akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Anime: 10476
  • Uživatelů: 28854
  • Hostů: 181

Hodnocení anime od uživatele Anjin

Datum Abecedně Hodnocení
1  

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 30.01.2018     Anime: Shoujo Shuumatsu Ryokou

Dost „samorostlé" anime, se svou vlastní poetikou i tempem. Ovšem, když si odmyslíme docela efektní podprahové zobrazení totálního rozkladu civilizace, dostaneme prostinký příběh, který se sice snaží sem nastolovat hlubší otázky, ale odpovědi na ně jsou banální, nebo prostě vyloženě hloupé, stejně jako samotný konec. Sice by to mohlo posílit celkový obraz naprostého zmaru, ale pokud to tak opravdu je, je to sázka na už předem vyhranou hru, která ale drží celek až příliš při zemi.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 2/10.00     Přidáno: 30.01.2018     Anime: Fate/Grand Order: Moonlight/Lostroom

Epilog k příběhu, u něhož jsem viděl jen a pouze samotný začátek. Nic víc, nic míň.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.02.2018     Anime: Nanatsu no Taizai: Seisen no Shirushi

Tak takhle nějak by měli vypadat výplňové díly. Navíc se ani nedá říct, že by příběh nepokračoval, byť, jak ostatně i název napovídá, jde zatím jen o předzvěst.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.02.2018     Anime: Nanatsu no Taizai (2015)

Anime, kterému v podstatě nemám co vytknout, tím spíš, že osobně jsem byl velice příjemně překvapen. Snad jenom dost velkou nedotaženost, kteroužto výtku si ale teď nechám pro sebe, vzhledem k už běžící mu pokračování.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 27.02.2018     Anime: Tokyo Ghoul

Člověk, který chce nabušené borce od začátku až do konce, kteří budou během prolévání potoků krve likvidovat všechny hnusné oponenty, tak ten je tady špatně. Krve tu stříká sice docela dost, ale tohle anime je spíš o pomalém budování vztahů a sžívání se nově příchozího s krutým a temným světem, do kterého byl vržen. Tedy, asi by to tak mělo být, kdyby se pořád něco nedělo a příběh neuháněl zběsile vpřed.

Ale musím říct, že s každým dalším shlédnutím dokážu víc a víc ocenit temnou atmosféru, která i přes nadějný začátek směřuje ke katastrofě, i postavy, které vůbec nejsou ploché a navíc nám je rozvijí i další série, takže tím v zásadě série nijak netrpí.

Vzhledem k místnímu hodnocení, které je podle mě silně podstřelené, i k některým jiným "perlám", které jsem viděl, nemohu dát jiné číslo.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 28.02.2018     Anime: OVA Tokyo Ghoul

Těžko hodnotit jedním číslem dva naprosto rozdílné díly. V jednom se nám ukázalo několik povědomých postav (přesněji mám pocit že dvě, z nichž jedna je pořád stejná, a druhá tehdy ještě "normální") a představil se nám Arima, o kterém ještě uslyšíme. No jako uzavřený díl docela dobré, ale jediný efekt je, že mě dotyčný začal dosti vadit. 

Druhý díl nám ukazuje našeho (ne)oblíbeného šílence v obvyklé poloze, tj. stravujícího se za zvuků Dvořákovi Novosvětské, za neobvyklé situace, a sice jak si udělá, pochopitelně ne úplně normální, kamarádku. 

Celkově řečeno, docela zábavné, a zkrátilo to čekání na další sérii, ale to je asi tak všechno, co se o tom dá říct pozitivního. A hlavní účel, tedy nějakým způsobem nám představit nové postavy, to jakž takž naplnilo. Zároveň ale za mě tu nebylo nic vyloženě iritujícího.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 1/10.00     Přidáno: 28.02.2018     Anime: Diabolik Lovers

Po hodně dlouhou dobu nejhorší anime, co jsem viděl celé. Naprosto ztracené tři hodiny života. Proč jsem se na to tedy díval celé? Prostě jsem nemohl uvěřit, že lze udělat dvanáct čtvrthodinových dílů absolutně o ničem. Což je taky jediná kvalita, kterou jsem ochoten tomu přiznat. Tedy, že mě to svoji zbytečností dokázalo udržet.

