akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Anime: 10813
  • Uživatelů: 31895
  • Hostů: 103 + 53

Hodnocení anime od uživatele Gurthfin

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  >  

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.12.2010     Anime: Gekijouban Kara no Kyoukai: The Garden of Sinners

Skvostne audiovizualne dielo, ktore sa len tak nevidi. Dej, navrh prostredia, postav, kresba aj hudba su jednoducho uzasne. Daleko to predcilo moje ocakavania a moje obavy z dlzky jednotlivych dielov sa rozplynuli uz po prvom diely. Jedine nepodstatne minus pre mna bolo, ze som to videl po Tsukihime, ale toto je iny pribeh a iny svet, takze Shiki musim brat ako Shiki.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 27.12.2010     Anime: Black Rock Shooter

Hudba bola prijemna; kresba ostra, ale vdaka tomu sa nedeformovali bojove sceny; pribeh lahko citatelny a slusne prijemny. Vyzdvihujem fakt, ze v bojovych scenach postavy nehovorili. Ale zaporne, ze to nebolo viac citovo podfarbene. Celkovo som spokojny.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 20.02.2011     Anime: Hagane no Renkinjutsushi (2009)

Mam take vnutorne meradlo na hodnotenie anime. Volam to depka. Depku dostavam vtedy, ak je anime fakt dobre, svet je dobry, postavy su dobre, ich vnutorne rozpolozenia a pocity su dobre, informacie ziskane z anime mi nieco dali a dovod preco bolo anime urobene(nejake tie myslienky na pozadi toho vsetkeho) ma nejaky hlbsi zmysel. Z tohot anime som depku nemal... skratka, po skonceni moje podvedomie uz dalej nepracovalo s tym svetom, nemal som problem sa od neho odputat. Svet je dobry, postavy su dobre, ale ich vnutorne otazky mi prisli dosti fadne a nezaujimavo spracovane, akoby sa snazili len hrat na city divaka. Informaciu som ziskal len jednu - voda ma tri stavy: lad, vodu a var. Vsetko ostatne sa uci v skole. Som zvyknuty, ze byvaju informacie, ktore zo skoly nie su. A dovod preco bolo anime urobene je tiez obycajny. Nedockal som sa nejakych prekvapivych myslienok. A este musim zmienit grafiku. Je dobra, ale vadila mi jej ostrost. Predtym som videl Gundam Wing a jednoducho stara skola je stara skola. A deformacie im tiez nejako nevysli.. kazilo to vtip sceny. Rozhodne je pre mna prva seria lepsia a nechapem, ako napriklad na anidb je toto anime na prvom mieste (aspon v tejto chvili). Ale aj tak je to dost dobre anime zasluhujuce si pozornost. Pre obycajneho divaka to moze byt skvost, pre mna, co hladama v anime viac to bohuzial nedosahuje najvyssich vysin ani zdaleka.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 24.03.2011     Anime: Black Lagoon

Mate radi veci od Q. Tarantina? No tak ak by Tarantino urobil anime, bolo by to Black Lagoon...xD

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 06.04.2011     Anime: Tonari no Totoro

Miyazaki a Ghibli sa nezaprie, sam osobne neviem preco, ale aj tento film ma nadchol. Hoci postrada dej, ako u inych kuskov, ale samotna myslienka/dovod (mokuteki) je to, co dava aj tomuto filmu to osobite kuzlo a prave toto u mna rozhoduje, ci si nieco uzijem. A ja som si uzil. A ako velke plus tiez pridavam 1080i verziu, ktora ma fakt bohovsky prekvapila svojou nerozkockovanou grafikou, ako som si predtym myslel.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 10.04.2011     Anime: One Piece

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Pridavam sa aj... paradne anime, plne humornych situacii, ale nezanedbavajuce aj opacnu stranku, pri ktorej sa najdu aj situacie, kedy sa mi chcelo plakat. One Piece je o tom, aby sme sa nevzdavali svojho sna a snazili sa prekonat vsetky svoje prekazky a zosilniet. Charaktery su vykreslene vyborne, skratka musite milovat celu posadku, nepriatelia su od normalnych az po ty nejdivnejsich typkov, hudba je vynikajuca, len kresba skace, ale pri takej dlhej serii sa to da ocakavat. Dej je tiez vynikajuci, fillery su takmer nepostrehnutelne. Epicke dielo.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 12.04.2011     Anime: Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex

Pre mna je toto anime velmajstrovske dielo svetovej kinematografie. To najlepsie, co som kedy videl. Malo ludi si uvedomuje, ale GitS je dalekosiahlejsii, ako len dobre anime... to co sa autor snazil vyjdarit su "Pravidla tohto sveta", do ktorych sa da napasovat kazdy clovek. Jednotlive diely, ako aj dejove, ako aj Stand Alone ukazuju ludsku prirozdenost. Postavy, dej, hudba, kresba, zasadenie sveta su epicke a myslienky mi zmenili moj zivot. Osobne verim, ze svet buducnosti bude vyzerat rovnako (az na tie svetove vojny).

