• Anime: 9570
  • Uživatelů: 22630
  • Hostů: 152

Hodnocení anime od uživatele LuckDem

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  >  

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 12.08.2010     Anime: Samurai Champloo

Od tohoto anime jsem čekal hodně... A tak jak jsem čekal, jsem se i dočkal. Příběh je zpracován naprosto famózně a skoro každého milovníka feudálního Japonska a nebezpečných soubojů dřívějších samurajů na život a na smrt, dostane zaručeně do varu. Grafika je (V té nejkvalitnější verzi) na své časy chvalitebná. Dávám 9 bodů. Jediný zápor, který mi na tomto anime vadí je, že nemá pokračování...

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 12.08.2010     Anime: Ayakashi: Japanese Classic Horror

Tohle anime jsem hned po 1. příběhu zahodil! A nelituji toho! Grafika mě opravdu ubíjela k smrti a některými okamžiky jsem si říkal, jestli je tohle anime vážně vydáno v roce 2006. Příběh špatný není, to naopak hodnotím kladně. Neviděl jsem sice 2 zbyvývající, ale už i ten 1. měl něco do sebe. Kdyby tohle anime nebylo tak "patvarně" kresleno a grafika by nebyla jak za časů komunismu byl bych spokojen...

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 13.08.2010     Anime: Ga-Rei: Zero

Dovolím si klidně hned ze začátku říct, že tohle anime patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších. Teď ale k hodnocení :). Příběh je úžasný. Pojetí je naprosto famozni. Po 1. epizodě nebudete chápat naprosto nic a pokud to ihned vzdáte a zahodíte, tak jste prostě tupci! Vydržet až do konce se vyplatí! Při dobře propracovaných soubojích několikrát ani nepomyslíte na to, že vůbec koukáte na anime. Chvilkama jsem si dokonce říkal, že budu brečet ;). Charaktery postav jsou taktéž propracovány briliatním stylem. Grafika je v kvalitní verzi skvělá a nedá se stěžovat! Našel jsem na tomto anime jen samé kladné věci. Vše prostě sedělo na správném místě a věřím, že jen tak lehce nezapomenu! Hodnotím 10/10!! Zaslouženě!!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 13.08.2010     Anime: Afro Samurai Resurrection

Řeknu to hned z ostra. Film je oproti sérii na nic. Příběhem se moc nelíšíme a připadá mi jakoby některé prvky zůstaly naprosto stejné jako v anime. Což mě hodně mrzelo, protože jsem čekal něco naprosto jiného. Afro stále jen dokola máchá svou katanou kolem sebe a řeže končetiny nepřátel. Sem tam slyšíme nějaký vtip na rozesmátí a to je tak vše. Naštěstí jediné co nezklamalo je starý dobrý "Samurajský hip hop". Ten nás provází od začátku až do konce. Bohudík :), protože v tomhle filmu slovama moc neplýtvali. Další kladný bod je grafika. Ta zůstala skvělá jako v anime. Všude hektolitry krve a uřezané končetiny nepřátel. 6/10

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 17.08.2010     Anime: Angel Beats!

Anime mě doslova chytlo za srdce. Příběh je skvěle promyšlený, ale pochopil jsem ho úplně až teprve kolem 6. dílu. Jinak byla radost pohledět. Skvělá grafická stránka a i charaktery postav, které jsou dobře propracovány. Možná mě jen trochu mrzelo pár detailů, ale těžko je vysvětlovat. Co se mi ale líbilo, bylo to, že divák zápletku nechápal až do poslední vteřiny. To přidává na důraznosti a taky zvyšuje celé napětí děje. Jak jsem říkal, anime mě doslova chytilo za srdce. Emociální scény jsou natolik skvělé, že se neubráníte nejedné slze. Zatímco ale obsahuje i ty silně citlivé scény, neobejdeme se bez hlášek a vtípků. Některé vás po čase začnou hodně štvát, ale u některých se skoro válíte na zemi. Najdeme tu však víc kladných věcí, než těch záporných, navíc na mě anime udělalo hodně velký emocionální dojem, takže hodnotím 9/10

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 18.08.2010     Anime: D.Gray-man

D.Gray-Man je anime s kvalitním příběhem. Grafika je taky k ustání, ale jediné co mi vadí je méně rozvinutý charakter postav. Přesto jsem si tohle anime hodně oblíbil.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 18.08.2010     Anime: Soul Eater

Soul Eater se stal ve světě otaku tak trochu klasikou. Proč? Příběh je skvěle promyšlený a s postupným náběhem se i rozvijí dál s postavami, což je něco úžasného. Grafika je poněkud zvláštní, ale přesto si jí v pár okamžicích oblíbíte. (Jako například Krvavý měsíc, smějící se slunce etc.) Malinkou chybičkou mi ale připadá, že vedlejší postavy dostaly až moc málo prostoru na vyjádření. Mám z toho pořád takový ten divný pocit. Ale hodnotím kladně!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 18.08.2010     Anime: Vampire Knight

Vampire Knight je anime, které svým překvapivým dějem občas navazuje poněkud ztísněnou náladu a trochu deprese. Divák se natolik vžije, že některé okamžiky prožívá spolu s postavami. K příběhu už ani ťuk, ten je bez chybičky, ale mně osobně vážně zaškodila až moc ponurná nálada, do které vás atmosféry někdy vezme. No, kdo má rád smutek, tragédii, bolest, žal a upíry, tak si to snad nenechá ujít.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 18.08.2010     Anime: Gekijouban Bleach: The DiamondDust Rebellion Mouhitotsu no Hyourinmaru

Zatím nejlepší movie. Hitsugayův příběh z minulosti + zrada Soul Society vytváří až temně skvělou atmosféru. Provedení příběhu je zatím mezi movies nejlepší!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 23.08.2010     Anime: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (2009)

No abych pravdu řekl, tak mě to moc nevzalo. 1. série byla prostě lepší! Za tímhle tvrzením si stojím a řek bych, že nebudu sám. Tzv. "Nekonečná osmička" mě už po 3. díle tolik nas*ala, že jsem to pak jen v přehrávači neustále proklíkával dokud se nebude dít něco, co jsem neviděl. Zbytek byl ale v pořádku.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 23.08.2010     Anime: Black Rock Shooter