Už je to zhruba pět let, ale pořád si pamatuji ten pocit marnosti.

 

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 04.03.2018     Anime: Tokyo Ghoul Root A

Hodnocení příběhu: 10/10.00

Jednoduše řečeno, děj je poněkud odlišný od první série, což je ale vzhledem k jejímu závěru logické. Zatímco v jedničce jsme byli uvedeni do světa ghulů, ve kterém je postupně ničena snaha hlavního hrdiny a jeho společníků o v zásadě mírové soužití s většinovou společností, tady se Kaneki rozhodl zvolit jiný postup. A teď můžeme přemýšlet, jestli je to dobře nebo špatně. Protože jeho kroky, spolu se zbytkem Aogiri, jsou pochopitelné, ale v konečném důsledku zasáhnou i ty které chtěl chránit. 

Do jisté míry je tak dvojka docela podobná jedničce. Jistě, už to není jakoby uzavřená komunita Anteiku, která je pod tlakem okolního světa. Teď už víme, že na frontové linii jsou všichni. Jistě, stále ještě tu přetrvává určitá idylka první série (znovuotevření kavárny na samotném začátku) a my spolu s Kanekim uvažujeme, jestli by se to třeba nemohlo vrátit. Ale na druhé straně jsme konfrontováni s bojovými scénami v Aogiri, které nás spolu s pracující CCG dovedou k tragickému vyvrcholení.

Oproti první sérii, kde byl v podstatě každý díl našlapaný a zběsile uháněl v před, tady se boj střídá s pomalými místy, kdy se můžeme zastavit a zamyslet se a stejně jako seriál se podívat na situaci s různých úhlů pohledu. Což kvituji s povděkem, a možná to v mých očích je jeden z aspektů, který překonává první sérii. Ale propříště by asi bylo vhodnější, pokud to chtějí udělat stejně, aby to dostalo větší dílovou dotaci, protože takhle příběhu hrozí nežádoucí rozmělnění.

Hodnocení postav: 10/10.00

Pokud kvalita příběhu je v zásadě srovnatelná se sérií první, tady dvojka kraluje. Ano, zapojilo se dost nových postav, zejména z CCG, a i když u většiny nepronikneme příliš hluboko, náš obraz je tak plastičtější. Zajímavý je zejména poněkud komplikovaný vztah Amona a Akiry. 

Pozitivní je i to, že zatímco v první sérii působila Toka většinu času jako ublížená vzteklá holka, tady se podařilo slušně rozvést náznaky jejích hlubších pocitů. Pod kůži se dostaneme trochu víc i ostatním před tím upozaděným ghulům, zejména Yoshimurovi.

Pokud bych měl říct opravdu nějakou slabinu, pak by to byl Kaneki. Ten sice prošel určitou proměnou (a popravdě je o dost zajímavější), ale stále vede poměrně velký vnitřní boj, který ho přivede i k pár podivným akcím. Celkově ale, až na samotný závěr, nemá zase tolik času. Ale nemůžu říct, že by mi to nějak zvlášť vadilo, protože podle mě to tam někde je, nevyřčené pod povrchem. 

Hodnocení hudby: 10/10.00

Zatímco v první sérii byl dobrý OP, ale za to nemožný ED, tady dochází k posunu. OP nedosahuje sice kvalit svého předchůdce, byť ani není špatný, ending, Kisetsu wa Tsugitsugi Shindeiku od Amazarashi, je naprosto famózní a určitě aspiruje na jedn z nejlepších, co jsem kdy slyšel. Možná vůbec nejlepší.

Hodnocení kresby: 10/10.00

V zásadě stejná jako první série, což je jen dobře. Každopádně nevidím důvod, proč tím kazit hodnocení.

Celkové hodnocení: 10/10.00

Možná jsem poněkud ovlivněný nostalgií, nebo naopak nedočkavým očekáváním nové série, ale v zásadě je to důstojný nástupce první série. Jistě, je poněkud jiný. Ale to je vzhledem k vývoji dobře a je to naprosto logické. To, co bylo v jedničce pouze načrtnuté, zde se nám krásně rozrůstá. Samozřejmě by bylo záhodno, aby se pro další sérii tvůrci zase posunuli dál, ale za mě u téhle série naprostá spokojenost.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 14.03.2018     Anime: Shingeki no Kyojin Season 2

Ale ano, rozhodně je to důstojný nástupce první série. Co se týče přidané hodnoty, tak lze rozhodně vyzdvihnout hudbu, když OP je tradičně nářez, a dokonce předstihuje i Guren no Yumija, ale tentokrát si daly záležet i na ED, u kterého hudba skvěle doplňuje lehce depresivní obrázky.