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.04.2011     Anime: Elfen Lied

Toto som videl este v dobe, ked som o anime nevedel skoro nic. Prvy krat sa mi ukazala plna krutost a jej nasledky, daleko inaksie ako som dovtedy videl u inych veci japonskych ci nejaponskych. Cely mix krvi, humoru a krutosti ma jednoducho ocaril a sposobil to, ze som si anime zamiloval este viac. Len preto, ze je nieco kreslene, nemusi to byt aj rozpravka pre deti, alebo uplna blbost pre dospelych.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.04.2011     Anime: Ef - a Tale of Memories.

Zatial najlepsi citak, co som videl. Zhrniem to tak, ze ak by som nebol chlap, plakal by som ako male dieta. Uzasna hudba, kresba, dej. Najviac ma zasiahlo to, ako Chihiro vykreslila svoj zivot, co ma doslova zamrazilo az do morku kosti.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 21.05.2011     Anime: Bounen no Xamdou

V poslednom case narazam na nejaky styl anime, v ktorom nie je skoro nic vysvetlene. Divak je hodeny do deja, ktory ho zaujme, ale koniec nejako nedava zmysel. Zaciatok akoby nebol podstatny a vsetko rozuzlenie na konci akoby len hralo na city, bez nejakej myslienky, ktora by bola anime vlastna. Takto hodnotim aj toto anime. Hudba je vyborna, konecne plnohodnotna kresba na aku som zvyknuty z anime starej skoly, charaktery su tiez dobre urobene, aj prvy pohlad na svet je vynikajuci. Skoda len tej chybajucej myslienky. Strata casu to nebola, ale citim urcite sklamanie.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 11.06.2011     Anime: Alignment You! You! The Animation 18+

Osobne mam rad humorne hentaika, preto som si toto celkom dost oblubil. Zabava, vela "stavy" (ten vyraz ma dostal), vela veci z mojho osobneho fetishu, a velke plus romanicka scena s bozkom v prvom diele, nad ktorym mi srdce zaplesalo. Skratka jedna z veci, ktore si vzdy rad pozriem.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.06.2011     Anime: Seikai no Senki III

Nechce sa mi hodnotit kazde zvlast, preto tu zhodnotim celu seriu od Zrodu az potialto. Pri pozerani som nadobudol pocit, ze sa pozeram na obdobu povodneho Star Warsu, ale s dorazom nie na boj, ale na inteligentne dialogy a silnu dejovu liniu, tak ako to byva u anime starej skoly, ktore si velmi cenim. Boje su tu vykreslene decentne, s plnou vaznostou, prihliadanim na emocie, ale vadilo mi zameranie na jednu stranu a pouzite technologie (predsa len som zvyknuty na riadne energeticke stity a vykonnejsie zbrane). Strategicka stranka bola spracovana jednoducho, ale vyznamny fakt tu robili rozhodnutia velitelov, ktore boli opisovane do podrobnosti (rozhovory bratov "velkolepeho sialenstva" rozhodne stoja za to). Taktiez sa mi pacila prepracovana myslienka Abhcanov, ich sveta, tradicii atd. Dej na seba plynulo nadvazuje, pre niekoho az priliz pomaly, pre mna tak akurat, lebo je tu snaha vyplnit priestor medzi hlavnymi zvratmi, co sa malokedy vidi. Postavy su roznorode, niekedy az do extremov, vdaka comu som si uzil aj zabavu, aj ma nutili zamysliet alebo sa trochu pozastavit nad emociami. Celkovo hodnotim velmi vysoko, a znovu si len potvrdzujem ze Old School anime su najlepsie.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 30.06.2011     Anime: R.O.D - Read or Die

Kto ma rad Jamesa Bonda alebo Ligu Vynimocnych, oblubi si aj toto. Britske kralovstvo, tajni agenti, zachrana sveta pred zloduchom, a par neuveritelnych schopnosti. Spracovanie sa mi pacilo, kresba a hudba tiez, a hlavna hrdinka.. mno co viac povedat.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 30.06.2011     Anime: R.O.D - the TV

Myslel som, ze sklamanie, ktore som zazil u serie Saber Marionette sa uz nestane, ale stalo sa. Predchadzajuce ROD, tak ako Saber Marionette R, ma doslova nadchlo. Do troch OVA napchali vsetko, humor, dobru zapletku, postavy atd. A potom prisla seria. Cakal som, ze bude pokracovat v stopach predchodcu, ale nakoniec sli inou cestou. To co ma ale najviac nastvalo bolo, ako sa postavy, ktore precitali tisiky knih, nechali tak psychicky zdeptat a nakoniec jednali ako postavy z akehokolvek ineho anime (klasicky priklad, kedy sa dvestorocny upir sprava ako pubertiak, namiesto toho, aby sa spraval ako Alucard). Mohol by som rozpisovat dalej, ale su tu aj dobre stranky. Bohuzial som prilis ovplyvneny sklamanim, tak ze ich zhodnotim ako priemer, ved uz vela raz som videl podobne veci, a casto krat aj lepsie.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.07.2011     Anime: Mononoke Hime