Black Rock Shooter, co jsem trochu pročítal fórum, viděl jsem samé neshodující se hodnocení o tom, jak je to špatně vyprávěný a že je příběh napůl nevysvětlený. Je pravdou, že vůbec nebylo vysvětleno co je zač ten "Fatnastický svět", to je má jediná výtka, ale naštěstí ji klady převažují. Nevím proč, ale animace mi stále připomínala Soul Eater. Jedním slovem, úžasné. Nádherná pastva pro oči, to se musí nechat. Příběh je na jedničku. Charaktery postav hodnotím už trochu méně kladně, spíše chvalitebně. Pořád se ale jedná o něco, na co nenarazíte každý den, to je Black Rock Shooter.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 23.08.2010     Anime: Samurai Deeper Kyou

Tohle anime má sice velmi dobře vymyšlenou zápletku s příběhem, avšak ještě kromě charakteru pár postav stojí za nic. Příběh je vážně dobrý, párkrát jsem si říkal "Kéžby to nakreslil lepší autor!". Kdyby se tak stalo, nechybělo by mi skoro nic. Jenže ta kresba je vážně příšerná! Pokud na tom někdo vidí něco originálního tak vážně nechápu co. Hudba nestojí ani za mák, takže pro tuhle část hodnocení neobětuji ani tečku. Dokonce mě držel jen ten příběh, vážně nic jiného...

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 23.08.2010     Anime: B Gata H Kei

Důvod proč jsem tohle dokázal zkouknout až do konce byl jediný. Už ten nápad, panna, která hledá stovku sexiálních partnerů. =D Trošku neobvyklé, ale přece jen nelituju. Bylo to několik hezky prosaděných večerů v příjemné atmosféře erotiky a vtipu.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 26.08.2010     Anime: Bakemonogatari

Abych pravdu řekl, tak vlastně ani nevím, jak to popsat. Jediné co vím je, že mám nádherný pocit z toho, že jsem to mohl vidět. =) Vážně nevím jak popsat příběh, musíte to vidět. Jsem bohužel člověk, na kterého hodně působí emocionální scény a vše, co se točí okolo citů, takže proto hodnotím tak vysoko. Ke konci jsem si říkal "Sakra, proč tohle muselo skončit?"

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 26.08.2010     Anime: Darker Than Black: Kuro no Keiyakusha

Darker Than Black je anime s pekelně nadupaným příběhem, který se stále až do konce rozvíjí, to se musí nechat. Kresba je skvělá a charaktery postav na vysoké úrovni. Už je to sice dlouho, ale náramně jsem se tehdy bavil. Jedno z nejlepších akčních anime poslední doby.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 30.08.2010     Anime: Byousoku 5 Centimeter

Nádherná podívaná! Co jsem očekával, jsem i dostal. Famózní výtvarné zpracování od (snad) jednoho z nejlepších kreslířů mangy v detailech, Makoto Shinkaie. Když už jsem u té grafiky, tak bych se rád zmínil, že byla opravdu úžasná!! I víc než to! Příběh mě dostal i dojal. Zpracování nemá ani sebemenší chybičku a za celý film jsem nemohl najít ani jeden zápor. Chování a rozvíjení postav je taktéž vyvedeno parádně! Vše to na mě působilo kladně, nádherně a hlavně dojemně =)

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 04.09.2010     Anime: Clannad

Emicionálně naprosto dokonalé! Až skoro deprimující! Příběh je úžasný a postavy nemají v rozvíjení osobností sebemenší chybičku. Nechal jsem se zcela pohltit do světa citů, lásky, tragédie, bolesti a slz. Nelituji toho! Naopak, tisíckrát děkuju! Občas mě to natolik vzalo, že jsem skoro každou noc před spaním uvažoval nad tím, proč tohle nemůže existovat doopravdy? Proč nemůže existovat svět, ve kterém bych našel naprosto stejně roztomilé dívky, odvážné chlapce, kuráž, čest a odhodlání. Vážně mi po tváři sjelo několik slz. A na konci jsem si uvědomil... "Tenhle svět je až tak dokonalý, že není ani sebemenší šance, aby existoval. Z celého srdce bych si přál tento příběh prožít na vlastní kůži a zamilovat se." Kdyby tu byla 11-ka, clannad ji ode mne má.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 06.09.2010     Anime: Clannad After Story

Pokračování nezklamalo a přineslo ještě mnohem víc, než jsem vůbec očekával. Totální zásah u srdce, to se musí nechat. Ještě teď mě každou vteřinou štvou deprese, že tohle anime už skončilo, já ho dokoukal a už nikdy se s těmihle postavami neuvidím. Abych pravdu řekl, tak mě to natolik dostalo, že jsem se naprosto vžil do příběhu a prožíval ho s nimi. Jakobych si našel kamarády a nakonci brečel kvůli tomu, že se vážně už nikdy neuvidíme. Ach jo :) Příběh? Ani se neptejte, FAMÓZNÍ! I když nerad používám Caps Lock :) Postavy? BRILIATNÍ! Jako opravdové! (Tedy alespoň pro mě.) Vážně nedokážu říct co cítím, ale je to něco velkého. Brečel jsem, když mí "kamarádi" zažívali bolest a utrpení, ale dokonce jsem se s nimi i radoval s jejich úspěchů. A teď, když už se dál není na co dívat, cítím se osamněle, jakoby mě opustilo spoustu lidí, které mám rád. Bohužel je to tak. Upřímně, ani nespočítám kolikrát jsem u téhle série brečel. Ale bylo to vážně mnohokrát. :) Pro mě je tohle anime citový vztah. Kdybych měl jediné přání, přál bych si, aby tento svět opravdu existoval a já mohl žít s nimi!! Teď si domyslete celkový výsledek :)

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 07.09.2010     Anime: Akane-iro ni Somaru Saka

