

Hodnocení příběhu: 10/10.00

Ve skutečnosti jde o 6 příběhů, každý je jiný a každý mne něčím zaujmul.

Hodnocení postav: 5/10.00

Hrdina je superman, který všechno přežije a má slabost pro ženy. Ženy s nimiž se setká jsou často sice hezké ale zato hloupější.

Hodnocení hudby: 10/10.00

OP/ED se mi líbil a nemohu ani říci že by mi hudební podkreslení scén vadilo.

Hodnocení kresby: 10/10.00

Kresba je shodná s oběma předchozími OVA, což je jedině dobře.

Celkové hodnocení: 8.75/10.00

Nezávislé příběhy v rámci série nevadí, kresba i hudba se líbí. Jedinné co by asi chtělo domyslet, jsou postavy.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 19.09.2010     Anime: Yoku Wakaru Gendai Mahou

Příběh z kouzelnického prostředí moderní doby se točí okolo jedné kouzelnické dívky, která umí přepisovat kouzla na jiné. Držte si klobouky (no dobrá, nebo radši přilby), setkání sní může nepřátelům způsobit újmu na zdraví ...

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.09.2010     Anime: Azusa, Otetsudaishimasu!

Nenašel jsem nic, co by mi vadilo. Pěkně skloubený příběh, basketbalového klubu a jeho nové členky. Není to náročné na sledování - nemusíte u toho přemýšlet.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 08.11.2010     Anime: Juuni Kokuki

Jeden z prvních fantasy anime, co jsem viděl. Líbí se mi a rád bych ho dosledoval do konce, ale konec není. Podle některých (Sekai) je to proto, že se autorka nedohodla s animátory, ale buď jak buď úplného konce příběhů se v anime nedočkáte, přesto rozhodně stojí za zhlédnutí. Někteří (Reanimated, Sekai) porovnávají seriál s některými díly Tolkiena. A pokud seriál úspěšně dokoukáte, můžete pokračovat novelou(?)/Mangou(?)

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 11.11.2010     Anime: Z.O.E Dolores,i

Zatím nejlepší mecha anime, co jsem měl potěšení sledovat. Muzika je fajn, příběh je na celkem slušné úrovni, i když to vypadá na šťastný konec.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 21.11.2010     Anime: Zegapain

Nejlepší způsob jak tohle popsat, je matrix. Vidím tu spoustu shodných rysů.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 28.01.2011     Anime: Juuousei

Je to o přežití, o pochopení světa, i nějaká ta romantika se chvílemi objeví, pěkná grafika, ... co dodat ...

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 28.02.2011     Anime: Densetsu no Yuusha no Densetsu

Zdá se, že právě pro takovéhle anime jsem vhodnou cílovou skupinou. ED si vystačí s muzikou a fotkami. Kresba dobrá, muzika příjemná, příběh se mi také celkem líbí. No dobrá, žádnou žádnou novinkou zasadit superhrdinu do fantasy světa, ale nevzpomínám si na žádné nelogičnosti, které by se nedaly vrámci příběhu vysvětlit (ať už jde o intriky, lásku, ...). Čeština do 10.dílu také potěšila.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 06.07.2011     Anime: Crystal Blaze

Příběh je celkem temný. Víte, některých zavražděných mi bylo opravdu líto. Některé části mi připoměly jimé seriály, třeba droga téměř vystřižená z Conana, zloun skoro jako z Railgunu...

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 17.07.2011     Anime: Loups=Garous

Bohužel si dokážu takovou budoucnost představit. Až na ten konec, mi to přišlo možná až příliš reálně (v blízké budoucnosti).

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 24.10.2011     Anime: Mugen no Juunin

Příběh o životě ve feudálním japonsku. Ne, že by tam nebyla nějaká ta akce a souboje, ale nemyslím si že by to bylo tím hlavním, o co tu jde. Myslím, že hlavní o co tu jde je vývoj postav. Op/Ed mi tak nějak sednou k anime. Jinak, přestože nemám rád nedokončené anime a přestože bych rád zase viděl oblíbené hrdiny, a přestože tam zůstalo mnoho nedořešeného děje, jsem rád že to není ukončené.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 29.10.2011     Anime: Dragonaut: The Resonance

Víte, když někdo řekne hrozné anime - nekoukejte na něj a dá mu bodové ohodnocení 5 jako Aodhan (aktuální 29.11.2011), vzbudí to ve mně touhu se na to podívat, nebo se alespoň podívat po jiném hodnocení, protože dle mého je 5 průměr. No co, to jsem odbočil. Není to nic, co bych dokázal slupnout jako malinu - víte zkouknout za den. V této chvíli jsem u 15. dílu, proto zatím nemohu hodnotit za celý seriál, ale rozhodně je to jeden z těch mecha seriálů, nad kterými musím více uvažovat než nad obyčejnou oddechovkou.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 12.01.2012     Anime: Puchi Puri Yuushi