No a teď trochu kritiky. V první půlce nám úplně odsunuly dozadu nejen hlavní postavy, ale i každého, kdo byl v první sérii trochu důležitější. Takže hlavní postavou se nám asi stala Ymir, které sekundují Christa a Reiner s Bertholdem, což já bohužel nemůžu ocenit. Druhá část se to snaží trochu zachránit, Eren dostává víc prostoru a Mikasa ukáže úžasně vražedný výraz, ale pořád jako by to nebyl jejich příběh, ale někoho jiného. Je tedy pravda, že poslední díl (resp. dva díly) to dost zachraňují, ale bohužel to nestačí, a Eren takhle jenom víc vypadá jako mimořádně silný budižkničemu. 

Problém č. 2 je, a souvisí to s předchozím, způsob vyprávěním. To, že bez jakékoliv přípravy jsme začali sledovat postavy, které toho zjevně vědí víc než my (i než ostatní postavy) vyvolává trochu tlak na to, abychom mohli skrze ně sledovat příběh, a zase se nedozvěděli moc. Není divu, že i samotný Rainer je z toho zmatený a občas říká nesmysly. A co teprve Eren...

Obecně, tyhle zápory by se asi daly odbourat, kdyby to mělo stejně dílů jako první série. Bohužel nemá, tak musím dát 8, a vyjádřit naději, že v trojce to půjde zase nahoru.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.03.2018     Anime: Fullmetal Panic!

Hodnocení příběhu: 10/10.00

Tohle bylo sedmé anime, co jsem viděl, a ještě teď si pamatuji, jak mě to uchvátilo. Humor, láska, akce, napětí, nesmrtelný nepřítel, to všechno tady je, ideálně dávkované. Prostě příběh jak má být.

Hodnocení postav: 10/10.00

Asi to samé co u příběhu. Všechny charaktery do sebe zapadají, jak skládačka.

Hodnocení hudby: 10/10.00

Určitě jeden z nejhezčích openingů, co znám. Ani ED není špatný, ale Tomorow je prostě top. Jinak, ostatní hudba je výrazná spíš méně, než více, ale celkově dobře podbarvuje příběh.

Hodnocení kresby: 10/10.00

Z dnešního pohledu už trochu starší záležitost, ale stylová sama o sobě. Koneckonců proč ne? V porovnání s některými dnešními počítačovými zázraky...

Celkové hodnocení: 10/10.00

Už je tomu pomalu pět let, co jsem to viděl poprvé, a také zatím jediné, které jsem viděl třikrát. Sám pro sebe vím, že to rozhodně není náhoda.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 02.04.2018     Anime: Fullmetal Panic? Fumoffu

Jeden z nejzábavnějších kousků, který jsem kdy viděl. Už třikrát, a stejně se u toho pořád směju. Jistě, už ne tolik co poprvé, ale pořád. Spousta výborných scének, za všechny vzpomeňme Sagarův ,,lov na slečny", které přitom ale nijak vyloženě neparodují, pokud se to tak dá říct, charaktery, ale spíš je rozvádí v duchu původní série (byť jednostranně), od které to vhodně odděluje sérii druhou.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 04.04.2018     Anime: Fullmetal Panic! The Second Raid

Humor nám trochu ustoupil (koneckonců dostal dost prostoru ve Fumoffu) a tahle série je o poznání temnější. Jinek je ale vše při starém a postavy se nám krásně posouvají. Uvidíme, co přinese nová série.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 04.04.2018     Anime: Kokkoku