Průměr. Tak trochu i zklamání. Příběh ze začátku špatný nebyl a námět se zdál být dobrý, ale všechno se to jakoby po každé epizodě snažilo trvat na přesném opaku. Navíc mě to neskutečně vytočilo, ale to už je osobní důvod. Když už někdo vyzná své city, čekáte na to jak to vlastně dopadne. Buď to bude zklamání nebo štěstí pro oba, ale tady to dopadlo úplně jinak! Vůbec nic se nakonec nevysvětlilo! Navíc mě tupost hlavního hrdiny natolik zabíjela, že jsem si několikrát ťukal na čelo, co je to za idiota. Sranda musí být, to ano, ale když přišlo na to, aby se hlavní hrdina zachoval nějak vážně a rozhodl se jak to vlastně bude, tak se stále choval dětinsky a vše bral s humorem i v poslední epizodě! Prostě bych tohle anime zařadil mezi komedii a tak trochu sci-fi. Kvůli nečekaným a trapným momentkům, kdy Junichiho rodiče byli za nějaké super vojáky či co a taky za to, že příběh nemá žádné vyvrcholení! Jakoby tu někomu zůstalo lhostejné co k němu určitá osoba cítí a autor to vše ukončil jen tak, že se vlastně o ničem nerozhodlo!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 11.09.2010     Anime: KissXSis TV

Hezká komedie o dvojčatech, která jdou doslova po panictví svého mladšího, nevlastního bratra. Příběh byl hezky proveden a nenudil jsem se. Kresba byla sice trochu slabší, ale nestěžoval jsem si. Za to hudba na mě v anime nezanechala žádný dojem. Celkově jsem zkoukl asi 20 vteřin openingu a ending vždy přeskakoval k další epizodě. Co se mi ale líbilo byly vtípky. V celku povedená komedie.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 18.09.2010     Anime: Zero no Tsukaima

Sladce kouzelný příběh. Námět už je sice otázkou něčeho, co zná naprosto každý, ale pokud se vám v tom podaří objevit to skryté kouzlo, tak prostě podlehnete. Co k postavám, no, inu, jsou zábavné. To je to hlavní. Zábava taky převažuje nad vážností tohoto anime, ale co taky od komedie očekávat. Když ale dojde na to, aby nastala vážná chvíle, kdy se se srandičkama hold musí na chvíli přestat, cítíte jak emocionálně je příběh proveden. Chytí za srdce a nepustí. Abych se přiznal, tohle anime jsem si hodně oblíbil a 1. sérii bych zařadil mezi tu nejlepší. Grafika není bůhví jaká, ale i tak jsem žasnul nad scénami z hostince "pana Scarrona", kde byli všechny dámy naprosto luxusně vykresleny, prostě pastva pro oči :D (Tohle jsem tu musel zmínit). Jinak bych tohle anime zařadil mezi ty "kouzelně" nadprůměrné. Až moc jsem si to oblíbil. Zasloužená 9-ka!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 20.09.2010     Anime: 11 Eyes

Příběh měl občas sice v jistých částech mezery, a to v celku dost velké, ale hodnotím námět. Ten byl povedený. Nějaké to rozvíjení charakterů postav se tady moc zmiňovat nedá. Hudby jsem si vůbec nevšímal a OP s ED jsem pravidelně přeskakoval. To, co mě ale nejvíc zarazilo a co tohle anime doslova pohřbilo, bylo provedení posledních epizod. Obrovský chaos, který se autoři nakonec snažili vysvětlit všelijakými způsoby, avšak nešťastně. Nejdřív nadělali paseku a pak honem, honem nějak to vysvětlit, aby to divák pochopil. Avšak i když tyhle poslední díly odsuzuju v provedení, naopak se mi líbila občasná, brutálně temná atmosféra. V celém anime jsem si oblíbil pouze pár postav (Kakeru, Misao) a to je asi tak vše. Shrnuto, podtrženo: V celku průměrné anime s nějakými nedostatky v příběhu. Mohlo to by to být lepší, ale mohlo by to být taky horší.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 21.09.2010     Anime: Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead

Orignální anime, ve kterém jde převážně o nadupanou akci (Tedy přesněji zabíjení zombies). Námět příběhu se mi hrozně moc zalíbil, ale jeho provedení už nebylo tak excelentní, jak se slibovalo. Prvních 9 dílů jsem zkoukl skoro bez mrknutí oka, aby mi neunikla ani sebemenší vteřina opravdu skvělé akce (Nebo možná i pár scén s panties :D). Taktéž bych zmínil, že těch prvních 9 dílů na mě udělalo největší dojem. Pak ale přišel zbytek epizod, ve kterém se postavy bavily o naprostých kravinách. Tudiž jsem čekal na poslední díl, který sliboval návrat do staré dobré akce a nějaké to napětí navíc, jenže... Slib byl splněn na takových zhruba 50%. Vyvraždovačka byla zpátky, to ano, ale to napětí? Ať jsem hledal, jak jsem hledal, nikde jsem ho za posledních 20 minut nenašel. Abych to shrnul: HOTD je opravdu velmi originální anime, ve kterém jde převážně o drtivou akčnost. Příběh nebyl zpracován úplně špatně, ale jediné, co mě mrzelo bylo, že se v tak ačním anime objevily naprsto zbytečné epizody, ve kterých se vlastně nic podstatného nestalo. Postavy byly vynikající, ty hodnotím velmi dobře. Co se týče grafické stránky, tak jsem občas i zíral na to, jak si dal tvůrce práci s každým zombie zvlášť, což je celkem úctyhodné. A k hudbě? OP jsem si doslova zamiloval a nevynechal ani vteřinku z každé epizody. U některých ED taktéž. Hudbu v pozadí jsem ale nijak nevnímal. Takže výsledný verdikt: 7/10, pod podmínkou, že do příštího roku přibyde další série :)

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 14.10.2010     Anime: Toradora!