Jedno z prvych anime. Mal som 3 dni depku len z toho, ze sa to skoncilo. Nenavratne ma to vtiahlo do sveta anime. S Nausicou su to najlepsie diela Miyazakiho a nieco, co by malo byt kulturnym dedictvom nielen kazdeho Otaku a nadsenca anime.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 08.09.2011     Anime: Kurokami The Animation

Jasny priklad toho, ze som videl uz privela. Dej a vela inych prvkov mi pripominalo veci, co som uz videl. Ak viem, co sa bude diat v deji, tak uz mi to neprinasa uspokojenie. Kresba sa mi pacila, hudba tiez, tam su urcite plusy, ale dej a postavy. No ti, co toho tolko nevideli skuste. Pre mna len priemer.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 12.10.2011     Anime: Karigurashi no Arrietty

ako inak mozem hodnotit Ghibli, len 10 (alebo mozem si vobec dovolit ine hodotenie?)... cela komplexnost filmu je uplne na inej urovni, nez to, co normalne sledujem, takze 10 je pre mna aj malo. Krasny pribeh, ocarujuca grafika, skvela hudba a pretrvavajuci pocit, ze chcem byt sucastou takeho sveta. Ucitelka nam raz povedala taky slovny zvrat: "Postoj chvila, si krasna." a tento pocit som mal pocas celeho filmu.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 29.01.2012     Anime: Spiral: Suiri no Kizuna

Nevkusné zahrávanie sa detí so smrťou zahalené pod plášťom logiky. Jediný dobrý diel bol prvý, ostatné už boli ľahko čitateľné alebo mali slepé miesta. Logické úlohy boli pre mňa skôr hračkou a vychádzali podla mojich predstáv. Charaktery a dej boli na slabšej úrovni a hlavne otázky zostali nezodpovedané. Grafika občas pekne pokulhávala. OP a ED potešili, to je asi tak všetko. Nadšenci logiky môžu jasať, ale tí, čo sa logikou zaoberajú, budú sklamaní.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 2/10.00     Přidáno: 31.01.2012     Anime: Blood-C

O Tsukihime sa hovori - There is no Tsukihime anime. O Blood-C si myslim nieco podobne tiez. Absolutne ziadna spojitost s Blood+, az na meno. Tazke sklamanie nad dejom a postavami. Kresba CLAMP, tomu pridam 2 body, a to je asi vsetko.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 04.02.2012     Anime: Tengen Toppa Gurren Lagann

Podla hodnoteni, co som cital, som si myslel, ze to bude trochu ine (asi ako Abenobashi), ale je to ovela normalnejsie. Osobne si to urvalo miesto hned vedla Slayersov. Vyborna grafika, hudba, postavy a epicky dej, ktory sa kazdym bojom zlepsuje, zrychluje tempo a posuva latku este vyssie.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 03.03.2012     Anime: King of Thorn

Zvlaštny film... už pred polkou som vedel, kde je zakopany pes, ale tvorcovia si to aj tak dovolili osladit niecim fantastickym, co mi nakoniec pokazilo cely dojem z filmu. Dobry soundtrack, slusna kresba az na blbe CG (zase) a postavy, ktorych pribeh je lahko citatelny.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 31.03.2012     Anime: Urusei Yatsura

Na začiatok musím napísať, že som vôbec rád, že som to dopozeral. Narozdiel od iných anime tohto druhu, ako napr. Ranma 1/2, Maison Ikkoku, Inuyasha atd. toto postráda dej, co tuto seriu robi strasne nudnou. Samozrejme par vtipkov sa najde, dokonca aj nejaky ten romanticky diel, ale je ich tam asi ako safranu. Takze postupne som len sledoval stale bezduchejsie diely, co este znasoboval narastajuci pocit odporu voci postavam, ktore mi pri konci vazne liezli na nervy(jedina vynimka je postava Kotatsu Neko). Taktiez chybajuci zaver neprida na radosti, ale tu musim zase vyzdvihnut kvalitu filmov, ktore uz maju dej a oproti serii si ich dovolim hodnotit velmi kladne. Z hodnotenia vynechavam posledna dva filmy, ktore som este nevidel a mali by zdvihnut oponu nad ukoncenim, lebo nasleduju az za seriou. Uz spomeniem len hudbu, ktora je priemerna, ale v repertoari si urcite najdete veci, ktore z pocutia poznate. A posledna rada. Ak sa vam hore spominane serie zdali byt zdlhave a nudne, radsej Urusei Yatsura vynechajte, alebo aspon nepozerajte celu seriu naraz, ale skor pozvolne po par dieloch.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 16.04.2012     Anime: Ao no Exorcist