Pokud má 12-dílné anime být dobré, musí šlapat jak hodinky. Kvalitní téma, zajímavý vývoj příběhu, silné postavy. Bohužel, Kokkoku zůstalo někde uprostřed cesty. Začíná dobře, neotřelým tématem, s hlavní postavou docela sympaticky obyčejnou. Naneštěstí po nějakém čtvrtém dílu tvůrcům ujela ruka, a až příliš akce začalo válcovat všechno ostatní, včetně vnitřní hloubky charakterů. Ne že by to potom nestálo za nic, ale prostě už se tam nevešlo to, co tam být mohlo. A konec? Sice pěkný, ale ukázkový deus ex machina. Takže lehký nadprůměr, za ty neotřelé motivy.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 04.04.2018     Anime: Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku

Tak pro změnu harémovka, která snad ani harémovkou není. To je docela positivní, ale na zajímavé anime je potřeba něco víc, než jen deset dílů postupného nabírání holek.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 04.04.2018     Anime: Dagashi Kashi 2

Tak nakonec musím s překvapením konstatovat, že se jedná o docela vážné anime. Zatímco první série mi přišla spíš jako parodie na reklamu na cukrátka, tady rozhodně neubylo humoru (spíš naopak), ale už to má nějaký příběh. A dokonce i ta Hotaru už není jenom ten šílený přízrak, ale taky trochu i člověk.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 06.04.2018     Anime: Killing Bites

Anime, které se s tím prostě moc nemaže. Bojovka par exellance, kde stříkají gejzíry krve a vzduchem létají kusy těl ( i když v konečném důsledku tu není zas tak moc mrtvol, jak by se mohlo zdát). Postavy většinou ploché, příběh se nejvíc projevuje na začátku a na konci, a vlastně se toho zas tak moc nestane. Z toho (i z jiných důvodů) by druhá série mohla být víc než přínosem.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 06.04.2018     Anime: Overlord II

Abych se přiznal, mně první série zas tak nenadchla. Ani nevím proč. Asi mi vadil všemocný hlavní hrdina, který všechny poráží lusknutím prstu, a přesto si hraje na obyčejného dobrodruha. 

Ve druhé sérii je to sice také, ale ne v takové míře, a navíc už jsem si zvykl. K dobru přidávám i to, že větší prostor dostaly jiné postavy (a nemyslím tím ty ještěry, jejich prostor byl až zbytečný). A ano, musím souhlasit s kolegou, nejlepší část je Sebas a Tuare, k čemuž bych přidal ještě scénu, při které se Albedo (jinak v sérii minimálně) projeví... jinak.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 06.04.2018     Anime: Hakata Tonkotsu Ramens

Docela originální mafiánské anime, které neurazí. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak by to byl hlavně chytlavý OP.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 07.04.2018     Anime: Mahou Tsukai no Yome

Jen s velice těžkým srdcem tomu dávám tohle hodnocení. Protože tohle anime je opravdu krásné. Tedy kresbou, hudbou a fantaskně-mytologickým světem. Opravdu, krásné je opravdu slovo které výše uvedené vystihuje.

V čem je problém? Samozřejmě postavách a příběhu. Tedy, ne tak úplně, vedlejší postavy jsou většinou dobré, třeba Lindow dokonce dost, a příběh taky první polovinu plynul docela dobře. Ale celé to hapruje na hlavních dvou postavách. Jejich vztah prochází určitou proměnou, ale celá proměna je jednak nevýrazná (skoro možná je tam až násilně, rozhodně tomu chybí určitá jiskra) a navíc je to celé zmatené. Chise navíc často přemýšlí naprosto nelogicky a její úvahy prostě nedávají smysl nebo řeší podružnosti. Elias se zase tváří jako tvrďák, ale ve skutečnosti je dost nevyrovnaný a jeho vztah s Chise se mi jeví až nezdravě. 

A bohužel, čím víc anime spěje ke konci, a je tu snaha víc tlačit na pilu, tak se negativa projevují. Takže Carthaphius, nejdřív padouch non plus ultra, se nám nakonec nevyjeví jako postava tragická, což asi bylo snahou, a vzhledem k pověsti o něm je to logické, ale jako ufňukané děcko. A konec, ten byl zajisté "velkolepý." 