Famózně zpracovaný příběh, který na první pohled působí až moc šablonovitě, i když je do poslední vteřiny dokonalý. To je to, co si na tomto anime nejvíce cením. Příběh, nad jehož zpracováním jsem doslova slintal u monitoru. Už díky obrovským maličkostem a detailům, které nás pak zavedou naprosto jiným směrem, než z počátku předpokládáte, je tento příběh až dech beroucí a to, co jej dělá z poloviny tak skvělým je i to, že nenajdete ani jedno anime, které by mu bylo nějak podobné. Tudiž, ojedinělá a dokonalá práce. Příběh tedy celkově hodnotím maximálně, co to jde. Další věcí, které si tak cením jsou charaktery postav. Opravdu božsky zpracováno! Hudbu jsem si taky oblíbil a v některých scénách dokonale přidávala na emocích. Grafiku hodnotím opět kladně, už jen díky tomu, že mi Taiga celou dobu připomínala Luise ze Zero no Tsukaima. Tudiž, srhnuto, podtrženo: Toradora je jedním z nejlepších kousků nejen roku 2009, ale i romantických anime s dokonalým zpracovaným příběhem, na který nikde zatím nenarazíte. A já ti tleskám, Takemiyo Yuyuko!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 14.10.2010     Anime: Goshuushou-sama Ninomiya-kun

Klasické echci s prvky romantiky, trochou magie a akce. Jediné, co se mi na příběhu líbilo, byla zapomenutá minulost mezi hlavními postavami. Zbytek už byl tak trochu slabší. Co se týče hudby, tak tu jsem si neoblíbil vůbec a při anime jsem jí nijak extra nevnímal. (Ani se mi nezdálo, že by v některých situacích vytvářela emocionální dojem) S postavami už je to trochu horší. Grafika tolik špatná nebyla, ale že by to bylo něco extra se říct nedá. Jak říkám, zpracování minulosti v celém příběhu sedí hezky a zajímavě, ale zbytek je ohraný kalhotkový humor s nějakou akcí, což mé gusto moc není. Zachráncem charakterů byla snad jedině Mayu. Takže srhnutí: Ohrané, obvyklé echci s celkem ne-dobře provedeným příběhem, nevyvinutými postavami, nezajímavou hudbou a sledovatelnou grafikou. Jediné, co zachránilo tohle hodnocení je alespoň ta minulost.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 18.10.2010     Anime: Bokura ga Ita

Sladký příběh pojednávající o lásce a její fylozofii. To, čeho si na této sérii nejvíce vážím jsou naprosto excelentně zpracované emoce, charaktery a povahy hlavních postav. Z celého srdce vás to donutí začít přemýšlet nad tím co to láska vlastně je a po shlédnutí už nikdy nechcete zapomenout. Celou dobu jsem prožíval nespočet emocí, které na diváka z tohoto skvělého zpracování působí. Grafika byla sice neobvyklá, ale za to velmi originální a časem jsem si na ní zvykl. Vůbec mi to nevadilo, jelikož mi vše nahradily tak kladně nabité charaktery a opravdu hrozně moc emocionální příběh. Hudba byla aktéž skvělá, do spousty scén přidávala takové to "kouzlo", které vás buď donutí rozplakat se a nebo se naopak smát. Rozhodně neváhám a pokračuji ve čtení mangy. Tohle dílo mi ve srdci zaplnilo opavdu velkou část.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 03.11.2010     Anime: Seto no Hanayome

Hezky zpracovaná, romantická shonen komedie. Už jen tohohle žánru si cením. Shonen-Romantic jsem zatím našel jen vážně u pár kousků. Po příběhové stránce se nám děj nijak extra nevyvíjí, až na pár okamžiků a dílů, zato vztahy mezi určitými postavami se nám vyvíjení naplno. Charaktery jsou celkem dobře zpracované. Ale nejvíce mě uchvátila komedie. Ta byla opravdu špičková a někdy jsem dokonce musel přetáčet o pár vteřin dozadu, protože jsem měl vážně dost. Komedií tohle anime jenom srší. Žádné ohrané šablonovité vtípky, ale pokaždé něco originálního. Grafika byla vcelku chvalitebná a dovolím si říct, že bych chtěl přídavek v podobě druhé řady ^^

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 2.00/10.00     Přidáno: 19.11.2010     Anime: Fumiko no Kokuhaku

Proboha. "Anime", "Film"? Tohle není ani jedno. Spíš 2-minutový skeč se 4-mi monology (Když nepočítám ty uječené scény kdy se dívka zuřivě prohání městem.) Zbytečně zahozené 2 minuty života. Kdyby z téhle "scénky" vyplynulo alespoň nějaké ponaučení, dal bych škaredou 3-ku.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 27.11.2010     Anime: Omamori Himari

Hezká harémovka s akčním příběhem. Rozhodně jsem se při koukání nenudil. Děj se mi líbil, zvláště provedení harémovky + shonen akce a love story dohromady. Něco takového už jsem dlouho hledal. Přirovnal bych to trochu k Sekirei, žánrově to naprosto sedí, až na to, že zde máme příběh o mnoho více rozvinutý a ve 12-ti dílech se i dozvíme minulost několika hlavních postav. Tudiž už tím máme dobře rozvinuté charaktery po celou dobu příběhu. Hudbu jsem vnímal jen při bojích, ale dodávala takovou akčnější atmosféru, takže hodnotím také kladně. Ke grafice se moc rozepisovat nebudu, ta je klasická jako u obyčejných anime poslední doby, nic extra, ale taky nic špatného. Shrnuto, podtrženo: Omamori Himari je sladká harémovka s nadupanými souboji a hezky vyvinutými charaktery. Pro ty, co hledají něco v tomto žánru, můžu jen doporučit. Nebál bych se tuto sérii označit za jednu z lepších výtvorů toho žánru.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 29.11.2010     Anime: Ichiban Ushiro no Daimaou

Námět vypadal vcelku slušně a chytlavě, ale provedení příběhu bylo tak hrozné, že si to lepší hodnocení opravdu nezaslouží. Od první epizody jsem ještě všechno pochopit dokázal a bylo to vcelku i zábavné, ale kolem poloviny série přišly vážně divné monology a já si připadal jako na semináři astrofyziky prestižní uviverzity. (Tudiž jsem nechápal ani slovo) Čekal jsem, že se na konci všechno zázrakem vysvětlí a bude happy end, ale bylo to právě naopak. Zůstalo pro mě tolik nevysvětlených věcí, že už nad tím raději ani neuvažuju. Každopádně se mi zdá, že tahle série od půlky stála už vážně za nic a to jen proto, že bylo provedení hrozně zbrklé. Jakoby se autorovi nechtělo vysvětlovat vše, co tam napáchal a pak už tam nasypal jen bezduché monology. Příběh byl tedy odstrašujícím případem a pro mě měl pouze hlavu, nýbrž patu někde ztratil po cestě. Hudbu nehodnotím nijak, jelikož na mě nijaký dojem nezanechala. Co se týče charakterů postav, můžete si to domyslet. Žádný extra vývoj v průběhu děje nenastal. Pro mě je tato série jednoznačně zklamáním a čekal jsem o mnoho víc. Obrovskou chybou se staly nesrovnalosti v příběhu.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 03.12.2010     Anime: Baccano!