Pre niekoho, kto zacina s anime to moze byt dobry zaciatok, ale pre ludi, co uz maju kopec za sebou to bude skor priemer. Zaciatok je dobry, ale potom pride vela zbytocnych a malo zaujimavych dielov, potom sa stane nejaky zvrat a zase par zbytocnych dielov. Skratka prvotny potencial je postupom casu uduseni vo vsednosti a koniec namiesto dobreho pocitu vyvrcholenia je utopeny v sladkosti. Kresba obycajna (predtym som dopozeral Tenkuu no Escaflowne, takze asi nic by ma kresbou teraz nedokazalo uspokojit), hudba dobra, ale nie moj styl, postavy sa celkom dali, taktiez potencial sveta (hoci som nepochopil, ze je svet ludi a demonov a ludia pouzivaju boziu silu, ale ziaden bozi svet sa nespomina, tak odkial sa berie ta sila), ale dej bol slaby a celu seriu mali radsej skratit na 12 dielov.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 16.04.2012     Anime: Tenkuu no Escaflowne

Opakujem sa, ale anime starej skoly je to najlepsie. Uzasna kresba, uzasny dej, uzasne postavy a hudba. Konecne zase raz moja dusa zaplesala. Spojenie fantasy a sci-fi na vysokej urovni. Dej v jednej linii, ktory vas nepusti od obrazovky. Ostava len lutost, ze v poslednej dobe sa taketo kvalitne veci uz tak nevidia.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 15.05.2012     Anime: Ranma 1/2

Tychto prvych 18 dielov je najlepsich. Zvysok je dlhy a zbytocne sa natahuje bez vyraznych zmien. Ale pri tomto uvode som sa naozaj zabavil.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 27.05.2012     Anime: Working`!!

Pridam sa k druhej strane, prva seria bola lepsie. Ten prekvapivy pristup, ktory tvoril zaklad humoru v prvej serii je tu takmer umlcany a do popredia je snaha vytiahnut viac normalneho humoru, co mne osobne ako fanusikovi parodii vadilo. Tak isto romanticka cast je rozkuskovana a stale sa vlecie pomalym tempom, co zaveru skodi, lebo na zaver sa zvycajne ocakava nejake to vyvrcholenie. Skratka druha seria sa viac snazi obut do normalnosti, a to po prvej, velmi humornej, serii akosi nie je moj salok kavy.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 03.06.2012     Anime: Serial Experiments Lain

Skoda, ze mam uz GitS a celu teoriu okolo za sebou. Velmi rad by som porovnal stupen pochopenia pred a po GitS. Hodne veci mi davalo zmysel.. trochu som sa stratil az na predposlednych dvoch dieloch, ale to aspon okorenilo zazitok z tohto anime. Rozhodne je to hodnotne anime a pre kazdeho fanusika cyberpanku je nutnost si ho pozriet vidiet.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 28.06.2012     Anime: Cardcaptor Sakura

Jednoznacne klasika, ktoru musi kazdy vidiet. Kedze som na tom vyrastal, je to moja srdcovka a nedam na nu dopustit.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 13.07.2012     Anime: Final Fantasy VII: Advent Children

Ako sa hovori, paradna podivana. Neskutocna 3D animacia, dychvyrazajuce suboje, skvela hudba a prbeh na urovni. Ked som to videl prvy raz, vela som toho nepobral, ale priputalo ma to k myslienke, ze si musim zahrat hry z FF serie. V tom vidim iste minus filmu, lebo si z hry zobral vela informacii a ti, co hru nehrali sa v nebojovych scenach musia naozaj stracat. Ale za to ma to aj potesilo(kedze som hral hru), lebo sa vztahy pohli zase o kusok dalej a videl som starych znamych(hlavne tu blbu trojicu xD). Velmi potesilo pocut aj vitazne BGM priznacne pre FF hry..xD No, ostava uz len trpka myslienka, preco sa nerobi viac FF filmov.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 13.07.2012     Anime: Final Fantasy Unlimited

Hned na zaciatok musim poznamenat, ze ma kresba sklamala. Naozaj som cakal viac, hlavne po filmoch a hrach. Co ale pokazila kresba, napravil svet. Pribeh bol viac-menej rozpravkovy a urceny skor pre mladsie publilum, ale pod poklickou sa skryval narocny svet, presne ako sa od FF dalo dakat. Suboj zákonu a chaosu vo vnutornych sferach reprezentujuci vnutorny boj cloveka na pozadi cesty dvoch nevinnych deti, plnej prekazok, hadaniek a tajuplnosti. Jednotlive stvarnenia svetov priamo reprezentujuce ich zaradenie vo vojnou zmietanych sferach, postavy stretavajuce sa v bojoch so svojimi protikladmi a vsetko okorenene o zvlastnosti FF svetov ako napriklad Chocobo, GF-ka, magiu a BGM. Koniec koncov ma to potesilo, tak davam 8/10.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.07.2012     Anime: Sky Crawlers

