akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Anime: 11071
  • Uživatelů: 33599
  • Hostů: 217 + 95

Hodnocení anime

<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >   »

Anime
Přidal
Hodnocení
Datum
Gintama (2014) Mia777L 7/10 12345678910 26.12.2019

   »    Tak z celkové Gintamy je tohle Ovíčko nejslabší odvar :) Nebylo to špatné, člověk se i zasmál, ale nemělo to ten správný drift, na který jsme tak zvyklí :) I přesto zůstanu tomuhle anime věrnou divačkou :)

Dr. Stone Sagittarius 9/10 12345678910 26.12.2019

   »    O tomto anime/manze jsem vubec nic nevedel. Videl jsem akorat sem tam nejaky cover (vypadal zajimave). Tak jsem si pustil prvni dil a byl jsem neskutecne vtahnut do hlavni myslenky. Takhle originalni namet jsem dlouho nevidel. Do toho me jeste nadchla hudba, animace, postavy, typ a prezentace humoru. Ve spouste momentech se pribeh nebere zas tolik vazne a hazi jeden vtip za druhym. Hodne vtipu je udelano i vizualne (styl kresby) coz je proste bomba. Do ted nezapomenu scenu u pece :D Pripominalo mi to Fullmetal Alechemist Brotherhood. 1/4 anime vyborna. Pak se presouvame do nove lokace 2/4 ktera ve svem zacatku je take paradni. Pak (souboj) ale bohuzel zacne anime trochu "nudit" protoze jakoby zacne zpomalovat. Nejsem si jisty jestli to nebylo dano tim ze autori potreboval urceny pocet pribehu/arků dotahnout do te 24 epizodni delky ale proste uz to neni tak intenzivni jako pred tim. 3/4 je zakoncena neskutecne. Kdyz se dozvime veci z minulosti. To byla hodne silna davka emoci. No a...

Yakusoku no Neverland Malcolm 9/10 12345678910 26.12.2019

   »    Super napínavé až do konce. Už jen počkat na další pokračování.

Dr. Stone Malcolm 10/10 12345678910 26.12.2019

   »    Moc jsem od toho nečekal, ale musím uznat, že mě to na počátku chytlo a do konce už nepustilo. Kolikrát jsem se až málem udusil smíchy. Za mě jedno z nejlepších anime za minimálně poslední rok.

Dr. Stone kolmo 6/10 12345678910 26.12.2019

   »    Na jednu stranu docela zajímavé, na stranu druhou je tohle anime plné blbostí, nelogiky a absurdit(od šonen jsem to ale víceméně mohl čekat). Například fakt, že pro hlavního hrdinu je očividně jednodušší najít materiály pro výrobu bezdrátové vysílačky či k výrobě silového generátoru, než látky pro výrobu střelného prachu, který by mu rozhodně pomohl víc. Hlavní hrdina to je stejně kapitola sama o sobě s OP vědomostmi v hlavě dokáže udělat a postavit prakticky cokoliv, takže vám uvaří ramen, postaví generátor, vyrobí žárovku a namíchá antibiotika, vypadá jak nějáký Frankenstein a nesmí chybět šílený učes s "přírodními" zelenými vlasy, to aby jste jej snadno odlišili od ostatních to je u takovýchto anime nejdůležitější. Tohle je spíš takové přihlouplé šonen, určené pro spodnější věkovou hranici diváků, což je bohužel škoda, trocha dospělosti a vážnosti by mu neuškodila. Nesedla mi nezvyklá kresba postav, ale dalo se to překousnout. Takže to shrnu, zajímavý a poutavý začátek, nasledovaný...

Shokugeki no Souma: San no Sara (2018) Pira 8/10 12345678910 25.12.2019

   »    Obě části této série hodnotím stejně. Stále přetrvává přímá dějová návaznost a velmi návyková sledovanost včetně mnoha dalších kvalit tohoto seriálu. Příběhem se nám autoři rozhodli pořádně zamíchat. Nejspíše si přáli, aby v ději získali ještě více napětí a vše vyhrotili, ale podle mého názoru to trochu začíná skřípat. Zásadní reakce postav jsou podepřeny slábnoucí logikou a i celkový sled událostí už nepůsobí dostatečně důvěryhodně. Série pro mě o bodík klesla dolu.