Baccano! je nadupaná akce a famózně zpracovaný příběh. Každým dílem se mé hodnocení stupňovalo výš a výš a s ním i mé pochopení pro celkový příběh. Postavy jsou charakterově zpracovány tak ohromně, až jsem nevěřil vlastním očím. Celkově na mě Baccano! působilo velice příjemně, zábavně a ohromně akčně. Za nevelkou část epizod jsem si dokázal oblíbit skoro polovinu postav tohoto díla. (Nemluvě o tom kolikrát jsem se nasmál, když se na scéně objevili Isaac a Miria.) Pro mě je Baccano! mezi gangsterskými anime rozhodně špička a díky vynikajícímu příběhu a jeho zpracování se z něj stává jedno z nejlépe dějově zpracovaných anime vůbec.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 09.12.2010     Anime: Toki o Kakeru Shoujo

Nádherný příběh, který doslova fascinuje. Pojetí děje s časem bylo vážně úžasné. Tohle je jedno z díl, které zaručeně stojí za shlédnutí. Nemám co víc dodat, ještě teď se snažím nabrat ta správná slova. Krásná hudba dokreslující atmosféru děje, hezká animace, vytříbené charaktery postav a excelentně zpracovaný děj, to je Toki o Kakeru Shoujo.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 22.12.2010     Anime: MM!

Klasická ecchi-comedy s malinkou kapkou romance. Příběh se vlastně od začátku nijak nerozvíjel, až na některé vztahy mezi postavami. Jak jsem čekal, vše zůstalo otevřené. Jak vztahy, tak i "úchylka" hlavního hrdiny. Příběh mě tedy totálně zklamal. Spoléhal jsem tedy alespoň na tu komedii, ale že bych se někdy zasmál, to nehrozilo. Charakterově jsou postavy vcelku nedokonalé. Moc o nich nevíme (Až na "úchylky", "nemoci" etc, kterými někteří trpí), a ani se za zbytek příběhu nedozvíme. Hudby jsem si nijak nevšímal, takže nijak nesoudím. Animace byla z trochu lepšího soudku, ale stále nic ohromného. Pro mě tedy průměrná relaxačka na pohodové večery.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 25.12.2010     Anime: Amagami SS

Když se chcete někomu vyznat, co vám v tom brání? Nebo, abych se zeptal lépe, když koukáte na romanci okolo 13-ti dílů, která pojednává jen o vztahu dívky a chlapce, tipněte si schválně kdy se dočkáte finálního vyznání jednoho z nich. Samozřejmě je to ten 13-tý díl. I když to není pravidlem, stále to tak funguje ve více jak 60% novějších romancí. Pro ty, které už tenhle stereotyp ubíjí, je tahle série jako tvořená. Každé 4 díly patří jedné dívce, tudiž zažijeme pár hezkých seznamovacích chvil, několik schůzek, no a ve finále to konečné vyznání s koncem. Pak zase znovu, ale s trochu jiným kabátem. Abych zhodnotil všechny akty, celkově to byl takový hezký průměr (Někdy už vám ten "koloběh 4 dílů" ale vážně lezl na nervy), hudba velmi příjemná na poslech, grafika ucházející (I když, některé dívky byly opravdu hezké ^^) No a co se mi tak nějak nejvíce zalíbilo, byl poslední díl s poslední dívkou a konečně pravdou o hlavním námětu celého příběhu. Že byl chlapec před 2 lety odmítnut. Pro mě bylo Amagami SS velmi hezké a příjemné pokoukání. Nelituji toho času, který jsem mu každý týden pravidelně věnoval. Rozhodně budu pokračovat v dalších 6-ti OVA, které se chystají na příští rok.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 28.12.2010     Anime: Suzumiya Haruhi no Shoushitsu

Taky znáte tu situaci, kdy zmáčknete "pause" na půl hodiny a jdete se někam vyřvat nebo si omlátit hlavu o nejblížší zeď, protože se před vámi zrovna odehrálo něco, co jste vůbec nečekali nebo vás totálně odrovnalo? Tohle jsem u tohoto filmu zažil asi 10x. Já prostě nedokážu pochopit jak někdo může tak excelentně propojit hlavní příběh série s filmem a ještě tam do toho zamíchat tak brutální zápletku s úžasným vyvrcholením (A to jsem se kolikrát v příběhu ztrácel - už jsem myslel, že se někdy ani vysvětlení některých situací nedočkám, ale ono se to pak vážně zase nějak famózně vysvětlilo a já sahal po ovladači a pauzoval znovu!) Nemám co říct, protože mi tenhle kousek úplně sebral slova. Děj = Naprosto geniální spojení příběhu ze série + Dokonalá zápletka s časem, dalšími věcmi a vyvrcholením = 100% napínavosti až do konce. Charaktery = Jak tady psal někdo nade mnou, Kyon se prostě předvedl totálně skvěle! A škrábal bych oči za to, kdyby někdo nesouhlasil. Není to pak ale jen Kyon, i ostatní postavy se nám ukázaly v trošičku jinačím světle, ze kterého jsme je dřív neznali (Tím narážím na Nagato) Protože její chování podalo také nesmírně úžasný výkon. Hudba = Dokreslující atmosféru, lahodná na poslech. Nemám co bych vytknul. Co se týče grafika, to samé. Sledoval jsem ve full HD a grafiky, efektů jsem se nabažil dost. Ve skutečnosti vlastně nemám vůbec nic co vytknout. Už zbývá jen označit tu "10". Tak tady je!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 20.02.2011     Anime: Natsume Yuujinchou

Natsume pro mě byl po dlouhé době velký relax. To, co bych v tomto díle vyzdvihl, je především hudba, která nádherně dokresluje atmosféru. Chválím i velmi pohodový opening s endingem. Animace se mi zpočátku zdála sice moc světlá, bez tmavších barev, ale po několika epizodách jsem si zvykl a dokonce zjístil, že se to k tomuhle hodí mnohem víc, než kdyby to přeplácali až moc výraznými barvami. Od příběhu nečekejte žádné převratné zázraky, prostě velmi pohodový relax na večery. Dějem bych trochu srovnával i s xxxHOLiC, který v sobě nese úplně stejného ducha. Před spaním jsem měl po shlédnutí vždy klidně laděný pocit. Rozhodně budu pokračovat ve sledování druhé řady, Natsume pro mě bylo velmi jedinečně pohodové dílo, které bych si na klidné dny pustil i 2x znova.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 02.03.2011     Anime: True Tears