Neviem, co chcel autor povedat, ale bezutesnost prazdneho zivota nesmrtelnych deti, ktorych zahmlene spomienky miznu v dialke vo svete vojny dvoch korporacii.. naozaj neviem, co tym autorm myslel, ale ludovo povedane, lepsie by som to neurobil ani ja. Naozaj som tam citil nieco z GitSu (a pes to veru nebol). Ziadna hra na hrdinov, srdcervuca romantika, ale skutocna bezutesnost vyplyvajuca z navrhu daneho sveta. A posledny suboj to len potvrdil. Skratka parada.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 14.08.2012     Anime: Kemono no Souja Erin

Serial vyslovene pre zacinajucich. Pomale tempo, citak, vyvoj postav, vela flashbackov... Lepsie ako priemer, ale akosi nezaujimave. Pre starych harcovnikov lehko citatelne a nudne zdlhave, ale pre milovnika styla urcite odporucam. Inak vrele odporucam sledovat v poradi Erin -> Juuni Kokki-> Seirei no Moribito.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8.75/10.00     Přidáno: 09.09.2012     Anime: Gintama

Hodnocení příběhu: 9/10.00

Tak toto nema pribeh.. len na objasnenie. Deli sa to na nesuviciace epizody a arky. Co sa tyka nesuvisiacich epizod, tak tam to bolo premenlive. Naproti tomu arkove diely, nech uz zacali akokolvek zvlastne alebo nezazivne, koncili s poriadnou shounen paradou. Osobne som sa na nesuviciacich dieloch zacal bavit az po Benisakura arku, dovtedy mi humor prisiel dost slaby, alebo presnejsie priliz zamerany na Japonskeho divaka, takze som jemnym naznakom vtipov malokedy pochopil. Dal by som 8 (hlavnu cast ale tvoria arky), ale 4. sezona sa mi zdala dost nevydarena, aj ked som sa uz smial skoro na kazdom diele, ale arky mi prisli slabie.

 

EDIT: Znova som si rozbehol tuto seriu a musim sa opravit. TOTO MA PRIBEH. Pri prvom zhliadnuti som ho nevidel, ale teraz, ked uz viem, kto je kto, tak pomaly zachytavam nejaku tu nitku pribehu. Mam pocit, ktory som zazival pri znovuzhliadnuti GitSu. Zabavam sa od prveho dielu a arky mi pridu ovela zaujimavejsie. A to az natoklo, ze si dovolim upravit svoje hodnotenie.

Hodnocení postav: 9/10.00

Aj tu musim pouzit cukor aj bic. Najprv cukor, presnejsie celkova roznorodost postav a ich vyvazenie. Ked Kagura alebo Shinpachi otrieskaju Ginovi hlavu o stol, tak vam nepride, ze by boli menejcenejsi ako hlavny hrdina, ako to byva pri inych shounenovkach. Rozdiel sa sice zvacsi pri arkovych epizodach, ale aj tak hraju dolezitu ulohu. Kazda postava ma svoju minulost a je mozne sa na nu pozriet z viac uhlov. Niektore si oblubite, ine zase az tak nie. Ale kazda je jedinecna. Teraz bic - postupom casu sa postavy nevyvijaju a rozdiel ich sily sa prehlbuje. Gin-san je stale a stale silnejsi, postupne odhaluje svoje pravidla, a ostatne postavy sa zdaju byt slabsie a slabsie, ale pritom sa od zaciatku nepohli ani o krok. Na konci mi vsetci pripadali ako krovie pre Gina, pricom na zaciatku s nim mohli superit.

Hodnocení hudby: 9/10.00

Hudba je velmi dobra. Hlavne som si oblubil blues a jazz temy.

Hodnocení kresby: 8/10.00

Kresba je tiez vcelku dobra. V postate sa nemeni od zaciatku, na rozdiel od inych dlhsich serii. Hodne cenzury (xD).

Celkové hodnocení: 8.75/10.00

Tak toto sa rozhodne tazko hodnoti. Na jednej strane, po prekusnuti uvodu, je to zabava a arkove diely stoja naozaj za to, na druhu stranu je prekerne narocne anime, kt. paroduje japonske tradicie a sucasny zivotny styl. Od jednoduchych slovnych hraciek, cez parodovanie televiznych programov, seiyuu a studii, az po toaletny humor. Uprimne mozem povedat, ze som rad, ze som pochopil aspon polovicu vtipov a zasmial som sa. Rozhodne by som to neoodporucil zaciatocnikom, alebo ich to nemusi kvoli zameraniu humoru bavit.