Shokugeki no Souma: San no Sara Pira 8/10 12345678910 25.12.2019

   »    Obě části této série hodnotím stejně. Stále přetrvává přímá dějová návaznost a velmi návyková sledovanost včetně mnoha dalších kvalit tohoto seriálu. Příběhem se nám autoři rozhodli pořádně zamíchat. Nejspíše si přáli, aby v ději získali ještě více napětí a vše vyhrotili, ale podle mého názoru to trochu začíná skřípat. Zásadní reakce postav jsou podepřeny slábnoucí logikou a i celkový sled událostí už nepůsobí dostatečně důvěryhodně. Série pro mě o bodík klesla dolu.

Hataage! Kemono Michi kolmo 8/10 12345678910 23.12.2019

   »    Tak tohle byla správná šílenost u které jsem se dobře bavil. Hataage! je netradiční komediální isekai s dost exotickým hlavním hrdinou, vlastně i ostatní postavy jsou svým vlastním způsobem originální a nešlo si je neoblíbit. Tohle je opravdu ztřeštěné a na hlavu postavené anime, dobrá kresba a zajímavý OP. Hataage! není nikterak složité a příběh s hlavní zápletkou je dost primitivní, nejde v tom hledat hloubku, nebo smysl či logiku, jde jen o to se u toho bavit a že těch momentů, kdy jsem se s chutí zasmál bylo požehnaně. Rozhodně doporučuji.

Choujin Koukousei-tachi wa Isekai demo... kolmo 5/10 12345678910 22.12.2019

   »    Tohle anime má možná zajímavou myšlenku, začátek je tedy vskutku originální a vše naznačuje, že by se mohlo jednat o další parádní isekai. Bohužel po pár dílech se ukázalo, že opak je pravdou. Tohle dílo je plné úsměvných absurdit, je neuvěřitelně ukecané, ale co je nejhorší ve výsledku je to nuda. Tohle anime mě prostě neoslovilo, postavy mi přišly nesympatické a na své možnosti až příliš OP a lineární, příběh a hlavní zápletka nezáživné, tohle prostě nebyl "můj šálek čaje", ale dívat se na to dalo. Mimochodem anime má otevřený konec, bohužel ve stylu co nemám rád, takže další bodík mínus.

Pandora Hearts kolmo 6/10 12345678910 21.12.2019

   »    Je to už nějáká doba co jsem tohle anime viděl, ale neudělal k němu zhodnocení. Moc mne nezaujalo a jednalo se o jedno z těch průměrných šonen, které shlednu a už se po něm neohlédnu. Prapodivný konec co mne moc neoslovil a hlavní postava Alice mi přišla otravná. Jedná se o dílo u kterého strávíte jeden dva večery a plavete dál.

RobiHachi kolmo 8/10 12345678910 21.12.2019

   »    Nevěděl jsem co od tohoto anime čekat, takže jsem jeho sledováním brouzdal v neznámých vodách. Vlastně ani doteď přesně nevím na co jsem se to koukal. Hlavní hrdinové Robby a Chachi, kteří se dají dohromady naprosto šíleným způsobem se vydají na dlouhou pouť k planetě Isekandar, kde chce Robby nalézt štěstí a prolomit svou věčnou smůlu, Chachi naopak v této cestě vidí zpestření a nové zážitky ve svém předvídatelném životě. Problém je, že je Robby zadlužený až po uši, takže jim je celou cestu v patách výstřední lichvář se svými poskoky, který chce své peníze(a nejen je) zpět. Na své cestě navštíví mnoho planet a zažijí hromadu šílených věcí. V anime je mnoho narážek na jiné známé anime, které vyloženě parodují či převádějí na formu grotesky, šílené scénky, komické situace, na hlavu postavené zápletky. Technicky je RobiHachi na skvělé úrovni, pěkná kresba a vyvedená hudba, chválím parádní ED. Tohle je rozhodně ten druh anime co mám rád, dobře jsem se bavil a vřele doporučuji.