Pro mě, po dlouhé době nádherná romance. Příběh nebyl nijak složitý a díky tomu se snad i vytvořilo cosi na hranici reálnosti. To, co bych v tomto dílku obzvláště pozdvihl byla nádherná citová atmosféra. Tím myslím dokreslování scény hudbou nebo taky samostatné citu-nabité scény. Příběh pro mě tedy byl velmi zajímavý a nedokázal unudit. Hudba, jak jsem již zmínil, je až velmi hezká a zaslouží si vysoké pozdvihnutí. Grafika není nijak převratná, ale taky nijak ubohá, tudiž zlatý klasický střed. U postav jsi nedovolím vytknout nic, například Noenin charakter byl vytvořen naprosto úžasně, když po celou dobu anime spojovala filozofii s příběhem. (Což se vlastně děje celou dobu a není to jen u Noe.)

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 26.06.2011     Anime: Kanon (2006)

Krásný děj, který občas připomínal svou vážností Clannad. Nutno dodat, že je to taky přece jen ze stejné dílny. Charaktery postav úžasné. Vlastně bych tak nějak mohl pochválit úplně všechno, až na některé situace s nadpřirozenem. Taky jsem si poslední díl představoval jinak a doufal jsem, že se dočkám solidního vysvětlení, ale dočkal jsem se ho tak z poloviny, tu druhou jsem si musel nejspíš domyslet, aby to zapadlo tak, jak to skončilo. Konec tedy mohl být propracován o hodně lépe, ale samotné situace propletené s minulostí se mi dost líbily. Ze začátku jsem čekal, že mi tohle vezme srdce asi tak, jako Clannad, ale bohužel jsem se takového očekávání nedočkal. I přesto jsem spokojen a hodnotím nadprůměrně.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 24.07.2011     Anime: Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai.

Vytříbené charaktery postav, originální příběh s emotivním zpracováním, hezký soundtrack + Úžasný opening s endingem, to je AnoHana. Drama, které na mě bylo postupně vyvíjeno s každou další epizodou nakonec vyvrcholilo v malou slzičku, díky které jsem si uvědomil, jak AnoHana dokázala zahrát na city. A v životě nikdy bych ani o vteřinu nepřeskočil opening. Když jsem si pustil první díl a slyšel skladbu od Galileo Galilei, tak jsem skoro spadl ze židle, jelikož jsem tuhle skladbu znal ještě dříve, než jsem na anime začal koukat. Za zpracování a vše celkově bych dal nejspíš 7, ale ta skladba mě stále nutí hodit tu 8, takže prostě bez debat 8!

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 5.50/10.00     Přidáno: 26.10.2011     Anime: Chaos;Head

Hodnocení příběhu: 8.00/10.00

Chaos head vám v prvních pár epizodách v hlavě vytvoří doslova chaos, který se pak jen s každým dílem zmenšuje, až úplně zmizí. Proto je zápletka to, co bych nejvíce vyzdvihl. Zápletka spolu s mysterií, kde je divák naprosto zoufalý a vůbec neví co se to sakra děje a proč se na něj hrne čím dál víc informací, když vlastně ještě nepochopil ani tu první. Už jen tohle mě v prvních pár dílech netrpělivě usadilo do křesla. Pak ale přišlo postupné rozuzlování a ta skvělá atmosféra (důvod, proč jsem dál nedočkavě sledoval každý díl) náhle zmizela a objevilo se bum, ty jsi to a to, my jsme ty a ty, tihle jsou zlí, ti zas dobří, nauč se to a to, ty nejsi ty atd atd. Až se z toho nakonec stalo snad úplně něco jiného a připadlo mi jakoby se i změnil celý žánr. Každopádně chválím pořádnou dávku mysterie v prvních dílech.

Hodnocení postav: 6.00/10.00

Abych něco řekl o charakterech postav, tak jediné co stojí za pochavlu je charakter hlavního hrdiny. Neustále v depresích, beznadějný případ a ještě asociál na kterého se hrne jeden obrovský problém za druhým. A on to samozřejmě nezvládá. O charakteru dalších postav ani nebudu plýtvat řádky, protože byly dělané snad přes kopírák.

Hodnocení hudby: 3.00/10.00

Hudby jsem si snad ani nevšim. Nebo že by jo? O_o Mhm, vážně nevím. Do většiny scén nepasovala a nedotvářela tak tu správnou atmosféru.

Hodnocení kresby: 5.00/10.00

Kresba je obyčejná, nevýrazná, ale nikterak neurazí.

Celkové hodnocení: 5.50/10.00

Chaos Head je tedy ukázkou pěkného kousku, který měl potenciál být něčím víc, než jen obyčejným zpackaným sci-fi. Mysteriózní dávka prvních dílů je úžasná a na několik hodin usadí do křesla, kde naprosto ztratíte pojem o čase, škoda, že se totéž nedá říct o druhé polovině.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 26.10.2011     Anime: Gintama

Kdo neviděl Gintamu, pro mě není otaku. Řadím kvalitou hned za One Piece. Nejoriginálnější humor v celém vesmíru, vytříbené charaktery, úžasný OST. Humor je vlastně to, na čem je celá Gintama postavená. V žádném anime nikdy v životě neuvidíte, že by si tvůrci dělali srandu s OP a pustili ho třeba až po 100 dialozích v černém pozadí, kde se jen baví postavy nebo, že by celý díl věnovali úplné kravině o tom, co se komu zdá ve snu. A to je to, co vyzdvíhám do nebes! Když se potřebuju zasmát, pustím si Gintamu, protože vím, že u toho se budu smát ještě týden po tom, co si vzpomenu na jednu epizodu. I přesto, že některé může odradit to, že Gintama vlastně nemá jednotný příběh, nad tímhle bych se vůbec nezamýšlel. Pusťte si jeden díl a vsadím se o svůj otaku život, že si stáhnete další...