 

EDIT: Treba si to pozriet este raz po dokonceni vsetkych serii. Uvidite veci v uplne inom svetle.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 05.10.2012     Anime: Byousoku 5 Centimeter

Asi prave preto, ze citaky velmi neoblubujem, ma toto naozaj dostalo. Skoncil som s hlbokou depkou a chutou rozbit cely svet. Uz to nechcem v zivote vidiet. Druhy najlepsi citak, co som kedy videl. (Uprimne, zvycajne rozmyslam nad bezmocnostou hlavnej postavy, co by som urobil ja atd. Ale tu som nemal priestor. Jedine, co mi ostalo bolo, ze som citil vlastnu bezmocnost nad tym, ze nemozem nic zmenit. Bol to diametralne inaksi pocit, nez aky som doteraz stretaval. Podobne som sa citil aj pri Mononoke Hime. Nieco, co dokaze so mnou pohnut, si naozaj cenim a toto bol ten pripad.)

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 17.10.2012     Anime: Mujin Wakusei Survive

Z mojho pohladu vcelku surrealisticky survival, skor urceny pre mladsie publikum. Nadlahcenejsi dej spolu s vyraznejsou kresbou tvoria dobru kombinaciu, ale niektore pasaze boli priliz vzdialene od predstavy survival stylu. Taktiez mi vadili fyzikalne zakony, kde sa ich niekde snazili striktne dodrzat alebo presne vysvetlit, ale inde ich nechali nepovsimnute a dana scena tak pre mna vyzerala neprirodzene.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 2/10.00     Přidáno: 29.10.2012     Anime: Toaru Majutsu no Index II

Ako pokracovanie sa mi to zdalo byt ovela temnejsie ako predchadzajuca seria, co ma trochu mrzelo. Sice sa to snazili vykompenzovat ecchi scenami, ale to na mna velmi nezabera. Normalne by som to hodnotil takym vyssim priemerom, ale jednu vec az nenormalne prehnali, za co strham skoro vsetky body... a to HOLKY SA NEBIJU!!!

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 12.11.2012     Anime: Kimi ni Todoke 2nd Season

Konecne po dlhom case anime, vdaka ktoremu som zabuol pozriet nedelnajsi diel One Piece. Dalsia vec, ktora ma prekvapila, bola relativna dlzka dielu, ktora sa v mojom podani vysplhala na 40 minut, aj ked ma len 20 minut. Neviem, ako to dokazali, ale aspon som si to poriadne uzil. Postavy sa mi rozhodne pacili - Sawako a jej uzasna jednostranna analyticka mysel bez naznaku sobeckosti (skoda, ze takyto vzor v realite neexistuje) a Kazeyama, hoci mi niekedy pripadal ako vypadnuti z yaoi, ale predsa len mu to davalo ludskejsi rozmer. Musim vychvalit aj deformacie, ktore akoby mali zmysel a ukazovali nam nieco podvedome. Ci uz to bola nahoda, alebo zamer, mne sa to pacilo. Hudba pekne podfarbovala atmofseru a tam, kde nebola, krasne vyzdvihovala to, co mala. Dokonca som si OP a ED rad zopakoval. Taktiez krasna bola velmi prijemna, tesim sa na FullHD. Zabavil som sa, potesilo ma to a krasne som stravil svoj volny cas. Co uz dodat, len ze sa tesim, az si to cele niekedy pozriem znovu.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 16.11.2012     Anime: Kill Me Baby

Asi najsadistickejsie anime, co som kedy videl. Vcelku dobre som sa zabavil, len mi vadilo vyvazenie postav. Mohlo byt viac scen, kde vyhrala Oribe nad Sonyou.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 18.11.2012     Anime: Gokudou-kun Man`yuuki

Tak toto mi pripomenulo Terry Pratchetta a jeho pribehy z Plochozeme, uz chybal len Dvojkvietok..xDD Urcite sa tu naskyta porovnanie s Slayers.. kde postava Gokuda rozhodne predci Linu, takeho parchanta len tak neuvidite.. ale Slayersi zase ponukaju epickejsie finale. Rozhodne som sa zabavil, kresba stara skola, tam nemam co vytknut (tak pekne holky v novych anime nie su), hudba tiez usla (prvy ED mam uz ako budicek), rozdelenie na viac pribehovych celkov bol tiez dobry napad. Chybal mi len ten Dvojkvietok, davam 9/10.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 18.11.2012     Anime: Ippatsu Kikimusume

Final Destination, Darwinove ceny... kam sa hrabu na Kunyan. Ak pride koniec sveta, preziju len svaby a Kunyan, ktora ich zachrani. Rozhodne 10 za originalitu.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 10.12.2012     Anime: Gosick