Pandora Hearts Masking 7/10 12345678910 20.12.2019

   »    Anime jsem si užil škoda že v tý době nebyla dokončena manga, protože ten konec mě trochu zklamal je to troěku nadprůměr tak že dávam 7/10. Dal by klidně i víc ale ten konec to zkazil.

Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana o... Sagittarius 8/10 12345678910 19.12.2019

   »    Film je vizualne velmi hezky. Animace je tu na vysoke urovni. Hudba se mi tu take libila a hlavni melodie mi neco pripomina ale nemuzu si vubec vzpomenout (mozna doplnim pozdeji).HA uz vim :D Ten ustredni choral mi pripomina anime Shiki (Day and Night melodie). Podstata pribehu byla zajimava a byl jsem zvedav kam tuhle tu myslenku zivota "nesmrtelneho" autori rozvinou. Ano pribeh se mi libil. Bylo to dojemne. Vsechno tohle bylo pekne ale zustala mi v ustech takova pachut toho ze to ten potencial te myslenky nevyuzilo naplno. Bohuzel tenhle pocit ve mne pretrvava vice nez pribeh samotny. Momenty ktere se mi libili nejvice pak ve vysledku pribeh rychle odsunul a pokracoval dal. Vedlejsi postavy zde take dostaly trochu na zadek. Vzdycky tam jen tak jako byly a moc se s nima nepracovalo. Bylo to pekne ale mohlo to byt neco vic. To me mrzi. Porad je to ale presto kvalitni kousek.

Dr. Stone dahakere 7/10 12345678910 19.12.2019

   »    Hlavním plusem a skoro to jediné, co odlišuje Dr.Stone od ostatních adaptací ptákovin z Jumpu je jeho premisa. Opravdu jsem čekal, že se tam zase celou dobu budou mezi sebou jenom mlátit uřvaní panáci po hlavě. Naštěstí se to nestalo a máme zde odpočinkové anime o obnovování civilizace pomocí "vědy". Stejně však jako u Hataraku Saibou tvrdit, že tohle někoho něco naučí je pitomost. Vše je tu podáno strašně zjednodušeně a tak nějak stravitelně, aby to nekazilo zábavu a nebo naopak strašně přestřeleně, aby to nezačala být nuda. Seriózně se tu nic nového nedozvíte. Netvrdím, že většina z toho by asi nebyla proveditelná (ano youtubeři už si dělají svojí kolu...), ale ruku na srdce, raketoví inženýr z vás díky tomu nebude. Což však absolutně nevadí, protože to bylo hlavně zábavné a i když tu bylo plno klasicky tupých uřvaných postav, tak se to dalo přežít, protože na to nebyla založena celá humorná složka, tak jak to často bývá. Samozřejmě dalo by se namítat, jak je Senku strašně přehnanej,...

Zombieland Saga Mia777L 7/10 12345678910 18.12.2019

   »    Popravdě řečeno jsem nevěděla, do čeho vlastně jdu, takže mě ze začátku daný žánr dost překvapil :) Je to naprostá šílenost, při které se člověk rozhodně nenudí, jelikož i námět jako takový má v sobě originalitu, která diváka zanese do trochu jiného prostředí a zajímavých situací. Postavy jsou fajnové, člověk si je nakonec všechny oblíbí, i když Kotarou zůstává lehčí záhadou a mojí naprostou topkou je určitě Tae, prostě zombice jak má být :) Animace i hudba příjemná.

Shokugeki no Souma: Ni no Sara Pira 9/10 12345678910 18.12.2019

   »    Druhá série pokračuje se stejně návykovou sledovatelností jako první a v ději přímo navazuje, takže pro mě nebylo co řešit a ve sledování jsem navázal. Tentokrát nebylo moc prostoru pro zaběhnuté klišé mnoha ečči a šónen anime, ale děj se zase na poměrně dlouhou dobu uzavřel na jednom místě. Dokonalé to tedy opět nebylo, ale nemohl jsem si přestat pouštět další díly.