Příjemná fantasy s magií, dráčky, démony, ... Pěkná grafika, muzika a ani příběh, kolem něhož se to točí není úplně špatný.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 31.05.2012     Anime: Meitantei Conan

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Na to jak je dlouhé je celkem povedené. Valná část příběhů (některé jsou na několik epizod) se dá zkouknout nezávisle na sobě a v některých případech se dá odhadnout pachatel dopředu (např. herečky na sněhu). O příběhu na pozadí, tedy něco o lidech co ho přeměnili, se dozvíte celkem málo (u 100 dílu jsem nevěděl vlastně nic nového). Ran je mi celkem líto, s Šiničim se patrně nepotká celkem dlouho, protože i kdyby se stal jeden příběh denně, podle počtu epizod to bude přez dva roky a představte si sebe na jejím místě... Zajímalo by mne jestli by obyčejný člověk snesl to množství uspávacích šipek co dostane Moori Kogoro ;)

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 02.12.2012     Anime: Master of Epic The Animation Age

Úžasný. Dlouho jsem se tak nenasmál, jako u tohohle kousku.

Pojďte a užijte si přednášku o (?online?) RPG hrách se spoustou ukázek a vtípků.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 12.05.2013     Anime: Toaru Kagaku no Railgun S

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Přestože mám příběhy Toaru Majutsu ... a Toaru Kagaku ... velmi rád, zdá se mi že tu ani tak nejde o nějaké pokračování, ale spíše o obměnu původního příběhu Toaru Majutsu no Index,(bez té magické části vč.postav).

Základní rysy jsou totožné, spousta věcí je stených, nebo alespoň podobných - no uvidíme, jak se to vyvyne dále...

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 27.06.2013     Anime: Alice

Poněkud starší animace. Spíš bych to asi definoval jako komedii s erotickým podtextem, byť je otázkou zda jde opravdu o erotiku, nebo z dnešního pohledu spíše jen ecchi.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 15.07.2013     Anime: Arata Kangatari

Fantasy příběh, kde je chlapec vtažen do alternativního(?) světa, který má, ač se to zpočátku nezdá dle všeho zachránit...

Pěkná animace, dobrý vývoj postav, úžasný opening, pohodový ending a v neposlední řadě nepříliš uzavřený konec, za čímž tuším možná pokračování...

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.09.2013     Anime: Basquash!

Zajímavé anime s netradičním pojetím basketbalu.

Příběh má několik dějových linií, muzika není špatná a najdou se tu i překvapivé zvraty. Kresba je ... možná není úplně obvyklá, ale zvlášť postavy vypadají dobře.

Osobně by se mi líbil romantičtější konec.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 10.02.2014     Anime: Red Garden

Velice emotivní, ale také moc smutný příběh. Hudba se k tomu skvěle hodí. Kresba se mi líbila.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 10.02.2014     Anime: Fractale

Takový obyčejný postapokaliptický dobrodružný příběh. Hudební podkreslení bylo dobré, ale úvodní a konečnou píseň prostě miluju. Kresba byla dobrá, postavy v pohodě.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 16.05.2014     Anime: Maki-chan to Nau. 18+

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Pěkná kresba, chlapec otaku a sexuchtivá dívka. Líbilo se mi to, ale v mých očích to trochu schazuje druhá dívka.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 24.02.2014     Anime: Nudlnude 18+

I na svou dobu poměrně nezvyklá animace, což ale může být způsobeno i tím, že jde o korejské anime. Přesto se mi líbila, byť nemohu popřít že některé scénky se mi líbily více než jiné. Nepočítejte s porcí muziky, na niž jste si již asi zvikli, nedá se říct že by to vůbec nemělo hudební doprovod, je jasně vidět že o to tady nejde a je to na tom opravdu dost znát. Nezvykente si na postavy, jak už bylo řečeno, jedná se vpodstatě o sbírku krátkých úsměvných příběhů s erotickou tématikou.

Upřímně pochybuji že by přístupnost tohohle kousku měla být nějak moc vysoká, sám bych to neviděl na víc než 13+, protože i v mnohých pohádkách se vyskytují daleko horší věci, než najdete tady.

    Přidal: VelkyBubak     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 09.07.2016     Anime: Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora

Pěkný příběh se smutným koncem, o každodenním životě čarodějky ve světě kde magie není nic neobvyklého, s uvěřitelnými postavami a hezkým hudebním doprovodem. Kromě Op/Ed se tu vyskytuje pár dalších písní ve stejně pohodovém stylu.

Vizuální stránka se mi celkově docela líbila, ale jsou tu tři věci které mi tak úplně nesedly.

  • Jsou chvíle, kdy se animace zastaví a tímto obrazem probíhá postava. Nejsem si jist, ale může za tím být i zdůraznění spěchu postavy.
  • Nicméně se také se stává, že ubýhá jen část krajiny.
  • Nejzajímavější mi přišlo použití fotografií i kreseb. Někde zvláš, jinde dohromady, někde se jim to povedlo skloubit a v jiných případech mě to prostě praštilo do oka.