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 6.50/10.00     Přidáno: 21.11.2013     Anime: Druaga no Tou: the Aegis of Uruk

Hodnocení příběhu: 8.00/10.00

Příběh je nejspíš to, co bych hodnotil nejvíce pozitivně. Fantasy svět s prvky RPG na podobnosti SAO, (http://anime.akihabara.cz/anime/Sword-Art-Online-2012) který má v sobě však kapku jakési originality a vysoký potenciál. Rozvinout se mu ho ale bohužel nepovedlo. Mě samotného tenhle žánr dost baví, takže jsem už od začátku po příběhové stránce neměl co vyčítat. Jediné, co mi pak trochu vadilo, byl občasný rychlý spád událostí, které se odehrály za jednu epizodu, ale to byl ten nejmenší problém, na který jsem narazil.

Hodnocení postav: 6.00/10.00

Charaktery se mi líbily, ale jejich vývoj není vůbec znát nebo se spíš ani vůbec neobjevil, což je škoda. Alespoň trochu to zachránila minulost některých postav, která se postupem času odkrývá.

Hodnocení hudby: 5.00/10.00

Abych se přiznal, tak ani nevím. Řídím se tím, že pokud ta hudba seděla k anime a vykreslovala atmosféru, tak byla dobrá. To si většinou alespoň pamatuju, jenže v tomhle případě se to říct nedá. Nevím o momentu, kdy by na mě hudba zapůsobila jakkoliv jinak než stylem, že jsem jí zkrátka moc nevnímal. Nutno ale dodat, že to mohlo být mnohem horší.

Hodnocení kresby: 7.00/10.00

Pro mě takový průměr. Nic co by mi vadilo, ale také nic z čeho bych byl nadšený.

Celkové hodnocení: 6.50/10.00

Druaga je takové to anime na pohodové večery, které nabídne většinou strohou akci bez překvapení s kapkou komedie. Pěkně zpracovaný příběh, který měl, pro mě, potenciál dosti vysoko, se sice nevyvinul v to, co jsem čekal, ale taky nespadl níž, nýbrž se jen udržel mezi tou hodnotou na začátku a na konci. Nečekejte tedy nic velkého, pokud se vám líbí tenhle žánr, tak se zkrátka koukněte. Nenadchne vás to, ale taky to nebude nudit.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 21.11.2013     Anime: Druaga no Tou: the Sword of Uruk

Pokračování navazuje tam, kde skončila 1. série. Začátek se mi hrozně líbil, až jsem nabyl dojmu, že by tohle mohlo vyplnit mezery, které měla 1. série. (viz moje hodnocení) V něčem se tak stalo, v něčem pak zase ne. Ocenil bych větší hloubku propracovanosti charakterů postav, když už se jedná o 2. řadu. Hudba pro mě zůstala bez nějakého nadchnutí, tudíž stejná, kresba to samé. Konec se mi však zdál úplně uspěchaný a dle mého názoru mohl být propracován mnohem lépe, tak jako výborný začátek. Sečteno, podtrženo: Zhruba stejný výsledek jako 1. série s mírným plus navíc. Pokud se vám líbila 1. část a nemáte rádi otevřené konce, pak pokračujte ve sledování.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 25.03.2014     Anime: Log Horizon

Ono to všechno bylo fajn. Animace, postavy, hudba i příběh. Líbilo se mi jak z tohohle nápadu "uvěznění v RPG světě" bylo vidět i víc než jen fighty a povídání o přátelství. (např. rozvíjení ekonomiky, politiky a dalších věcí k celkovému přežití v takovém světě.) Působilo to tak více reálně. Chyběl mi tu jen tak trochu celkový příběh. Bylo to spíše jako 2 epizody o tom jak vytvořit fungující ekonomiku ve městě, 2 epizody o válce s gobliny atd. Přesto, že jsem rád, že tam tyhle všechny věci byly, tak se mi zdá, že z nich šlo vymáčknout víc, než je jen házet epizodu za epizodou postupně na stůl i přesto, že jsou servírovány moc hezky. Každopádně budu pokračovat 2. sérií. 

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 06.04.2014     Anime: Tokyo Ravens

Už od začátku mě to mile překvapilo několika věcmi: úžasná animace, zajímavá akce hned ze startu, pěkná hudba, drama, napětí, komedie a i trocha romance. To co bych z toho vyzdvihl je pravděpodobně příběh a samotná zápletka. Je to zajímavé a je to hlavně zábavné. To, na čem TK stojí je hlavně parádní animace a příběh, který vážně dokáže chytit a vy chcete vědět, co se bude dít dál. Charaktery postav jsou v pohodě, ale přesto mohli dostat více prostoru všichni. A abych nezapomněl, ach jak já miluju twisty.. Každopádně, pokud tohle nedostane 2. sérii, budu vážně zklamaný. 

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 17.01.2016     Anime: Yamada-kun to 7-nin no Majo (2015)

Na tuhle anime adaptaci stejnojmenné mangy jsem čekal dlouho. Na začátek musím říct, že je obrovská škoda, že se dočkala pouze 12 dílů, protože se příběh vyvíjel možná až zbytečně rychlým tempem. Neuškodil by dvakrát větší počet dílů a trochu protáhnout materiál z mangy. Divák by si tak vytvořil větší vztah k postavám a výsledný dojem by byl podle mě ještě lepší. I přesto se ve výsledku jedná o povedenou adaptaci, která nadchne komedií, romancí, dobrým příběhem a hezkou animací i hudbou. Nevím jak bych hodnotil, kdybych nečetl mangu, ale možná i to se podepsalo v mém hodnocení charakterů postav, protože ty jsou úžasné. Zkrátka rozhodně povedené anime, které určitě mohlo být delší a nemít tak rychlý dějový spád. No snad se dočkáme přídavku v podobě druhé řady.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 28.03.2016     Anime: Boku dake ga Inai Machi