Sword Art Online: Alicization Roby 6/10 12345678910 17.12.2019

   »    Hotová Boys Love série, neboli Kirito našel svou spřízněnou duši. Po povedeném filmu Ordinal Scale dostaneme průměrný shonen s odfláknutými bojovými sekvencemi z kterých mě bolely oči. Mám rád sérii Sword Art Online, ale tohle se prostě nepovedlo. Další špatný isekai, další příběh o kamarádce z dětství, kterou hrdina má rád a je třeba ji zachránit a znova krásná ilustrace jak mocná je síla přátelství, která hory přenáší a poráží v některých případech i obnažené podlé záporáky. Pardon, ale SAO má na víc než tohle. Jsem mírný a s přivřenýma oběma očima a vším oblečením, které mám na sobě dávám 6/10.

Blend S kolmo 6/10 12345678910 17.12.2019

   »    Vcelku povedené anime o jedné malé kavárně a jejich zaměstnancích. Po prvním díle jsem si vzpomněl na anime Working, kterému je Blend S docela podobné. Kresba je pěkná a roztomilá, hudba průměr. Postavy nejsou sice originální a jedinečné u každé z nich jsem měl pocit že "tuhle jsem už někde viděl" nicméně do tohoto anime skvěle pasují. Příběh je bohužel jedna velká smyčka, který se nikam během těch 12ti dílů neposune a v každém díle jsou recyklovány stejné situace a vtípky, což mě docela mrzelo. Tohle anime neurazí, ani nenadchne, ale byl to příjemně strávený večer, takže určitě doporučuji.

Maou-sama, Retry! xBoBx 5/10 12345678910 14.12.2019

   »    Jedno z těch méně zdařilých Isekai anime. Samotný nápad není úplě špatný. Hlavní hrdina se dostane do fantasy světa jako OP character z jakési sci-fi hry. Líbilo se mi tady zaměření na výstavbu města-základny, jinak tu toho ale moc k pochválení není. Příběh tu není téměř žádný. Vlastně je to takový jeden velký fanservis. Postavy celkem klasika pro tento žánr. Bohužel mi většina z nich přišla absolutně nevyužita - viz Tron, Mink, Organ.....proč tam tyto postavy vůbec byly??? Dále tu bylo pár postav, které mi vyloženě vadily - Yukikaze, Zero. Animace a hudba nejsou nic světobornýho, není to ale ani taková hrůza a dívat se na to dá. Otevřený konec, který přímo zval k druhé sérii? No, nevím. Při tom boomu, který isekai žánr doprovází, bych na druhou sérii moc nevsázel. To spíš autoři přijdou s nějakým jiným podobným projektem. Jako odpočinkové anime se to celkem dá. Prostě to zkouknete a za pár dní nevíte, o čem to vlastně bylo. 5/10 je pro toto anime myslím odpovídající.

Dr. Stone VegetaCR 10/10 12345678910 14.12.2019

   »    No tohle mě opravdu překvapilo svou originalitou. Zde nečekejte žádné super schopnosti a souboje galaktických rozměrů. Tohle je prostě anime co vás dokáže něco naučit tak zábavnou formou, že jsem to snad takhe podané nikde zatím neviděl. Senku je dobře navržený charakter, kterému to prostě věříte od začátku do konce. Nekoná se žádná emociální houpačka sem a tam. Musím pochválit autora mangy, že se dokázal velmi elegantně zbavit a odsunout do pozadí 2 charaktery, které byli prostě pro daný průběh zcela zbytečné. Za to pleskám. A následný přesun do vesnice byl naprosto parádní a každý díl mě bavil a čekal jsem s čím novým Senku příjde. A co mě dojalo nejvíc bylo představení zakladatelů vesnice. parádní a dojemně podaný příběh. Jediné co trošku zde hapruje je animace postav ( holčiny prostě ty oči mají až příliš daleko od sebe ), ale to je jen prkotina. Těšim se na další oznámenou řadu:)