Tak neviem, ci som to nejako nepochopil, alebo to bolo naozaj take nemastne-neslane. Dve hlavne postavy: Kujo - neuveritelne nudny a Victorica - gothic loli "hrajuca sa na detektiva", pricom pri jej vykone som naozaj musel prehodnotit nazor na temu ghotick loli. V prvej polovici sa nam snazilo anime ukazat brilantnu mysel Victorici a trochu takeho fasistickeho myslenia o tvorbe nadradenej rasy.. no tu musim poznamenat, ze subezne sledujem Detectiva Conana a Victorica mu nesiaha ani po pas. Dokonca aj mne sa nepodarilo vyriesit uplne len jediny pripad a to presnejsie spojeny s Leviathanom, ostatne boli naozaj hracky a nad vrazdou kralovnej(co mal byt asi ten najtazsi) som sa len smial. Ak mala byt Victorica nadradeny clovek, tak potom je Conan asi boh, lebo s nim mam obcas naozaj problem drzat krok. V druhej polovici sa uz zacalo sem-tam nieco diat, ale v podstate nuda az skoro do konca. Predposleny diel bol ako vystrihnuty z Dies Irae a v poslednom som konecne zahliadol urcity potencial, ale este aj teraz cakam na akysi True Ending, ktory by to zakoncil predsa len trochu zivsie. Plus mozem dat za kresbu, prvy ending, snahu o detektivne zapletky spojene s dobovym okultizmom a mylnou myslienkou o nadradenej rase a celkovy dej-dejovu liniu. Minus davam za charakteri, znovu za detektivne zapletky, lebo sa ich snazili vykreslit priliz skutocne (tu narazam na porovnanie s Conanom) a tiez aj dej vzhladom na charakteri- s inymi charaktermi by to bolo urcite ovela zaujimavejsie. Celkovo podpriemer.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.12.2012     Anime: Sora no Otoshimono

No, necakal som od tohto vela, a to som aj dostal. Pribeh skoro ziaden, len taky polahky, aby sa nepovedalo a humor, sice som sa obcas zasmial, ale jedine na com som sa naozaj s chuti zasmial boli lietajuce nohavicky. Tomoki bol riadny uchyl, ale chybal mu akysi vnutorny doraz, co sa nasledne odrazalo aj v scenkach a Ikaros - nemastna/neslana povabu nepridala. Celkovo taky priemer...

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 2/10.00     Přidáno: 20.02.2013     Anime: Avenger

Prve anime, ktoremu som nepochopil. Nemam sajnu o co tam slo. Som rad, ze som to vobec dopozeral. 2 body za Volka, nic viac.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 28.02.2013     Anime: Slap Up Party: Arad Senki

Tak toto bolo zatial najhorsie RPG anime, co som videl. Pribeh nic moc, prilis zdlhavy a ten zaver som nejako nepobral. Postavy a situacie, hoc zaujimave, mohli rozhodne lepsie urobit. Vtipne scenky boli vrhane ako blesky, len blik a hotovo. Rozhone to na mne zanechalo zly dojem. A o zaporakoch ani nehovorim. Cele to bolo prilis nekonzistentne a slabe.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 04.03.2013     Anime: Black Lagoon: Roberta`s Blood Trail

Rock konecne ukazal, ze ma gule a prestal balancovat na tej nekonecnej plani nazyvanej tenka hranica medzi dobrom a zlom. Pochopil, ze ak chce uskutocnit svoje vlastne zamery, hrat vysoku hru a prezit v Roanapure, musi dat ostatnym pocitit ich vlastnu medicinu. Hrdina nemusi byt len rytier v ziarivej zbroji. Ved ako sa hovori: "Zachranca jedneho zivota je viac ako pokoritel celeho mesta". No, ostava nam uz len cakat, kym nam autor neponukne dalsiu knihu na sfilmovanie.

A v skratke: dej 10, kresba 10, hudba 10, postavy 10.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 05.03.2013     Anime: Shiki

Tak z jednej strany je toto velmi dobre anime, ale z druhej strany malo plno much. Bohuzial som zatazeny na tu druhu stranu, takze moje hodnotenie nebude zrovna najvysise. Najhorsie si zliznu postavy, lebo ma stvali. Uz prvu postavu som si zelal mrtvu, bohuzial obzivla a pila mi nervy dalej. S ostatnymi to bolo vacsinou podobne. Sice sa na chvilu objavili svetle zablesky, ale aj tie sa nejako stracali v zakutiach deja. O upirej princeznicke radsej pomlcim (este by som urazil Horo). Jediny stabilny bol doktor. Dalej si to zlizne dej. Na jednej strane krvilacny upiri a na druhej obycajny ludia. Prilis klasicky zapletka a prilis klasicky koniec. Nemam rad, ked su upiri vykresleni ako krvilacne potvory a uz hlavne nie, ked tak nie je vykresleny len jeden jedinec, ale takmer cele stado. Osobne verim v "Cena za zivot je zivot." (zivot tu nemusi znamenat len smrt) a toto anime sa toho vobec nedrzalo. Sice som to ocakaval, ale nie v takejto mierke. Taktiez mi chybala myslienka nejakeho dovodu, cielu alebo hlavnej myslienky. Vsetko sa to utapalo v sobeckosti malej holky, sice nevedno kolko rocnej upirky, ale aj tak stale decku. Kresba bola velmi dobra, za to rozhodne plus a skvele dokreslovala atmosferu, ktora tiez stala za to.