Boku dake ga Inai Machi je rozhodně obrovským překvapením sezóny. Příběh vás už od začátku vtáhne a hlavně celou dobu buduje obrovské napětí, které diváka drží a nechce pustit ze židle. Zápletka je tedy vyvedena velice šikovně. Nechybějí ani jedinečné charaktery postav, které tu rozhodně hrají důležitou roli, takže tu nenajdete typicky šablonovité postavy dělané přes kopírák. Má jediná výtka by nejspíše byla k některým kamarádům hlavního hrdiny, protože se o pár z nich nedozvíme skoro nic, což je škoda, protože spolu tráví poměrně dost času. Kresba je velmi pěkná a příjemná a nemám k tomu co vytknout. Mně osobně se hodně líbila i hudba, ať už OP nebo ED. AKFG jsou pro mě celkem srdeční záležitost, takže za mě rozhodně plus. K OP bych ještě dodal, že je super, jak tvůrci udělali 2 verze a jak to hezky sedí k příběhu a tomu, jak se vyvíjí. Závěrem bych chtěl zhodnotit vyvrcholení a rozuzlení zápletky. Ačkoliv si myslím, že mohl být konec o něco lepší, rozhodně je fajn. Spíše si myslím, že mě tohle dílo dosti navnadilo začátkem a nastavilo laťku celkem vysoko a proto jsem možná očekával mnohem lepší konec. Sečteno, podtrženo. Boku dake ga Inai Machi je fantastickým překvapením sezóny, ne-li celého roku. Zaslouženě.

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 29.03.2016     Anime: Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o!

KonoSuba je hezký příklad toho, že i tolikrát použitý stejný námět se může stát slušnou podívanou. Je to vtipné a je to zábavné. Příběh se sice nevyvíjí žádným zázračným tempem, ale právě proto je to pěkná oddechovka. Komediální prvek tu hraje asi nejsilnější roli a s tím celkem i souvisí charaktery postav, protože každá postava se svým jedinečným chováním snaží být vtipná. A světe div se, ono to funguje dobře. Hudba i kresba je příjemná, obzvláště ED, který krásně vykresluje tu pohodu, kterou se anime snaží navodit. Oceňuji moc pěkně provedený začátek, který se mi líbil. Škoda, že konec už si neudržel to klidné tempo, kterým se ze začátku anime ubíralo. 

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 02.10.2016     Anime: Beck

Na začátek musím říct, že z hudebního žánru nemám moc nakoukáno, takže nemám s čím srovnávat. Šel jsem do toho s ne moc velkým očekáváním a možná právě proto jsem byl tak příjemně překvapen výsledkem. Příběh má vše, co by měl mít. Je zajímavý, je napínavý a chytlavý. Rovnoměrně s postupováním příběhu se vyvíjí i charaktery postav. Tady už to má menší háček, protože mi přišlo, že ne všichni členové kapely dostaly stejný prostor, ale to není něco, v čem bych já osobně viděl nějaký velký problém. Hudba je super a pokud by to tak nebylo, tak celé anime neskutečně upadá na své kvalitě, protože je to ten nejdůležitější prvek, na čem se tady staví. Po chvilce, co ty svoje písničky neustále hrajou a koncertují, už máte pocit jakoby jste byli součástí kapely, protože tyhle 2 písničky už nemůžete ani slyšet a tyhle si zas ještě chcete poslechnout, protože je moc často nehráli. Každopádně je hudba vydařená. Co se týká animace.. Znáte to, když postava mluví a záběr je na cokoliv jiného jen ne na ústa dotyčného? Běžná věc. Přesně to samé se tady děje, když skupina koncertuje nebo má prostě hrát. Akorát, že tady to jaksi víc vadí, než u té mluvy, protože chcete vidět jak tam řádí, jak hrajou, co hraje za akordy na kytaře atd. Místo toho tam máte záběr na vchod klubu, kde se právě nachází.. A ten záběr bude třeba trvat dokud nedohrajou, což je něco co mně osobně dost vadilo, ale ke konci se mi zdálo, že se to dost zlepšilo. Naopak, když přišel záběr na to, jak někdo hraje na kytaru, animace byla moc pěkná a působilo to opravdu věrohodně k právě hrající skladbě. Prostě šlo vidět, že bubeník nemlátí hlava nehlava do bubnů, ale sedí to k hudbě, to samé s kytarou. Celkově mi Beck přišel jako velmi povedený kousek, který se nesnaží si hrát na hudební anime, ale hudebním anime JE. 

    Přidal: Luck Dem     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 04.10.2016     Anime: Tales of Zestiria the Cross

Námět výborný a potenciál velký. Věřím, že milovníci herní série na to nedají dopustit. Já bohužel nehrál ani jednu hru, ale možná díky tomu mám poměrně čistý úsudek na tuhle věc. Tales of Zestiria má zajímavý příběh, který se ze začátku vyvíjí docela pěkně, ale.. největší zkrat přijde, když po 6 epizodách zjistíte, že předchozí 2 epizody neměly s dosavadním příběhem co dělat (nebo měly?) Tady se se mnou herní fajnšmekři pravděpodobně budou hádat, ale pokud jsem jen divák a neznám tohle universum a hry jsem nehrál, jsou pro mě 2 zmiňované epizody úplně k ničemu. Zkrátka 4 díly koukáte na něco s příběhem o jablkách a najednou v dalších 2 epizodách sledujete příběh o hruškách. První myšlenka je "Ah, fajn, asi menší příběhový arc.", ale ta vás přejde ve chvíli kdy na vás v endingu vybafne nápis "Tales of Bestiria", druhá myšlenka je správně.. "what the fu--? Koukám vůbec na správné anime?". Po 2 dílech krásně skočíme zpátky tam, kde jsme skončili v díle 4. a všechno je zas super. Těžko. Nejen, že se příběh spíše přestane vyvíjet, už nepůsobí ani tak záživně jak na začátku, kdy od toho člověk něco očekával. Všechno je rázem špatně a vy byste raději koukali na pokračování těch 2 dílů, než na tohle. Nechápu, jestli to měla být nějaká propagace na novou hru, protože pro ty méně zasvěcené, jako jsem já, Tales of Bestiria je zatím poslední hrou z této série. Každopádně dost o příběhu. Světlá stránka tohoto kousku leží v animaci, ta je nádherná a lehce nadprůměrná. Hudba je poměrně slušná a neurazí. K charakterům postav bych se raději ani nevyjadřoval, protože na to mám stejný názor, jako na příběh. Začátek byl velice pěkný a chytlavý, stejně tak postavy, které bavily a působily zajímavě, ale zbytek se jaksi ztratil kdo ví kde..