Shokugeki no Souma Pira 9/10 12345678910 14.12.2019

   »    Mnoho jsem toho neočekával, ale nakonec jsem stejně koukal jedním dechem. Skvělé technické zpracování a skvěle vyprávěný příběh, který dělá z každého dílů velmi napínavý kuchařský souboj, co často zásadně rozhoduje o budoucnosti hlavních postav. Skoro drama, jehož sledování pro mě začínalo být návikové. Nakonec jsem se hlavně dobře bavil. Zásadní chybou je snad jen to, že se jedná o typický anime (a ečči) přístup se všemy klady i zápory. Někdy nečekaně pobaví, někdy se moc vzdálí od reality a někdy moc protěžuje stejné principy.

Princess Principal Pira 8/10 12345678910 14.12.2019

   »    Nejdříe jsem cítil nadšení nad začátkem, protože zasazení Princess Principal je v brilantním a nápaditém světě, ale to se rychle vytratilo, když další děj vypadal spíše průměřně. Seriál dále skládá všechno ostatní celkem dobře, takže jsem neměl problém nakonec oblíbit si postavy a těšit se na pokračování. Nakonec to bylo i pěkně napínavé. Co však musím seriálu hlavně vytknout, je jeho maska nevinnosti a hravosti. Všechny hlavní postavy jsou mladá děvčata, a i když je tématem akční prostředí špiónů a studenoválečný konflikt, většinou se vše shodně vrátí k dobré přátelské náladě. Proto jsem byl vždy překvapen, když se ukázala i nějaká brutálnější stránka příběhu.

Solty Rei Mia777L 6/10 12345678910 12.12.2019

   »    Na to, že se jedná o starší anime, kvalita příběhu není až tak špatná. Ze začátku se děj trochu táhne, ale později začne nabírat na intenzitě, i když jsem neskončila s otevřenou pusou. Občas došla na hlušší místa a trochu nelogické chování. Některé postavy byly výraznější a o některých jsem se skoro nic nedozvěděla. Animace průměrná a hudba mě nějak extrémně nezaujala. Celkově průměrné anime s minimální náročností na mozek :)

Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no... kolmo 10/10 12345678910 12.12.2019

   »    Pokračování předchozí remake série Yammato 2199 z roku 2012, jedná se tedy o remake druhé série(Comet Empire) z roku 1978. Kvalitou a technickým zpracováním se drží předchozí řady a je na špičkové úrovni, kresba taktéž. Příběh je možná s porovnáním s první sérii o něco slabší a místy protáhlý, nicméně jedná se o klasiku v moderním kabátě. Za sebe musím dát stejně jako první řadě desítku.

Hanebado! No-Me5555 5/10 12345678910 11.12.2019

   »    Badminton mám celkom rád. Venujem sa mu však iba amatérsky. Bol som zvedavý, či existuje aj nejaké anime o badmintone a hľa - existuje! Veľa športových anime som nevidel (z detstva si pamätám na futbalistu Benjamena - originálny názov anime je Moero! Top Striker), ale zhruba som si spravil predstavu, čo môžem očakávať. Úprimne...veľmi ma to nechytilo a čakal som trochu viac. Nosnou zápletkou je naštrbený vzťah hlavnej hrdinky Ayano s jej mamou - šampiónkou v badmintone, ktorá sa jedného dňa rozhodla opustiť vlastnú dcéru kvôli tomu, že prehrala jeden zápas (WTF?). Vedľajšie dejové línie sa zväčša točia okolo filozofovania "prečo vlastne hrám ten badminton" a vyriešenia krívd minulosti ("keď som bol na základnej škole, tak som potupne prehral, ale teraz o 10 rokov neskôr ti idem nakopať zadok!"). Občas je dej odľahčený o ľahký vtip, ale primárne je to dráma. Bohužiaľ, pôsobí dosť kŕčovito a veci, ktoré by sa v reálnom živote dali vyriešiť nejakým rozumným rozhovorom, sa tu nijako...