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 07.04.2018     Anime: Mahou Tsukai no Yome: Hoshi Matsu Hito

Retrospektivním pohledem musím říct, že jako prequel pro hlavní sérii je to ideální, a obstojí to i jako příběh sám o sobě, byť ten svět je pro nás ještě cizí.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 08.04.2018     Anime: Garo: Vanishing Line

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Sice se jedná jen o velice volné pokračování, ale není to špatné. Taková akční road-movie, která spíš než na hlubší příběh sází na efekt, ale pobaví a nějaké vyložené lapsy tu také nejsou.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 09.04.2018     Anime: Fate/Extra: Last Encore

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla.

Tahle hra už nikoho nezajímá. Vlastně už dost možná není ani nikdo, kdo by se díval, a není už ani nikdo, kdo by hrál. Snad jen temné stíny dávno padlých pánů, lapené v rozpadajícím se systému a odsouzené k nekonečnému boji.

Tak nějak by mohl znít stručná anotace. Tohle je trochu jiné kafe než Apocrypha. I tam šlo sice o trochu jiné Fate, ale v podstatě se pořád hrálo podle stejných pravidel. Tady už žádné pravidla nejsou. Vlastně každý další díl, každá další úroveň je umně vystavěnou destrukcí všeho toho, co jsme věděli.

Celkově vzato by se vlastně mohlo jednat o docela efektní umíráček celé série Fate. Tam kde dřív byla jasná linka, teď jsou jen nezřetelné obrysy zapomenuté konstrukce. Jako kdyby sami tvůrci už nedokázali stvořit novou obměnu příběhu, rozhodli se, že v jeho novém vyprávění rozbijí vše, co jsme dosud viděli (byť zdařilým předskokanem je jim už Grand Order). A přece, jako kdyby v samotném závěru vykoukl paprsek naděje, že vztah pána a služebníka stále, i na konci časů války o Grál, přetrval. Bohužel, série je prozatím neukončená.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 13.04.2018     Anime: Violet Evergarden

Ne, tady asi není opravdu potřeba se nějak moc rozepisovat. Jedním slovem... dokonalé.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 23.05.2018     Anime: No Game No Life: Zero

Upřímně řečeno, samo o sobě by to opravdu za moc nestálo. Nicméně jako prolog k seriálu, který osobně považuji za tak trochu přeceňovanou pitomost, v tom nacházím určité povzbuzení. Ano, je to klišé. Ano, pokud se někomu zdálo, že seriál byl oslepující barevnou orgií, tak tady je to stejné. Ale příběh je podstatně drsnější a jaksi lidsky pochopitelnější. A to je jeho hlavní deviza.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 26.05.2018     Anime: Code:Realize - Sousei no Himegimi

Stylem i vizualizací jakoby z oka vypadlo Nornu, nicméně zde je o něco zajímavější příběh.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 09.01.2019     Anime: Tokyo Ghoul:Re (2018)

Hodnocení bylo přidáno před dokončením díla. Co se to z Tokyo Ghoul stalo? Anime, které začínalo s perfektní grafikou, drásavou atmosférou, pochmurným příběhem a pomalým vývojem skončilo takhle. Krůček po krůčku, sérii po sérii, šlo dolů.
To, že se příběh ve druhé sérii začal rozpadat do příběhů mnoha vedlejších, by sedalo snést, pakliže by to byl jen vyprávěcí postup. Ale ono to nakonec bylo to, co především táhlo TG dolů.
Snaha ukončit dějové linky vedla k až příliš velké zkratkovitosti děje a nelogičnostem, resp. zmatenosti v chodu příběhu. Postavy prostě odehrávají svůj part, aniž by v tom byla ta síla (snad až na jednu, dvě scény), která upoutala na začátku. A co se tedy týče závěrečného vysvětlení, ono zásadní proč, tak škoda mluvit.
K dobru téhle sérii připočíst snad jen úder na strunu nostalgie a to, že to dopadlo tak, jak dopadlo.

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 09.01.2019     Anime: Grand Blue

Smál jsem se od začátku až do konce. No, prostě divočina...

    Přidal: Anjin     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 09.01.2019     Anime: Angolmois: Genkou Kassenki

Nebylo to špatné. To vůbec ne. Téma dobré, jen by to opravdu chtělo solidnější zakončení, a určitě víc dílů. Postavy nebyli špatné, jen se jim za té neustálé akce člověk nedostane příliš pod kůži. Na druhé straně, je to pochopitelné, protože boje na Tsushimě opravdu trvaly jen pár dní...