Na zaver uz len, ze by som toto rozhodne doporucil novackom, lebo ti si az tak neuvedomuju rozne zakutia anime, a toto ich moze vcelku sokovat (Elfen Lied je ale aj tak lepsia volba) ale pre mna to bola zasa len show, ktora sa snazi nastolit otazky a odpovede do ludskej psychiky chapania problemu smrti a nesmrtelnosti a vyrovnavania sa so zlom. Bohuzial vacsinu z toho si v praxi nemozeme overit, hoci by ma tiez zaujimalo, ci by zastavenie vyvoja u dietata sposobilo aj zastavenie rozvyjania schopnosti pochopenia a socialneho citenia.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 26.03.2013     Anime: Seikimatsu Occult Gakuin

Zrovna som dopozeral Harryho Pottera, co ma prinutilo spomenut si na jeho koniec a tak ma napadlo, ze si pozriem nieco okultisticke z druhej strany. Mohol som si vybrat lepsie, ale zase najhorsie to nebolo. V uvode ma dej zaujal, v strede to bolo take nemastne-neslane, ale koniec sa vydaril. Cely serial sa polahky dotyka tem ocultizmu, mystiky (musim povedat, ze pouzitie Chupakabry namiesto upirov, vcelku prekvapilo) a cestovania casom, ale nicomu sa nevenuje hlbsie, co ma za nasledok nejasosti, ale zaroven ponechava dost priestoru, aby som nemusel namietat, ze urobili nejaku zasadnu chybu. V podstate len vyuzili zakladne myslienky, proti ktorym nemoze nik namietat, lebo v sucasnosti nie je mozne dokazat, ci su prave alebo nie. V zavere sa uz ale nechali trochu uniest, ale to k vyvrcholeniu patri a zaverecne boje som si uzil. A kritizovany zaver bolo presne to, co som si predstavoval. Takto sa maju zakoncovat veci. Nie ako Harry Potter (osobne verim, ze mal na konci stratit svoje schopnosti).

Kresba bola taka.. pozadia boli pekne, ale postavy dost jednoduche. Priliz to nemam v oblube. Ale vyrazy sa mi pacili, aspon som sa zasmial. Postavy tiez boli dobre spravene, az na holku s okuliarmi, ta mi liezla na nervy. Vcelku horna polovica priemeru.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 02.04.2013     Anime: Denpa Onna to Seishun Otoko

Dva krat som u tohoto zaspal. Jednak kvoli absencii pribehu, jednak kvoli akejsi dokonalosti vsetkeho. Postavy sa javia byt dokonale, rozhovory su dokonale, cela atmosfera je dokonala. Bohuzial v ludskej prirodzenosti je zakorenene pochybovat o dokonalosti a skor nez ju mat, hladat ju. Prave toto bol u mna hlavny kamen urazu. Jedine, co narusilo dokonalost, bol posledny diel, kedy sa vynorila otazka, ci verit alebo neverit vzhladom k udalostiam (o com asi bolo aj cele anime)a co sa mne najviac pozdavalo. Kresba bola vynikajuca, niekedy az moc. Postavy vcelku vadili. Prilis afektovane spravanie mi nevyhovovalo. Hudba bola vcelu prijemna. Dal by som 7,5, ale kedze Maekawa vytvorila pravidlo, pojdem natentoraz podla nej, takze 7.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 12.05.2013     Anime: Tentai Senshi Sunred 2

Anime o tom, ako deliquentske, socialne neprisposobive dobro tyranizuje diabolsku organizaciu snaziacu sa pomocou priatelskych vztahov, spoluzitia medzi monstrami a ludmi a dodrzovania mravnych, etickych a spolocenskych zakonov ovladnut svet. No, skvelo som sa zabavil. Na prvy pohlad do nevyzera na nic moc, ale ak mate radi parodie a velku davku stupidity, tak siahnite po tomto.

    Přidal: Gurthfin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 05.11.2013     Anime: Sunabouzu

K dvojke najvacsich parchantov - Lina Inverse a Gokudo Yuucot Kikansky mozem pripisat dalsie meno - Mizuno Kanta aka Sunabouzu. Nastastie som si tejto podobnosti vsimol, takze som vedel, co mam ocakavat a preto som si toto vcelku uzil. Nejaky ten krocik k dokonalosti Slayersov alebo Gokuda tomu chybal, ale aspon ma potesil zaver. Odporucam vsetkym, co maju radi zapornych hlavnych hrdinov.